Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Bernski Planšarski pes

Bernski Planšarski pes

Prodam oziroma oddam (se nismo še zmenili, če pa jih bomo prodajali pa bo cena zelo nizka) čistokrvne mladiče bernskega planšarskega psa. Psički so se skotili včeraj tako da jih bo mogoče dobiti čez približno dva meseca. Mladičev je 11, dva pa sta že oddana. Sem pa iz okolice Sežane oziroma Senožeč. Pišite mi na mail [email protected].

Lep pozdrav

A maš kakšno sliko?

Ej, mladički so vsi luštni… Bernc, pa tudi upam, da veš kako izgleda:

ŽE ,že vemo kako izgledajo. Samo ne vsi!!!! Kolikokrat prodajajo čistokrvne bernce – pa ti nimajo beline, niso prav obarvani itd…
Še pri rodovniških lahko pride do nepravilne obarvanosti !!!
Tako, da Tati* čisto opravičeno sprašuje za slikco. Previdni moramo biti tudi pri kolkih. Dispalzija kolkov je pogosta bolezen. In vsak odrasel bernc naj bi imel slikane kolke. Če gre za rodovniško leglo potem je to pravilo pred paritvijo.
Torej z nakupom čistokrvnih berncev se morate prej resnično vsaj malce poučiti.

Srečno,
družina bernijev

Sploh ne bom oporekal. Verjetno imaš čisto prav. Vendar, slika mladičev… to se mi zdi bolj sredstvo za prepričevanje staršev ali zgolj za namizje računalnika, ne za resno odločitev o izbiri psa. Kolikokrat so se ljudje že odločali, da bodo vzeli žival, ko so jo videli mlado, mehko in nebogljeno, potem, kasneje pa v najboljšem primeru samo obžalovali.

ja, Niko, tudi jaz ne oporekam tvojem postu- tudi ti imaš prav. Jaz sem bolj mislila, da slika pride v poštev, ko se ljudje že odločijo katerega psa bodo kupili.
Vsekakor pa se psa ne da izbirati po fotografijah. Na slikah so vsi tko fletni mladički.
Jaz sem mislila bolj na to, da tisti, ki kupuje bernija se lahko prepriča ali je berni res pravi “čistokrvni” berni. To pa se vidi po belini na tačkah, gobčku, predvsem pa na glavi in na repu.

lp, drži(te) se sence in psom privoščite sveže, hladne vode

pa pa

To so mešanci, ker čistokrvni psi brez rodovnika NE OBSTOJAJO!

Ali ima rodovnik, potrdilo, da so predniki za 6 legel nazaj čistokrvni, brez dednih bolezni in tipični predstavniki pasme! Ne pa nekaj kao približno!
Tako je po kinološki zvezi.

Lepo kupiuš kao čistokrvnega, ker boš prišparala per deset tisoč, potem pa zaradi dednih bolezni tako vse pri veterinaru noter spraviš. Nešteto je takih primerov!

Ne kupujte od šteparjev in podpirajte kvazi reje in s tem degeneracije pasme!

p.s. psa se pa izbira tako, da če je vseten rejec, te hočle prej spoznat in se gre pred nakupom spa k rejco vsaj 3x na obisk!

********************************************* We all know that cats rule the world!

Če pes nima rodovnika, ne padite pod foro da so starši čistokrvni. niso čistrokrvni ampak so mešanci, pa nej bodo še tako podobni pasmi za katero se oglašujejo. Pa ko vam bodo nabluzili, da nima rodovnika zato ker jih je bilo 5 v leglu, ne padat na to. ker v rodovniškem leglu dobijo vsi mladiči rodovnik. to da ima pes rodovnik ti daje neko zagotovilo, kaksen je pes, predvsem pa o zdravju psa!!!

Še ena anekdota ki se mi je zgodila pred kakšnim tednom, da se zamislis kako so mladicki lahko zavajajoci. imam malega beagla in sem med samimi lastniki dog naznanila, da imamo mlado dogico. takoj se ena lastnica doge začela zanimati kje sem ga dobila, iz kje iz evrope sem ga pripeljala itd. in to beagle in doga sta čisto drugačna, če ne drugega imata v plečni višini razlike vsaj ene 50 cm!!! raje ne pomislim kako bi lahko tej ženski nekdo prodal beagla pod pretvezo da je doga?!?!

tako da ko se odločate o nakupu psa, malo poglejte kako je kaj z njegovim zdravjem, sploh staršev (kako so kaj kolki, sploh pri berencih ki so težki in veliki, zna bit to velik problem). ne se pustit prevzet lepoti mladickov in pa ceni!! na koncu si le kupujete spremljevalca za kaksnih 10 let. in ce mislite da boste zdaj prišparali kakšnih 50k SIT, jih boste v prihodnosti definitivno dali veterinarjem.

Lp Eva

u kak je to lep peso 🙂

_________________________________ Inaction is a Weapon of Mass Destruction.

Obstajajo čistokrvni psi z rodovniki in čistokrvni psi brez rodovnika. Brez rodovnika so psi, ki so se parili brez predhodne naznanitve Kinološki zvezi Slovenije, zato tudi nimajo rodovnika – zadeva se namreč plača in temu primerno plačaš tudi mladiče, ki imajo rodovnik. Čistokrvni pes pomeni, da ni mešanec med različnima pasmama. Torej čistokrvnost nima nič z rodovnikom. Je pa res, da ima pes z rodovnikom veliko manjše možnosti različnih obolenj, ker so njegovi predniki lahko samo psihofizično zdravi psi. Česar ne moremo trditi pri psih, ki so brez rodovnika.

Prav pri bernskih planšarjih je velika možnost nakupa psa s prirojeno okvaro kolkov, in kolikor sem seznanjena, je zadeva že zelo razširjena. Definitivno potem finančno nadoknadiš ves denar, ki bi ga drugače dal za psa z rodovnikom. No, razen če daš psa uspavati.

In kako veš da je pes, ki nima rodovnika res čistokrven oziroma da je to res pasma katero ti hočeš imeti. to da ti en reče da je njegov pes čistokrven in da mladiči nimajo rodovnika ker to pač stane je en velik larifari. ponavadi je razlika v ceni med rodovniškim in “čistokrvnim” psom skoraj polovico. pa ne govorimo o 10 jurjih razlike, ampak med 50-100k, če ne celo več. In koliko več stane tistega, ki ima mladiča tisti rodovnik. Za mladiča stane rodovnik 7.000 SIT, pa da dobi psica vzrejno dovoljenje 10k. Se vedno ne stane tako veliko, glede na to da dobi te stroške takoj notr, in to ne pri celem leglu, ampak pri enem mladiču.
To da je nek pes čistokrven izhaja še iz časov, ko niso vsi psi v leglu dobili rodovnika. danes pa ga dobijo vsi in ravno rodovnik ti daje neko zagotovilo, da je mladič res tiste pasme, katero kupuješ. Glede zdravja pa itak, saj morajo biti vsi psi (sploh tisti ki so podvrženi boleznim) ki hočejo dobiti vzrejno dovoljenje, tudi zdravstveno pregledano (slikanje kolkov itd.).

No, verjetno nekdo, ki si želi psa samo za ljubljenčka in nima z njim večjih ambicij (v smislu tekmovanj in nadalnje reje), bo preživel tud brez papirjev (rodovnika) in bo mel kužija rad tut če nima tistih belih lis po pravem vzorcu 🙂

Kar se tiče pa tistih težav s kolki…. kaj potem tiste, ki se izkaže, da nimajo OK kolkov že takoj k to ugotovijo usmrtijo al kaj???… glede na to, da je izpadlo, kokr da so čist neuporabni za karkoli in prinesejo samo finančno breme =)

Ne, če nimajo kolkov v redu, obstaja zdravljenje, je pa zelo drago, vsekakor dražje kot če bi kupil psa z rodovnikom. Ali pa pustiš, da pes šepa – saj si predstavljaš, kako izgleda izpah kolkov, ko so kolčne čašice preplitve. Ne gre samo za kakšno lepotno zadevo, tak pes trpi.

Ma daj, ko pri treh mesecih kupiš (ali ti oddajo) takega mladiča, menda veš, da je to bernski planšar. Vsaj mene ne bi mogli pretentati. Mešanec med planšarjem in npr. nemškim ovčarjem je čisto nekaj drugega. Če pa pojma nimaš, kakšna naj bi bila pasma, ki jo dobiš in ti je rodovnik nepomemben, potem je pa itak vseeno tudi če dobiš mešanca. Konec koncev je pri mešancih manjša nevarnost kakšnih podedovanih okvar.

Slike bodo čez kakšen mesec saj so še premajhni. No o tej čistokrvnosti bi se dalo razpravljat, vendar tako mati kot oče sta bila bernska planšarska psa. Ko bodo slikce jih bom objavila.

Lep pozdrav

Tejči,
ja itak, da veš kako izlgeda.Ne veš pa kako je ZDRAV. “čistokrvni” mešančki znajo imeti veliko zdravstvenih težav. iN potem ? Navadiš se na psa, za njegovo zdravljenje potrebuješ veliko,veliko denarja – toliko ali še več – kot bi stal pes z rodovnikom, žal ti je zanj …..
Gostek, očitno nimaš pojma, zakaj naj bil se izogbali “čistokrvnim” brez rodovnika.
Manjša možnost podedovanih okvar? Ne bi rekla.
Pa saj so že drugi napisali zakaj. Tudi zaradi vzrediteljev, ki se trudimo na sto in en način obdržati pasmo takšno kot je.

Zdaj pa ne vem, a nekateri ne znate brati, ali preberete vsako drugo vrstico in potem govorite okrog, da znate brati med vrsticami. Naj ti napišem še enkrat, kar sem napisala že zgoraj:

“Je pa res, da ima pes z rodovnikom veliko manjše možnosti različnih obolenj, ker so njegovi predniki lahko samo psihofizično zdravi psi. Česar ne moremo trditi pri psih, ki so brez rodovnika.”

jebovascucki.

*Dir je kamjeje mjeto? Dir je biu?*

a ti gojiš pse mogoče?

lp ajs

Ja, ajs, ona je vzrediteljica psov, očitno bernskih planšarjev.

Džizs, ti pa hitro potegne zadnje čase.

A si ti blond mogoče?:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close