Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost beta HCG 37 712, vidna samo GV

beta HCG 37 712, vidna samo GV

Drejka, po 1000 beta hCG se vidi mini gestacijska vrečka! Plod se pri 1000 NIKOLI ne vidi.
Se opravičujem za boldiran tekst, ampak ne strašit, če niste prepričane kaj pišete. Takole na pamet govort pri tako resnih zadevah res ni pametno.
Se pa strinjam, da se čez en teden mora videt srček in tudi jaz ne bi čakala 3 tedne.

Bata, želim ti, da se dobro izteče in da bo naslednjič srček, jaz bi na tvojem mestu imela veliko upanja, da bo vse ok!

Stanko Pušenjak
Re: kdaj vidna GV
28.03.08 12:10 Moderator

Tako imenovana “diskriminacijska cona vrednosti ßhCG”, pri kateri se vidi GV v maternici je lahko različna, glede na kakovost UZ aparata, izkušenost preiskovalca in individualnih lastnosti tkiv pri ženski (večje ali manjše prepuščanje zvoka). Zanesljivo se mora GV v maternici videti pri vrednosti ßhCG 1000, nekateri pa so sposobni videti GV tudi že pri vrednostih 300 do 500 iu/L. Med obema vrednostima pa je časovne razlike največ 2 do 3 dni.

Hvala vsem za dobre želje.

Danes sem klicala na GK za UZ in tudi sestre tam kjer smo dobile zdravila, pa se ni nobeden javil. Če niso delali od 18.12. na UZ potem jih tudi sedaj ni, da se naročim.

Morda pa dobim koga v ponedeljek, če ne pa kličem 4.1., če lahko pridem tiste dni.

Prej pa itak ker so prazniki tudi drugi teden, ne vem kam bi šla, bom počakala sedaj do pon. če se kdo javi, če ne pa se bodo sigurno javili 4.1.

Sem smotka, ker bi se lahko že ko sem dala kri na GK naročila kar 4.1. na GK, pa so me napotili k mojemu G.

Če bi vsaj vedela, koliko je velika GV, ma po mojem G ve, da če je večja kot se mi zdi 22 ali 28 mm, da se mora videti utrip, očitno je bila manjša, ker je računal in rekel, da je še prezgodaj, da se kaj vidi, štel pa je od ET-ja.

Vsem želim lepe praznike in miren Božič ter veliko mirnih in takih dni, kot si jih želite v prihajajočem letu 2010. Naj bo za vse srečno in posuto z pluski, utripi in otroškim jokom.

Srečmo. Bata.

ja se opravičujem, sem se zmedla pri 1000 se mora videti gestacijska vrečka, tudi pri meni je bilo tako,…, utrip pa kasneje,…, sorry za napako:))

Bata, pa če ti je tvoj ginekolog rekel, da je prezgodaj da se vidi, potem je res PREZGODAJ. Ne delaj si skrbi brez potrebe!!!!! Več ljudi boš spraševala, slabše bo, vsak ti bo drugač rekel. Zaupej svojemu ginekologu, ki te je edini pregledal!!

pozdravljena, ker vem, da te je strah in te razumem bi jaz odšla na gk urgenco. Tako boš bolj mirna. Držim pesti, da je vse vredu

Bata, kdaj se srček vidi je pri vsaki različno, odvisno od mnogih dejavnikov, zato ne bodi v skrbeh, ker škodiš samo sebi! Meni se je srček videl šele v 7 tednu. In še nekaj, na GKLJ se za prvi UZ NI POTREBNO naročati, prideš, ko imaš datum z njihovo napotnico…..če si pa v dilemi in boš, kar verjetno tudi boš, pojdi drugi teden samoplačniško k dr. Strahovi na potrditev. In te vrednosti bete so tudi različne, jaz sem jo imela 14 dan čez 3500, pa je en otroček, ena punca pa okrog 200, pa ima dva, s tem da enemu še ne bije srček in mora drugi teden nazaj…včasih je preprosto prezgodaj! Držim pesti in mislim nate!

lily

http://www.ivf.ca/duedate.php

http://babymed.com/tools/ultrasound/first_trimester/Default.aspx

http://www.ivf.ca/duedate.php za pomoč pri izračunih. vtipkaš dan punkcije.

Draga Bata,

me veseli, da napreduješ, hkrati pa me malce žalosti, ker si v takih skrbeh, kar ni dobro za tvoj zakladek, ki ga nosiš pod srcem.
Želim ti povedati, da verjemi svojim občutkom in počutju in imej zaupanje v medicino.
Boš videla, da se bo na koncu vse izšlo, ker ti je tako namenjeno in je prišel tvoj čas, da postaneš mamica.
Ko sem jaz nosila Matica, in videla pri prvem UZ le nosečnost v maternici, nisem niti za trenutek razmišljala o ßhcg vrednostih, možnih zapletih in podobno. Je res, da je bila naravna nosečnost, a povsod gre lahko marsikaj narobe. In je šlo: rodila sem prezgodaj, Matic je imel alergijo, ni pridobival na teži, vse se je v tistem, čarobnem trenutku po rojstvu, sesulo,..a preživimo. Danes imava doma čudovitega sinka, prvošolčka, in jaz se še posebej v tem Božičnem času zahvaljujem vesolju zanj, cenim vsako sekundo svojega časa, ki ga lahko preživim z njim, in ja, sem ena tistih, ki se danes sooča s sekundarno neplodnostjo, in hkrati ena tistih, ki smo 6 let nazaj jokale iz obupa in se jezile na svoje dojenčke v neprespanih nočeh, ko misliš, da enostavno ne zmoreš več…

Zato, Bata in vse srečke nosečke, uživajte v nosečnosti, to je bil eden, mojih najlepših obdobij in se ga bom spominjala vse življenje.
Prave težavice in skrbi zaradi otrok šele pridejo…potem, ko se rodijo…zato se sprostite, saj ste že na pol poti do uspeha!!!

Vsem borkam in nosečkam želim mirne praznike in Srečno novo leto, ki bo v večini primerov, polno otroškega smeha, no, na začetku tudi joka!!!

Nataša

P.S. Se oproščam, ker sem dolga, saj ne rabite vse tega prebrat.

lily55

ma za prvi UZ mi je pisalo da sem se morala naročiti, pa ker so končali delati po 18.12. so me usmerili na mojega G. Drugače bi bila za UZ na vrsti 4.1.2010, če me moj G ne bi sprejel.

Je pa bila gospa na tel. št. za naročanje na UZ 01 522 62 32 zellooo prijazna.

Napotnico imam spodaj piše, da je gin. Polona Podnar, ki sem jo dobila, ko sem šla si v Leonišče vpisati beta HCG. Velja pa 1 mesec, če sem bila pri njih 7.12., kaj torej mi 7.1. že propade napotnica?

Kar tja pa se ne upam iti, kar tako za UZ, sej sedaj ta teden menda itak tudi ne delajo?

Drugače pa je vse v redu, papcam Dabroston, in CentraMed.

Hvala za vse napotke.

Bata držim pesti.

lp, februar20

Bata tebi bo pa potrebno uha navit! Točno zato se vsako prehitevanje (tako s testi kot potem s pregledi) odsvetuje. Narediš si več škode kot koristi. Sedaj moraš biti mirna in pozitivna!

Vsak uz pred 8 tednom je nesmisel saj pusti preveč dvomov. Lahko se vidi, največkrat se ne vidi in če se ne vidi sledi čas, ko zaradi stresa delamo škodo same sebi.

Zato mirno. Verjemi testu, verjemi uz in se veseli praznikov. Ko nastopi 8 teden pa ponovite uz,

Bata, tako je kot je napisala Kitty, zaradi vsega se naroča na pregled šele v 8 tednu! Zaupaj sebi, sam poglej kakšno lepo beta imaš! Napotnica ti pa žal propade….po Novem letu pojdi samoplačniško, da te ne bo razgnalo od skrbi….če rabiš Dabroston, ti ga lahko dam, meni ga je še ostalo, pa še samo 10 min imam do tebe. Torej, nehaj svojega otročička matrat in začni misliti na druge stvari, pozitivnejše in lepše!
lily

Lily55 hvala, zaenkrat imam Dabrostona še za 20 dni. Na nasl. pregledu pa mi napiše nov recept.

Ga pa je bilo prvič full težko dobiti, ma če ga se ne bo dalo dobili, te bom kontaktirala. Hvala.

Zakaj pa potem naročajo na Uz 14 dni po poz. testu, tako pri dr. Rešu kot na GK LJ. Ali samo da ugotovijo, če je nosečnost v maternici, nič drugega? Saj to je tudi menda vse, pol pase naročiš na pregled k svojemu G.

Bata, jaz sem imela ETZ 30.6., 15.7. krvni test, na UZ pa so mi rekli, da naj pridem 3.8., plodek je bil velik 14 mm, srček je bil in bila sem noseča 7t5d…torej nekako okrog 8 tedna te naročijo na UZ, da potrdijo nosečnost in to je to, pri njih zaključih, naslednji pregled je že pri tvoji G. Vem pa, da se je srček pojavil pri vsaki različno…meni so rekli na UZ, da srček že bije..torej lahko ga še ne bi bilo, zato ti pa pravim, da brez strahu……saj vem, da je lahko reči, težje pa to izvesti. dabroston sem pa jaz zadnje škatle takrat dobila prav v tvoji lekarni, bila je še zadnja zaloga v Slo!!! Torej, če ga ne boš nikjer dobila (pogledajo v računalnik, kje so kakšne zaloge), mi javi. Drži se, boš videla, da bo vse ok!
lily

Napotnica ti velja en mesec od dneva,ko jo prvič uporabiš.Če jo boš uporabila 4.1.,ti velja do 4.2.

Tako je. Kliniko zanima le, če je nosečnost v maternici. Vse ostalo je potem v domeni tvojega izbranega ginekologa.

Bata,
lepo počakaj.

Vem, kakšni so občutki, saj sem bila jaz na istem.

Lepo uživaj praznike, pa nič padcev in črnjavk….

Slabe misli preženi, da si kaj sama neumnega ne prikličeš in bo res.

Prezgodaj je, umiri se, na pregled ponovno pojdi po Novem leto oz. čez tiste 3 tedne.

Ja, važno je, da je noseč. v maternici, ker bi po IVF imela lahko tudi izvenmaternično nosčnost.

Srečno naprej in upaj na najboljše. Važno, da ni krvavitve.

Ne smeš tolk sedaj panicirat no, pa kako boš zdržala 9 mesecev 😉

lp,
Karmen

New Report

Close