Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Bepanthen plus krema-ok za razpokane bradavice?

Bepanthen plus krema-ok za razpokane bradavice?

Pozdravljene!

Mene pa zanima ali Bepanthen krema zadostuje za nego razpokanih bradavic?V lekarni sem namreč, ko sem kupovala stvari za dojenčka, rekla pač za to kremo, lekarnarka pa mi ni svetovala kaj drugega. Sedaj pa berem pri seznamu priporočenih stvari za v porodnišnico, da mora to biti Bepanthen plus mazilo (in ne krema).

Ali torej zadostuje ta krema ali moram kupit drugo?

Hvala za vaše odgovore.

LP

T

kakor se jaz spomnim je razlika med bepanthen kremo in mazilom v tem, da je eno veliko bolj mastno od drugega, ampak nisem prepričana katero – mislim da je krema mastna, mazilo pa ne. moj nasvet: boljše če je bolj mastno.
drugače pa sem jaz imela aventovo mazilo z lanolinom, gor piše tudi da si ga pred dojenjem ni treba odstraniti (bepanthem si menda moraš), čeprav sem si ga jaz vseeno – vsaj prvi mesec ali dva.

Poišči si kremo z lanolinom, ki je ni potrebno odstraniti pred dojenjem, Bepanten moraš pred dojenjem odstraniti z vodo – vse skupaj se samo poslabša.

Krema je za dezinfekcijo ran (praske ipd.) in rano izsuši ter pospeši celjenje, mazilo pa je mastno in namenjeno negi vnete kože, tudi otroške ritke in bradavic.

Pri nas imamo doma oboje, kremo za rane, mazilo pa za zelo izsušeno kožo, razpokane ustnice in kakšne vnetne rane na koži. Ena je celo za opekline (ne vem na pamet, katera).

Meni je najbolj pomagala Lanolin Multimam.

Tudi jaz ti priporočam lanolin, ga ni treba izpirat, saj izpiranje situacijo samo še poslabša.

bepanthene mazila pred dojenjem ni treba izpirati.
bepanthene plus je pa za rane. uporabljaj prvega.

www.spela.mojforum.si

da se tudi brez krem…

na zacetku, ko je bradavica se obcutljiva, si pomagas z nastavkom. ko cutis, da bi slo tudi brez, ga odstranis. bradavice rabijo nekaj casa, da je ‘utrdijo’… drugace pa si po podoju iztisnes malo mleka in z njim namazes bradavico. pustis, da se posusi na zraku.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

tudi jaz priporočam lanolin (multi mam), je res super zadeva. dobiš ga v lekarni.

ja, ga je treba. Poglej navodila.

Lanolin mazilo, lahko tudi blazinice. NEespiraš pred dojenjem.

New Report

Close