bernski planšar
Glavno, da pri rodovniški vzreji ni mučenja, a ne yo…
http://med.over.net/forum5/read.php?44,8068800
itak vem kakšen bo tvoj odgovor…če bi malo bolj odprla oči, bi videla da je goljufij in mučenja veliko več.
Pozdravljeni,
ko vse to slamo od avtose in njenih privržencev berem se enostvno moram oglasit. YO in SKELA imata 1000% prav v vsem, tudi iz subjektivnega vidika. Tega kar sta napisala si nista sama izmislila, to ti bo povedal vsak kinolog in veterinar, se pravi stroka.
In najbolj žalostno pri tem je avtose in njeni privrženci, da vam je vseeno, če pri tem trpi žival, ki ni nič kriva, ampak je kriv vaš PRAV in ne PRAV stroke.
In ti avtose, če praviš, da ne daš 900 EUR za rodovniškega psa niti jih nimaš, kje boš pol dobila denar za operacijo kolkov ali česa drugega.
LP
Dragi moji,
pri nas imamo čistokrvno psičko brez rodovnika že 10let. Do sedaj je vse BP samo vrhunska hrana in to je to. In ne men nabijat, če je pa rodovnik je pa vse super, kar ni res.
Pri sosedih so že dvakrat uspavali čistokrvne Bernije dobro leglo vrhunski starši pa ni nič pomagalo, težave s kolki.
Lp.
Sprijaznite se – vasa psicka je “le” krasna mesanka, podobna berncu. Z mesancki ni nic narobe, a ne mores trditi, da je pes brez rodovnika cistokrven, ker to ni, ni mogoce. Kdo pravi da ce je rodovnik jevse super? Ni nujno. Edino kar rodovnik je, je zagotovilo da so bili predniki tvojega psa ustrezni rodovniski psi. To je vse. Ampak – tu pa pride na vrsto “domaca naloga”. Z rodovnikom lahko preveris zdravje prednikov, njihovo zivljensko dobo, morebitne razstavne ali delavne uspehe… Pri berncih se pozanimas o kolkih – ce jih je velika vecina v redu, je velika verjetnost da bodo tudi od tvojega v redu. Seveda pa ni nujno, genetika je zakomplicirana in vcasih nepredvidljiva, veliko pa naredijo tusi pogoji v katerih mladic zivi. Prav tako je pri rodovniski vzreji veliko vec kontrole kot pri nerodovniski (tam sploh ni nobene kontrole).
Glede tvojih sosedov: pomoje je to iz trte izvito, kajti taksne zdeve bi se verjetno ze razvedele in ne bi prisli mimo kontrole vzrejnega referenta in vsega ostalega. Prav tako se tezave s kolki ne morejo pokazati pri mladicih starih nekaj dni oz.je to izredno redko, vsekakor skorajda ni mogoce da bi cela 2 legla uspavali iz tega razloga. Dejstvo je, da ce bi izbrali dobro paritveno kombinacijo (med drugim tudi predniki brez displazije kolkov) in ce bi uredu skrbeli za mladice, preprosto ni moznosti da bi se to zgodilo.
Pozdravljeni!
Kakšna nesramna tema se je razvila je težko dojeti..bi pa rada povedala nekaj glede “čistokrvnih berncev brez rodovnika” S tem, da je pes mešanec in ni čistokrven, ker nima rodovnika se ne strinjam. Pes je lahko čistokrven u nulo, je pa res, da tega ne moreš dokazat, ker nima rodovnika. Ne postavljam se na nobeno stran, tudi sama menim, da je rodovnik velika korist čeprav je res težko dati 1000evrov, če veš, da ti ga nekdo drug prodaja brez papirjev za 200 evrov.
In tako se jaz dobila svojega…gospa je imela rodovniškega samca in nerodovniško psičko. zgodil se je ups in prišlo je 9 malih kužkov-tako imenovanih čistokrvnih bernčkov brez rodovnika. Enega od teh sem uzela jaz in preden se začne napad:
1.oče je rodovniški s slikanimi kolki in vzrejnim dovoljenjem
2.mama ima tudi slikane kolke, nam je vse pokazala
3.tam smo bili večkrat na obisku in smo videli kako z nasmehom in ponosom govori o svojih kužkih in načrtih o svoji lastni rodovniški liniji (kupila bi si rodovniško psičko). Z zagotovostjo trdim, da gospa to dela iz veselja in ne zaradi denarja.
4.v primeru kakršne koli genetske bolezni nam je obljubila, da nam pomagala finančno in osebno. Tako trdno je bila prepričana v zdravje svojih mladičev
5.podpisana je bila tudi kupoprodajna pogodba + dala je celo vrečo hrane s katero je hranila mladičke
6. mladički so bili že 1x cepljeni, razgliščeni, čipirani in s potnim listom, navajeni že sobne čistoče.
Tako..moj berni je “čistokrven brez rodovnika” in ga ne dam za nič na svetu. Zdaj je star 4 leta in nikoli ni bil bolan. In ne me napadat, da bom videla čez 5 let kako bo bolan, ker verjamem, da ne bo, saj je gospa imela narejene vse preglede staršev čeprav leglo nikoli ne bo rodovniško.
Povedati hočem, da če je pes brez rodovnika še ne pomeni, da bo bolan in da so psice izkoriščene. Pred nakupom se je treba močno pozanimati, iti večkrat na obisk, zahtevati zdravniške liste-slikanje kolkev, srečati pasje starše in tako dalje.
Nakup psa kar tako prek interneta ali ko ga enkrat vidiš je pa popolnoma nezrelo.
Lp vsem 🙂
Zdravo vsi ,
Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: [email protected], ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: [email protected] za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593
Hvala
Rebeka