benjaminček
O tem je že bila tema teden, dva nazaj. Moj je star 3 leta in so mu odpadali listki kar nekaj časa, potem pa se je tri tedne nazaj nehalo.
Moji so bili rumeni, potem pa so odpadli. V knjigi, ki jo imam, piše za:
– rumene liste: rastlino preveč zalivamo, da jo pustimo, da se zemlja posuši in potem redkeje zalivamo,
– listi odpadajo: da ima premalo svetlobe ali pa je na prepihu in da jo je potrebno postaviti na svetlejše mesto.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
kako se pa imenuje tema, kjer ste se o tem opgovarjali? Sm šla na iskalnik, pa je nisem našla.
Kaj pa če je kombinacija obojega: rumeni listi in odpadajo? Jst imam verjetno doma isto knjigo. Samo pri mojmu benjaminčku najprej porumenijo listi in potem odpadejo. V knjigi pa piše samo da odpadejo ali pa da porumenijo. Kaj pa kombinacija? Kaj si pa ti storila s svojim, da se je popravil?
Ravno v zadnji Anji sem prebrala, da benjaminu začnejo jeseni, ko ga prenesemo v topel prostor odpadati listi, ker tako protestira. Tudi mojemu, ki je star že 5 let vsako leto malo odpadejo listi jeseni, ker je poleti zunaj v senci in se razvadi. Potem se to umiri samo od sebe. Zalivam ga 1 x tedensko.
imela sem podoben problem- benjaminčku so listi rumeneli in odpadali, velikokrat so zakrneli še preden so dosegli končno velikost- isto vprašanje sem postavila strokovnjaku, ki mi je odgovoril, da je verjetno vzrok preveč zalivanja-da mu verjetno gnijejo korenine. naj ga pustim en mesec popolnoma brez vode, potem pa naj ne zalivam pogosteje kot na tri tedne v zimskem času, poleti pa na 14 dni.
rezultat: stanje se izboljsuje