Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina bež mini pekinezer prodam

bež mini pekinezer prodam

Imaš ja. Mogoče obstaja tudi kakšen vzreditelj, ki vodi svoje rodovne knjige in psi torej imajo rodovnik. Samo na izpitu za BBH bo pa še vedno vpisan kot mešanec. Zato pa pravim da nisem prepričana, da se vloga rodovnika povdarja in predstavlja na primeren način, in da ne verjamem, da je namen rodovnika dvigovanje cene, pač pa nekaj drugega. No, vsaj v začetku je bil.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Zakaj mešanci “zastonj”? Nobene potrebe ni po tem. Naj se jih pošteno plača. Samo v tem primeru naj kupec dobi poleg psa še potrdila o cepljenjih, pes naj bo razglisten, pa karkoližeje vzreditelj pač ne more bit, naj kupcu oz. novemu lastniku stoji ob strani skozi celo življenjsko dobo psa.
Dokler se pa pse samo štepa in se “zgodijo”, pa jih dobite vse glistave, garjave, bolhaste in trakuljaste, seveda tudi necepljene, pa po možnosti še bolane za povrhu, je pa hecno, da poleg psa ne dobite še kuverte s par 100eur, da si pokrijete začetne stroške 😛
p.s. In ja, mojih psov naprej ne dajem zastonj. Me pa zanima, kakšen točno davek naj bi plačala. Ker niso tehnična roba, ampak živa bitja. Lahko jih pa mirno npr. vključimo v dohodnino, bom še kaj nazaj dobila :))))))))))

BBH je pod KZS, ki je pod FCI, torej je logično, da bo pes, ki nima FCI rodovnika, vpisan kot mešanec.

Sej nekaj takega sem napisala. 🙂 So organizacije, ki požegnajo ene rodovnike, ostali psi so mešanci, druge pa lahko kakšne druge. Administrativna zadeva torej. Meni je vzvišen pogled na mešance precej snobovski in tuj in mi pač ni všeč. Celo se mi zdi da je tak pogled voda na mlin preprodajalcem, ki uspejo svoje kvazi rodovniške pse uturit naivnežem, ki ne bi imeli “manjvrednega mešanca”. Tem pa se strinjam, da je treba stopit na prste, samo ne tako, da se v nič daje mešance.

Yo, če sprašuješ mene – nimam pojma kakšne davke. Odgovarjala sem na konkretno primerjavo, da se v službo hodi ha keš.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Seveda se hodi zaradi keša. Sej morajo jest tudi psi – tako tisti, ki imajo rodovnik na čelo pribit kot tisti, ki nobeni od pasem niti na daleč podobni niso :))))))

Ampak tak pes še vedno ima rodovnik in torej ni mešanec, neglede na to kaj napiše KZS pri BBHju.

Če hočeš pasemskega psa, greš k dobremu vzreditelju. Če pasma ni pomembna, greš po mešanca v zavetišče.

A ti si kao iz mesta…pišeš pa kot da si iz neke kleti ven pršla po 50ih letih.

Jaz sem se vtaknila v stavek, da so mešanci manjvredi in pa to, da bi se jih smelo samo podarjat, prodajalo bi se pa lahko samo rodovniške, s čimer se ne strinjam. To s tem kam greš po psa nima nobene veze.

Meni se še vedno zdi najboljše, da se mešance podarja. Kljub temu, da je pes cepljen, razglisten, zdrav, … z plačilom za takega psa podpremo nova in nova legla mešancev, ki jih je preveč (v zavetiščih, pa tudi drugje) na žalost. In roko na srce velikaaa večina mešancev ni niti približno veterinarsko oskrbljena, kvalitetno hranjena in tako naprej. Pa tega ne pravim zato, ker se mi mešanci zdijo manj vredni. Nasprotno. Meni na pamet ne pade, da bi kupila pasemskega psa. Od vedno sem imela le mešance in tudi v naprej bi posvojila psa iz zavetišča.

Niso manjvredni, se strinjamo. Ampak potem me pa zanima, zakaj je za večino legel mešancev tako zelo slabo poskrbljeno. Pa zakaj se v takem številu znajdejo v zavetiščih, v jarkih itd.

Hehe. Če gre preprosto za zakonitost trga, potem pa ne razumem, zakaj zgražanje nad tem, da nekdo prodaja nerodovniške pse, ki so podobni pasemskim. 🙂

hehe blinky, torej se lahko strinjava da se ne strinjava 😉 (no razen v tistem delu, da ti na kraj pameti ne pade… 😉
Meni je bližje prodajati vse ali pa podarjati vse, z vsem kar zraven paše.

Me veseli, da se strinjamo, da mešanci niso manj vredni. Zakaj je za katero leglo ali psa tako slabo poskrbljeno ne vem, bi bilo treba vprašat tiste, ki za njih slabo skrbijo. Jaz bi rekla, da gre za slab odnos do živali, morda neosveščenost ali kaj podobnega. Bi tudi rešitve iskala v dvigu zavesti in nikakor v okviru rodovniški vs. mešanci. Kar se mene tiče jaz obravnam pse kot pse in tako gledam nanje. Vsem po predpisih pripada minimum, zaslužijo pa si vsi več.

A to leti na moj post? (malo se izgubljam po sporočilih, pa mi ni čisto jasno)
Če ja, potem: jaz sem se vtaknila samo v toliko glede mešanca po BBH (in KZS in FCI), da bo folk zastopil, da KZS (in FCI) ni alfa in omega glede rodovnikov. So druge organizacije, druge pasme, ki niso (in nikoli ne bodo) pod FCI in se torej da dobiti pasemskega psa z rodovnikom, ki bo glede na FCI nerodovniški. Čeprav ima rodovnik in je pasemski – samo pač ne spada pod FCI.

Ja, v bistvu je letelo, ker sem se vtaknila v nekaj drugega, ne rodovnike kot take. Pa vseeno fajn pravzaprav, da si tole napisala. Ker se mi zdi, da se vlogo rodovnika prevečkrat povdarja iz napačnih razlogov.

Jaz pa mislim, da se vlogo rodovnika poudarja iz pravih razlogov, da je pa vse skp v 90% primerov napačno razumljeno. 😉

Tudi to je možno, se strinjam. Samo potem je tudi možno (oziroma kar logično), da je pri teh teh 90 % nadaljnje povdarjanje rodovnika napačno in potem slej ko prej pridemo do tega, da so mešanci manjvredni (ali da bi se jih lahko samo podarjalo). Kar pa je vsaj meni nesprejemljivo in ponavadi se šele tu nekje jaz vpletem in vtaknem.

Jaz pa mislim, da se tu ne gre za to (vsaj med pravimi ljubitelji živali in odgovornimi lastniki), da bi želeli ene pse postaviti na manjvredno mesto. Zdi se mi le, da ima vsak od nas eno svojo predstavo kako bi bilo najboljše rešiti problem izkoriščanja psov. In verjamem, da psa ne zanima za kakšno ceno je bil prodan, ampak kakšne lastnike je dobil in, če je zanj lepo poskrbljeno. 🙂

To o podarjanju pomoje izhaja iz tega, da se v sev. državah nerodovniških ne sme prodajati (prvič omenjeno kake 10 let nazaj?) in ker se sev. države daje za zgled, je torej logična posledica kopiranje njihovih pravil.
Tako kot se kopira marsikaj kar Američani rečejo oz. počnejo.

Ja, načeloma naj bi držalo nekaj podobnega, se strinjam. Sem se pa jaz vtaknila v dva povsem konkretna zapisa, ki sta me zmotila iz konkretnih razlogov.
Vsi psi si pa zaslužijo odgovorne skrbnike, itak! 🙂

Nanook meni se zdi, da bi to tudi dejansko veliko pripomoglo h reševanju problematike reje tako imenovanih “čistokrvnih brez rodovnika”. Ne spomnem se kakega drugega, bolj uporabnega in izvedljivega načina. 😉
Sleppy me veseli, da se večinoma strinjava. 🙂 Le, da bi do tega prišli vsaka na svoj način 😛

New Report

Close