Bernski Planšarski pes
pišuka, izgleda da obstaja cela subkultura lovilcev pobeglih psov, jaz nisem pa še nobenega videl….hm…tako kot smrkci.
lp ajs
Nisem še videl psa, ki bi brskal po kontejnerju….v bistvu škoda, ker če si poskušam to predstavljat…:)))) OK, glede brejosti ti potem verjamem. Kako pa veš da so bile psičke oplojene na ulici in ne prej, pa so jih lastniki potem, ko so videli da so breje, vrgli iz bajte?
lp ajs
drti napisal:
> js sm tut dvakrt klicu une iz društva k se je en pes potikal
> okol bajte dva dni.
Mogoče je bil pa tvoj?
lp ajs
Malo ti gre to do živega, pol pa cele klamfe dokazov skup klofaš 😉 eh đizs
če ti nikol nč ne vidš to še ne pomen d tega ni.
ja pa klošarjov najbrž tud ni več k jest nism še nobenga vidu letos, pa dobrih bejb ej, ne me farbat sej tega sploh ni.
Hehehe, saj če nekdo noče verjeti, se ga itak ne da prepričat, ker po temle prepričevanju pridejo še vprašanja:
Kako veš, da psi niso že bili bolhasti, ko so jih vrgli iz avta?
Kako veš, da so pse vrgli iz avta, lahko da so šli samo malo okrog, pa bi potem prišli nazaj ponje?
Kako veš, da so bile psice breje, lahko so bile samo debele?
Kako veš, da je mavro tip, lahko da je možačasta bejba?
Kako veš, da je zunaj vroče, saj si itak doma in se hladiš s klimo?
ecc ecc
Skratka, opažam, da se vedno bolj mavrotiziraš, hehe.:)
Aneda, kako človek vsak dan nekaj novega spozna.
Ponavljaj si: Svaki dan u svakom pogledu sve više napredujem.
Človek sprašuje in sprašuje, pa dokazi ga zanimajo, ga je treba pač malo poučit. Vidiš, kako je zdaj presenečen nad novimi odkritji.
Jaz samo pravim naj bo vsak malo skrben do svojih živali, razmisli v kak nakup se spušča, da kupuje spremljevalca za okoli 15 let ne 3… razmisli kaj želi… In naj bo odgovoren.
Razmisli, če lahko nudi vsaj osnovno oskrbo….
Pa bo dosti manj zavrženih uboščkov.
Recimo danespridem v pisarno, vidim, da se malo lastovka zaletava v okno. Jo polovim odnesem ven. Prej sem jo pregledala. Naknadno mi šef pove, da je v pisarni že od včeraj popoldne 🙁 pa je ni mogel reve male ven spravit.. Celo noč v vroči pisarni brez vode… Me čudi da je preživela.
Ljudje nimajo nebenega odnosa do živali in še vedno kmislijo, da ne čutijo.
Bo kdo gledal v nedeljo na POP TVju Beethovna 4. del?
Seveda ne vem, ti veš:))
Ker se mi ravno ljubi:
Filozofski umetniki preživetja – marec 2006
Marsikje na svetu so klateški psi del vsakdanjega življenja. Življenje teh pocestnih psov je trdo in polno krivic, toda – ali je to vsa resnica?
Tam nekje ob Bosporju se kar vrstijo elegantni butiki. Kupci prihajajo z razkošnih ladij. Komaj lučaj od butikov je v senci grma klateška psica povrgla mladiče, ki so kmalu začeli raziskovati okolico. Enemu od njih je uslužbenka butika prinesla skledico vode. Mali se bo kaj hitro naučil skrbeti sam zase. V bližini so ribiške ladje, s katere pade marsikatera manj vredna riba. V Carigradu so številne obcestne kavarne, kjer dobrosrčni turisti kužkom radi vržejo kak grižljaj.
V središču mesta se pred imenitnim hotelom odrasel pes s hrbtom naslanja na marmornat steber. V enem uhlju ima rumeno plastično ploščico. Vratar hotela razloži, da pes pač sodi k hotelu, ker se vedno zadržuje okoli njega. Tablica v uhlju pove, da za psa nekdo skrbi.
Carigrad je prestolnica brez omembe vrednih težav s psi. Večina zahodnjakov je nagnjena k pomilovanju pocestnih psov. Velika mesta so polna klateških psov, ki podnevi spijo v kaki senci, ponoči pa se odpravijo na iskanje hrane okoli hiš in smetnjakov. Take pse najdemo na vseh koncih sveta. Živijo med ljudmi, vendar z njimi nimajo stikov.
Po mnogih rodovih življenja na cesti so se ti psi naučili natanko opazovati ljudi. Vedo, kaj pomeni, če se natakar skloni, da bi pobral kamen. In natanko vedo, kaj morajo storiti, če si jih svetlolasa turistka pomilovalno ogleduje in potem v svoji torbi poišče kaj užitnega.
Ampak, saj pravim, ti veš.
OMFG, vsebina teme je čist v k….. 😉 off-topic roxx
Kul, iz kje je to (in zakaj filozofski:) )? Samo v ljubljani recimo je manj smeti (in ribičev), kot v kakšnih večjih metropolah… sicer pa po tvoje psi niti nimajo šans da bi se adaptirali, ker jih vestni smrkci takoj aretirajo.
lp ajs
sej ti pravm de klošarjev sploh ne vidim. noseče klošarke p najbrž splavijo.
sam tis pa res bebo ej. dveletni otroc misljo da tistga k oni ne vidjo tut ne obstaja. ti s pa zlo bliz.
Forum je zaprt za komentiranje.