Najdi forum

bernski planšar

Avtose, vsekakor poročaj, kako bo s kolki. Ste jo že sterilizirali? Če je še niste, izkoristite priliko in naj ji slikajo kolke, ko bo že pod narkozo.

Saj jaz te čisto razumem….od majhnega ti je mamica govorila, da si ful pametna in da ti vse
učiteljice delajo krivico, da itak delaš vse prav in da se niti slučajno ne moreš motiti….
…in je potem čisti šok, ko ti nekdo hoče nekaj dopovedati.
Ne sekiraj se. Saj imaš še vse življenje pred sabo in mogoče, MOGOČE se boš sčasoma naučila
najprek prebrati, preden komentiraš.
Mogoče pa ne, ampak tudi to nič hudega, saj so itak vsi na svetu tepci, razen tebe….

Tole berem, pa sej to ni res… avtose je samo vprašala za mnenje, pa je dobila same napade nazaj. Tudi ko je ona mirno odgovorila nazaj, je dobila spet napad od dveh, ki se ne znajo normalno pogovarjat in kontrolirat in zgleda, da se imajo za najpametnejše in samo njuno mnenje nekaj velja.
Skela in Yo, vidve sta pomojem čisto brez prijateljic. Takih ljudi, ki premoreta toliko ene nesramnosti, žaljenja, posmehovanja, nespoštovanja do mnenj drugih ljudi, nihče ne mara!

In kaj točno od napisanega se ti zdi nesramno ali žaljivo? Si prebrala celo temo?

Mah, ja, me res mine včasih…ker ljudje ne berejo in kar nekaj ponavljajo v luno….
Ja, res sem reagirala, ko je avtose napisala kako “se ji bruha, ko vidi kako ljudje
služijo s papirji”….pri čemer ni vedela OSNOV o tem, kako se kupuje psa…ne kaj
je rodovnik, ne kaj je pasma, nič.
In ja, res ponavadi trznem na izjave tipa “hočem pasemskega psa, ampak nočem rodovnika,
saj ga ne bom vozila na razstave” …ker je to za današnje čase enostavno skrajno neumna
izjava. V dobi interneta je skoraj neodpustljivo, da se ti ne ljubi pozanimati o stvareh.
In res te mine potrpljenje, ko stotič razlagaš osnove (ki se jih tebi tudi ni zdelo vredno
prebrati, vidiš samo “soljenje pameti” in žalitve, dejstva so šla pa mimo)…ki bi jih moral
vedeti vsak otrok, ne pa da jih tupiš odraslim ljudem.

Jaz se znam zelo lepo pogovarjat, ne boš verjela, samo fajn je, da je sogovornik vsaj
približno informiran o temi…pa da ne skoči do stropa vsakič, ko se ne strinjaš z njim.

Draga Skela,

se niti ne želim spuščati na tvoj nivo komuniciranja. Iz vsega napisanega tebi manjka veliko ljubezni in pozitivnega razmišljanja. Vse napisano se da napisati brez žaljivk, napadanja, obtoževanja,…
Živi in pusti živeti 😉

Do tega, da se dvigneš na moj nivo, itak ne bo prišlo, nč bat.
Ko ljudje delajo neumnosti (in v glavnem zaradi tega trpijo živali) , to zelo velikokrat opravičujejo
z “ljubeznijo”….moja tašča na primer. Že celo življenje lajna, kako ona ima “tako rada mucke”, pa
kako ona ne more brez mačk, blazno se spozna na mačke, v bistvu jo je ena sama ljubezen do
mačk. Ampak od kar jo jaz poznam , se je pri njeni hiši zvrstilo že cca 20 do 30 muckov in muck.
Povoženi, zastrupljeni, raztrgani, ni blo kaj ni blo. In ko sem ji predlagala, naj jih vsaj kastrira ali
sterilizira, če jih že zapirati noče, sem bila tudi obtožena pomanjkanja ljubezni…da o pozitivnem
razmišljanju sploh ne bi…v bistvu sem bila razglašena za nečloveško…ker ona ja JOKA vsakič,
ko ji povozi novega mačka….
Takole je to z ljubeznijo – jaz jo raje izvajam do živali, pa ne z sladkobnim nakladanjem po
forumih, ampak v praksi.
In ja., živim in pustim živeti. Samo do takih primerkov, kot je moja tašča in kot se najdejo tule
na forumu, ki so jih polna usta ljubezni, živali pa nastradajo zaradi njih —-imam malo manj
tolerance. .
Tudi ti se imej lepo, skupaj s kužki – (btw – ne vidim, kje si razbrala, da ne maram mešančkov,
ampak če ti tako trdiš, bo gotovo res…)

Zdajle se mi ne da it točno stavek po stavek analizirat, ali so res kje žaljivke, in ja, tudi meni že rahlo najedajo tisti, ki stalno tulijo v luno, ne vzeti čistokrvnega brez papirjev, a sploh veš, kaj to pomeni, ne nabavljat psa, če ne veš kaj to pomeni, ne kupit psa zaradi otrok in tako dalje, kar je še takih molitvic, ampak ne zato, ker bi mi bili zoprni avtorji teh modrosti, ampak zato, ker mi ni jasno, kako da folku ob poplavi informacij ni jasno, da to ni pravi način kupovanja psa.

In potem itak gre in naredi po svoje. Ker imam rada živali, upam, da bo tale psička zdrava in jim ne privoščim problemov.

Ampak na koncu predora sije lučka – zadnjič sem se pogovarjala slučajno z eno mamico v šoli in je rekla, da so najprej hoteli nabaviti nerodovniškega, ker je itak kakor vseeno. Potem so pa šli malo na forume, se razsvetlili in … nabavili rodovniškega, čakali nanj eno leto, vmes šli pogledat mamico, celo enkrat na sprehod z lastniki in tem psom, da so videli pasmo “na terenu”, tisto leto šparali za nakup psa, opremo, šolanje – čisto po šolsko. Očitno se nekaterih vseeno prime in tole lajnanje ni zaman!

Sicer pa, če ste tako hudičevo pametni in še razgledani za povrh, kaj hodite na forume, kjer itak samo žalimo in ponižujemo, spraševat? Pojdite, pa si kupite psa, vzgojite si ga in fino se imejte. Aja, seveda tudi po nakupu ni treba jokat po forumih. Saj vendar vse najboklje veste, a ne?
Najbolj zanimivo je pa to, da je vedno tisti najbolj pameten, ki pride z vprašanjem, kjer itak pove, da nima nobenih znanj in ne izkušenj. Ko mu pa kaj napišeš, si pa itak bedak prve klase. Zanimivo.

See podpisem 🙂

Zakaj pa bi se kdo strinjal s tabo? Če imaš ti pravico se ne strinjat z drugimi, zakaj bi se oni s tabo? Kako veš, da imaš samo ti prav? In kaj, če ima nekdo drug?
Kje piše, da imaš samo ti prav? Kdo je tisti, ki ti je to potrdil?
Vse je subjektivno…ti imaš prav zase, nekdo drug zase…vsak izhaja iz svojega prav…morda bi bilo dobro, če bi se ti in ostali, ki tule vsak dan znova delijo nasvete v stilu “svojega prav”, morali malo ustaviti. Lepo je, da osveščate, vendar je cel ducat zgornjih postov daleč od osveščanja. Zame je to zgolj vsiljevanje vašega prav, in me prav odvrača od tega kar hočete doseči.

Oprosti, ampak pri vzreji npr. ne gre za nič subjektivnega in “svoj prav”.

Ne govorim o vzreji, pač pa o tem kje kdo kupi psa, pa o tem kdaj je pes mešanec, križanec, čistokrven brez rodovnika,…tu ima vsak svoj prav. Odkar pomnim, smo rekli psom brez rodovnika, da so čistokrvni in ni mi jasno kdo je tisti, ki je to kar naenkrat spremenil. Pa niti ni pomembno, jaz jih bom imenovala tako, ti drugače. Jaz imam prav. Ti imaš prav. Jaz svojega mnenja ne bom vsiljevala tebi, ti pa ne meni. In ne bo prepirov, zmerjanj,..
In če ga jaz kupim pri Barbari, Matoši, ali pri sosedu, ali pa uvozim iz Amerike…je to moja odločitev in moja odgovornost. Lahko sprejmem mnenje drugega, nikakor pa ne vsiljevanja, občutkov krivde,..

Ne govorim o vzreji, pač pa o tem kje kdo kupi psa, pa o tem kdaj je pes mešanec, križanec, čistokrven brez rodovnika,…tu ima vsak svoj prav. Odkar pomnim, smo rekli psom brez rodovnika, da so čistokrvni in ni mi jasno kdo je tisti, ki je to kar naenkrat spremenil. Pa niti ni pomembno, jaz jih bom imenovala tako, ti drugače. Jaz imam prav. Ti imaš prav. Jaz svojega mnenja ne bom vsiljevala tebi, ti pa ne meni. In ne bo prepirov, zmerjanj,..
In če ga jaz kupim pri Barbari, Matoši, ali pri sosedu, ali pa uvozim iz Amerike…je to moja odločitev in moja odgovornost. Lahko sprejmem mnenje drugega, nikakor pa ne vsiljevanja, občutkov krivde,..[/quote]

Ma ja. Pokliči Kinološko zvezo in jih povprašaj po teh izrazih.Potem poglej še v slovar in
v Wikipedijo, kaj pomeni “pure breed”. Tega ni nihče kar na lepem spremenil, to je tako
od nekdaj, tudi če TI tega ne znaš uporabljati.Sicer pa ni vazno, kako zival imenuješ, kar
se jaz tukaj trudim, je dopovedati ljudem, kako se jo odgovorno nabavi.
Nobene gonje ni proti mešancem, v bistvu še čisto najrajši vidim, da gre
vsak lepo v prepolna zavetišča in domov odpelje mešančka.
Me pa – kot ze stokrat povedano, jezi hohštaplerstvo, ko bi zaradi videza radi “pasmo”
ne bi se pa pozanimali NIČ drugega, kot kje je ceneje.. In Matoši biznis cveti, mali psički umirajo
v prtljaznikih avtomobilov, ampak tukaj na forumu je pa predvsem vazno, KDO IMA PRAV.

Pa da bruhneš
Aja, ne smem vzbujati občutkov krivde, saj vsak lahko počne kar hoče, a ne?
Vse v imenu silne ljubezni do zivali.

In ja, se strinjam, da je popolnoma tvoja stvar, kako kupiš psa, (tudi če s tem direktno podpiraš nečloveško mučenje zivali – to res ni kaznivo) – da pa to javno propagiraš
po forumih in učiš ljudi svoje neumnosti, je pa čisto nekaj drugega..
Na to bom pač vedno reagirala.

In če ga jaz kupim pri Barbari, Matoši, ali pri sosedu, ali pa uvozim iz Amerike…je to moja odločitev in moja odgovornost. Lahko sprejmem mnenje drugega, nikakor pa ne vsiljevanja, občutkov krivde,..[/quote]

Tvoja odločitev je na primer tudi, da skrivaš zločinca v lastnem domu (v zadnjem času je bilo nekaj odmevnih primerov, ko so žene krile hrbet pedofilskemu možu – dam samo kot primer, da ne bo skakanja v luft, ker se ne spomnim boljšega), pa lahko rečeš, da ima tu nekdo svoj prav?
S kupovanjem psov pri zločincih ni nič drugače. In mučenje živali ni nič drugega kot zločin, služenje denarja z mučenjem živali takisto. Imamo tudi zakone o tem, lahko izvoliš pogledat. Kako pa zgleda vzreja, ki jo ti zagovarjaš kot svobodno izbiro, si pa tudi lahko ogledaš na netu.

@skela; kaj ima KZS pri tem? In slovar, in Wikipedija? Sem precej časa med ljudmi, tudi med pesjanarji, pa teh izrazov, ki jih uporabljate vi, še nisem slišala od nikogar drugega- samo in zgolj na forumu. Ja, smo pač zahojeni…ali pač samo mislimo s svojo glavo. Misliš, da kaj slabše živimo, ker teh besed (po tvoje)ne znamo uporabljati?
Pa ne misliš, da jih bom zdaj začela, ker je ena skela na forumu tako rekla. Pa Yo. Pa še par.
Lahko tudi bruhaš, če boš s tem kaj spremenila.
Nisem učiteljica in moje poslanstvo ni učenje, še posebno ne ta tem forumu, smem pa imeti svoje mnenje, kot ga imaš lahko ti. IN TI ga ne vsiljujem.
@pasjeljubka; zločince se kaznuje, matoše ne- torej ga očitno v tej državi ne smatrajo za zločinca.

Ne, popolnoma vso pravico imaš ostati zahojena.
In vso pravico imaš podpirati Matošo, dvoriščne rejce in mučenje zivali in imeti o tem svoje
mnenje.
Ni problema.
V trenutku, ko pa to javno objavljaš, ko take nebuloze nekomu na forumu celo svetuješ,
se imam jaz pa pravico potegniti za te zivali in poskusiti ljudem razjasniti pojme.
Jaz s takimi ljudmi, ki jim je lastno mnenje nad vsem – nad resnico, nad povzročeno škodo
zivim bitjem, nad osnovno človeško kulturo, nimam kaj dosti za debatirat
. In zaključujem.

Sem vedela, da bo prišel na vrsto ta argument. Matoša ni kaznovan izključno zato, ker v Sloveniji zelo veliko stvari ne deluje, za kar imaš dokazov vsak dan polno. Pri nas so kaznovani tisti, ki ukradejo sendvič, tisti, ki poneverijo milijone, pa v večini primerov ne. In zaenkrat mučitelji živali pri nas lahko mirno spijo, ker se jim zaradi neučinkovitosti pristojnih služb ni treba bati. Enako kot črnograditelji – sploh če so žlahta od vplivnežev ali celo vplivneži sami. Pa je črna gradnja pri nas zelo prepovedana.
Zakoni pa obstajajo, lahko si jih prebereš, niso javna tajna. Preprodajalce in dvoriščne rejce bi v veliki večini primerov komot kaznovali, pa je žal pri nas tako, kot je.

Ne, popolnoma vso pravico imaš ostati zahojena.
In vso pravico imaš podpirati Matošo, dvoriščne rejce in mučenje zivali in imeti o tem svoje
mnenje.
Ni problema.
V trenutku, ko pa to javno objavljaš, ko take nebuloze nekomu na forumu celo svetuješ,
se imam jaz pa pravico potegniti za te zivali in poskusiti ljudem razjasniti pojme.
Jaz s takimi ljudmi, ki jim je lastno mnenje nad vsem – nad resnico, nad povzročeno škodo
zivim bitjem, nad osnovno človeško kulturo, nimam kaj dosti za debatirat
. In zaključujem.[/quote]

Očitno zahojenost pomeni to, da ne počnem, mislim, govorim, delam,…tega kar ti, Skela.Vsemogočna si, ni kaj.
Glede na tvojo/ vašo uspešnost “razjasnjevanja pojmov” in “osveščanja”, bi se jaz malo zamislila. Večina teh, ki so se na ta forum obrnili po nasvet, je naredila ravno nasprotno od tistega kar “svetuješ” ali bolje rečeno, vsiljuješ.
Povej Skela, kje točno sem napisala, da podpiram šteparje? Rekla sem samo, da naj vsak misli s svojo glavo in naredi po svoji vesti…če bo kupil pri Matoši, bo pač kupil tam…in nosil poseldice in odgovornost SAM- to je moj point.
Dnevno srečujem ljudi, ki tam kupujejo, pa jim je žal. Se strinjam, da se morda lahko kaj naredi z osveščanjem NA PRAVI način seveda. S takim kot je tu, pa zagotovo ne.

sem prebrala moje poste, napisala sem tale stavek:

In če ga jaz kupim pri Barbari, Matoši, ali pri sosedu, ali pa uvozim iz Amerike…je to moja odločitev in moja odgovornost. Lahko sprejmem mnenje drugega, nikakor pa ne vsiljevanja, občutkov krivde,..

Kje ti vidiš, da s tem koga podpiram oz., kot mi očitaš, da nekomu SVETUJEM (?)?
Napisala sem izključno moje mnenje za moje početje.
Resno, ti, ti , ti, in tvoje mnenje…brez tebe ne bi bilo sveta, a ne.
Srečno naprej.

New Report

Close