Najdi forum

Kakšno je vaše mnenje o mazilu Bepanthen za mazanje otroške ritke-se ga sme uporabljati ob vsakem previjanju, ali pa je bolje uporabiti to mazilo samo v primeru vnete ritke, sicer pa Penaten mazilo ali kako hladilno mazilo, ki se ga kupi v lekarni?

Pa še nekaj-je potrebno pri 14 mesečnem otroku še vedno ob vsakem previjanju namazati ritko, ali ne?

Najlepša vam hvala za odgovore!

Moja miška je stara 22 mesecev, pa ji vsaj zjutraj in zvečer mažem ritko s kremo. Čez dan pa, ko se pokaka. Uporabljam pa kremo Babylove-rumene barve in sem zelo zadovoljna. Prej so se namreč pojavile včasih kakšne rdeče pikice ali pa vneta ritka, pri tej kremi pa tega res ni bilo.
Bepathen se mi zdi tudi zelo v redu, čeprav je to bolj blago mazilo. Baje je za ritko malo premalo mastno. Vsaj tako je meni rekla patronažna, ko sem rodila.
Penaten pa še nikoli nisem uporabila.
🙂
Lep pozdrav

Če ti bo kaj v pomoč,jaz pri moji punčki uporabljam Lamprehtovo mazilo,in moram reči da je res zelo dobro mazilo.Dobiš jo v lekarni.

Vlekarni se dobi tudi mazilo za ritko, delajo ga Mariborske lekarne in je po mnenju več mamic super. Jaz ga še nisem sprobala, ker še čakamo na otročka, mazilo pa že čaka na polički. Bepanten je koliko vem dober za zdravljenje rdeče ritke, za preventivo pa kar mazilo
lp

Če lahko samo to še dodam ,da je to mazilo katero je tudi omenila Taja seveda Lamprehtovo mazilo,kjer jo delajo Mariborske lekarne.

Midva sma našima dvema mazala ritko samo takrat,
ko je kazalo na vnetje,
naša informacija je bila in sedaj mnenje je,
da ni potrebno mazati, če ni potrebe,
pa nismo imali nikakršnih problemov,
vse do vrtca, ko so jima dali enkrat hrano z preveč konzervansi,…

Moj sin bo star 23 mes in mu še vedno ob vsakem previjanju namažem ritko s kremo. Uporabljam pa Sanosan pakiran v 500 ml embalaži (cca 1.000,- Sit), ki jo komaj porabim v enem letu. Kadar pa je ritka vneta, kar se zgodi zelo poredko, pa jo namažem z Bepanten kremo. Če pa uporabljaš pralne – bombažne plenice pa menda ritke sploh ni potrebno mazati.

LP, Tanja

Mi v navadnih pralnih plenicah ritke ne mažemo, če ni vneta, kar je pa bilo do sedaj natanko enkrat, pa še to zaradi izraščanja zob. Namažem edino zvečer, pred spanjem, ker je noč pač malo daljše obdobje in ni previt na tri ure, kot običajno. Uporabljam navadno hladilno mazilo, cel lonček je okoli 900 SIT in pri nas je zadeva odlična. Če pa dobi drisko, kar je zdaj ob izraščanju štiric kar pogosto, pa po kakanju namažem z Bepanthen mazilom (ta roza). Drugače pa tudi v pamperskah ritke ne mažem – naj koža vendar diha!

Bepanthen ne le ščiti, temveč tudi zdravi, zato ritke ni treba vsak dan mazati s to kremo ( seveda ni nič narobe, če jo ). Uporabljaj navadno hladilno mazilo (Galenski labor. ali kako drugo), ki se najlepše maže ali pa od Bubchna, ki je tudi zelo dobro, le maže se težje.
N.

Jaz najinemu 19-mesečniku vsakič ko ga previjem namžen ritko z Riboderminom: po vsaki drugi kremi je imel takoj malo rdečo. Če pa mu kdaj vseeno rata rdeča (če npr. ne pove in ne vidim takoj, da se je pokakal), potem mu namažem z Bepanthenom – in ta res pomaga.

LP, J.

Lamprehtovo mazilo je res dobro, mi ga tudi uporabljamo-ampak samo po kakanju in zvečer, na čisto umito ritko.

LP

Bepanthen mazilo za mazanje ritke se priporoča predvsem za nego pred spanjem, ko otroka ponavadi zadnjič previjemo za celo noč, ker je manj možnosti, da se bo ritka vnela oziroma se sploh ne. Imam izkušnje. Pri obeh otrocih sem imela tak sistem. Med zadnjim previjanjem za noč sem ju namazala z Bepanthenom pa tudi čez dan občasno, če je bila predvsem zaradi kakanja ritka pordela.
Kolikor poznam Bepanthen mazilo, ki se uporablja za nego otrokove ritke in tudi za nego dojk med dojenjem, se lahko uporablja brez omejitev. Obstaja pa več vrtst Bepanthena in vsi niso priporočljivi za prepogosto nanašanje ampak ta o katerem je govora ne sodi mednje.
Preberi navodila, ki so priložena Bepanthen mazilu, mislim da tam piše kar precej, pa v lekarni ti tudi lahko razložijo ali pa imajo tudi kakšno brošuro o vseh vrstah Bepanthenov.

P.S. Bepanthen mazilo uporabljam tudi za nego kože otrok po obrazu in drugih delih telesa, če je koža zelo suha.

Bepanthen lahko uporabljate ob vsakem previjanju. Več informacij boste našli na naši strani http://www.hoffmann-laroche.si/samozdravljenje/ ali nam pošljite vaša vprašanja na [email protected].

Lep pozdrav. Roche Consumer Health

New Report

Close