Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv betaserc na beli recept

betaserc na beli recept

pozdravljeni, rad bi postavil vprašanje za mojega očeta in sicer: oče je vrsto let prejemal zdravilo betaserc, ki mu je uspešno pomagalo pri lajšanju težav (vrtoglavica). Ko je bil nazadnje pri osebni zdravnici, mu ga ni hotela predpisati, ker, kot je rekla, bi s tem tvegala nadzor oziroma inšpekcijo ??
Zanima me, ali se je zdravilo mogoče umaknilo iz ponudbe v Sloveniji ? Oče je obupan, ker mu to zdravilo zelo pomaga.

vnaprej hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni!
Zdravilo Betaserc je po podatkih iz baze podatkov o zdravilih še vedno na slovenskem trgu.
Na voljo je v pakiranjih po 20 tablet, po 50 tablet, po 60 tablet in po 100 tablet.
Pri pakiranjih 50 tablet in 100 tablet je oznaka ” VC* “, kar pomeni vmesno listo z omejitvijo predpisovanja s seznama medsebojno zamenljivih zdravil.
Zato ne morem razumeti, zakaj bi vaš oče ne mogel dobiti zdravila v pakiranju, ki nima te omejitve.
Morda bi bilo lažje, če bi zdravilo zdravnica predpisala na beli recept in bi ga potem v lekarni plačali vi. Skušajte se pogovoriti se z njo o možnostih za katere se boste odločili. Žal mi je.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close