Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina bernski planšar iz Nizozemske

bernski planšar iz Nizozemske

Začetek avgusta gremo na dopust na Nizozemsko. Ker se odločamo za nakup psa, bi radi pogledali tudi tam za kakšno leglo bernskih planšarjev. Ali kdo ve, kje so na NL legla oz. koga naj kontaktiramo, da bi dobili malo več informacij tako o tem, kdo ima takrat godne psičke za oddajo in tudi glede cene. Hvala in lep dan še naprej.

Kontaktiraj klub bernskih plansarjev Slovenije:

Mojca Sajovic
Naslov: Predole 23
Pošta: 1290 Grosuplje
Telefon: 01/ 78-72-788, GSM: 041/ 63-16-16
E-pošta: [email protected]

Prekopirano iz te strani:

…sigurno bodo kaj vedeli

Njihova spletna stran, pa malo poglejte povezave:

Lp, U.

Lp, U.

kristal, mislim, da tole nekako ne bo šlo. Vsa dobra legla so več ali manj rezervirana vnaprej, resen vzreditelj pa ponavadi ne da psa prvemu, ki slučajno pride mimo. Zelo težko boste dobili “prostega” kužka ravno v času dopusta, še posebej, ker je to tako kmalu.
Kljub vsemu poskušajte kakšno informacijo dobiti Slovenskem klubu za bernske planšarske pse

Mogoče imajo informacije o dobrih vzrediteljih v tujini?

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

A kdo ve, kaj je s tistim linkom, ki sem ga jaz pripopala?

A je to ta star – ker si ti Yo, dala gor tistega, ki sem ga v bistvu jaz iskala!

Lp, U.

Lp, U.

No moje prijateljice so ti že vse povedale. Obrni se na Mojco Sajovic. Njen mail je [email protected]. Jaz ti ne svetujem, da bi kar nekje tujini kupila bernija. Dobro je preverit vzreditelje in kakšni so starši mladičkov. Najboljše, da greš na stran kluba bernijev kjer boš našla podatke kdaj bodo prišli na svet kakšni sladki berniji. Če boš potrebovala še kakšen nasvet mi lahko pišeš tudi privat in ti povem vse o bernijih. Tudi jaz jo imam svojo bernko in sem naravnost zaljubljena vanjo.

lp. Mateja

Hvala za prijaznost, ki jo tudi takoj izkoriščam. Glede na to, da bo bernček sigurno prišel k nam (čeprav ga še iščemo :-)), bi mi mogoče lahko dala kakšen nasvet, kako naj naš dom pripravimo na njegov prihod. Glede spanja – ali naj na začetku spi v hiši ali ga je potrebno takoj navaditi, da bo zunaj? In razmišljamo tudi glede transporta: ne glede na to, ali ga bomo kupili v tujini ali v Sloveniji, bo moral potovati z avtomobilom. Naj si nabavimo kletko za pse ali pa bo – biti zaprt – preveč hud stres zanj? Vsak nasvet v korist psička bo dobrodošel. Hvala.

Kristal, glede transporta. Ne kompliciraj preveč :)) Jaz sem svojo psico pripeljala iz Francije (8 ur vožnje) in mi je celo pot spala pri nogah. Enkrat sva se ustavila, da je šla lulat, drugače je pa lepo spala. Sicer ji je bilo malo vroče (bilo je junija lansko leto), ampak s klimo je kar šlo.

Samca smo dobili v Sloveniji, pa se je ravno tako pripeljal na zadnjem sedežu (sem bila jaz zraven).

Glede spanja pa naslednje. Najprej morate ugotoviti, kje bo pes. ali bo notri ali bo zunaj. Če bo stalno v hiši, potem naj že prvo noč spi v hiši. Če bo zunaj, naj spi zunaj (sedaj se bo name vsul plaz obtožb in zgražanj). Ampak sama sem mnenja, naj pes že prvo noč spi tam, kjer bo celo življenje. Najhuje pa je, da je mladiček, npr. prvo leto notri, ker je pač majhen in luškan, potem pa pristane zunaj. Saj še sam ne ve, zakaj in kaj je naredil narobe, da ga je doletela ta kazen. Vsekakor obratno (da je sprva zunaj in potem notri) situacijo lažje prenašajo in so jo celo veseli :)))) Vsaj pri naših dveh je bilo tako :)))))

LP jana

New Report

Close