bes!!!
Pozdravljeni,
imam punco, ki je bila v svoji mladosti spolno zlorabljena. To je bilo približno pred 12 leti in še danes ima zaradi te barabe težave, ki se kaže kot depresija in tudi najino spolno življenje ni tako, kot bi moralo biti. Žal ga noče prijaviti, ker se boji da ji ne bodo verjeli. Zato sem se odločil, da ga prijavim sam. Ali je to možno?
Hvala!
Mislim da lahko na policijo prijaviš sum. Potem bodo pa ze oni naprej uvedli postopek. Jaz se ze dobri dve leti borim za pravice mojega sina ki je bil zgleda pri treh spolno zlorabljen. Dopovej ji da ne sme pustiti storilca pri meru. Tudi jaz sem vse samo človek ne,… in vsi njegovi sorodniki tolčejo po meni. Vse se zdrži, tezko vendar moraš imeti trdno voljo.
Naj pokliče KATJO BAŠIČ NA TELEFON 01 431 33 41 ALI PA TI.
Povedala ti bo veliko koristnih stvari in pri celi zadevi zelo pomagala
LP XY
sa je pisal/pisala:
>
>
Žal te moram razočarati…ker je predvidena najvišja kazen za posilstvo 10 let zapora, to pomeni, da to kaznivo dejanje ne zastara 10 let. To pa pomeni, da tvoje dekle (oz.ti) ne more več prijaviti storilca, saj je doživela posilstvo pred 12 leti. Namreč žrtev, ki želi sprožiti pregon, ga lahko prijavi najkasneje 10 let potem, ko ga je doživela. Lp, jst
Odgovor za JST!
Ne govoriti neum,nosti, ker “posilstvo” ni edino kazniv dejanje v Kazenskem zakoniku! Za posilstvo otroka (sicer ne vemo – bila je spolno zlorabljena v mladosti pred 12 leti) je kazen zapora najmanj 3 leta – to pomeni, da je lahko tudi 15 ali 30 let zapora! Kaj se pa zastaralnega roka tiče, je ta relativno vsaj 15 – 25 let.
in odgovor SA – prijavite ga! Nič ne bo narobe!