Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Benigna sprememba dojke

Benigna sprememba dojke

Spoštovani, sem mama dveh otrok, stara 34, let in sem bila pred tednom dni na preventivnem UZ dojk: glede na izvid sem vseeno zaskrbljena in vas lepo prosim za mnenje:

4mm velika ovalna hipoehogena doppler negativna formacija, SWE 14kPa, kar je benigna vrednost: BI-RADS2/3 najverjetneje drobna benigna sprememba v levi dojki/ kontrola cez 6mesecev.

Najlepsa in lep dan!

Pozdravljeni Tadeja,

trenuten UZ izvid nakazuje, da gre za nenevarno, benigno spremembo, zato se do naslednje kontrole prosim ne obremenjujte preveč. S kontrolo čez 6 mesecev, se želijo najverjetneje dodatno prepričati, da sprememba res ni nevarna.
Kaj lahko naredite je to, da se redno samopregledujete, kot dodatno preventivno metodo, vam priporočam kombinacijo UZ z metodo BreastScan, ta bo še dodatno potrdila, da se v tkivu dojke resnično ne dogaja nič nevarnega.

Andreja pozdravljeni, sem se zelela narociti, vendar kot sem izvedela, trenutno to ni mogoce oz. so mi priporocili, da kontaktiran Center na Dunajski, v cetrtek med 10 in 11. uro ( ce sem si prav zapomnila uro:) Hvala lepa za hiter odgovor. Lep pozdrav!

nova
Uredništvo priporoča

Trenutno preglede dojk zaradi odloka vlade ne opravljamo. Verjetno so vas napotili na brezplačno številko 080 12 03, v sredino svetovalnico med 11-12 uro.

Pozdravljeni,

stare sem 36 let, mama 2 otrok. Decembra sem si pod pazduho zatipala majhno bezgavko, na kar je sledila bolečina v pod pazduho in roko (prisotna še danes). Dojke so bile zelo občutljive na dotik, zatipala sem si tudi bulico, zato sem bila napotena v ambulanto za bolezni dojk. Po UZ se je dr odločila še za MR.

Izvidi MR so v grobem naslednji:

Na dinamičnih, postkontrastnih serijah slik je videti znake blage progresivne ojačitve žleznega tkiva, drobni fokusi ojačitve, ki so videti v zvezi z mastopatijo. Na desni strani se v centralnem delu dojke ojači področje parenhima premera 14 mm, s progresivno dinamiko na vrednosti relativne ojačitve okoli 150%; na DWI ni videti znakov patološke restrikcije difuzije (ADC meri okoli1700 10-6 mm2/s). Drugih fokalnih ojačitev ni videti.

Mnenje: mastopatične spremembe; fokalna ojačitev v parenhimu desne dojke ima značilnosti benigne spremembe; ni videti suspektnih patoloških fokalnih sprememb signala ne suspektnih patoloških fokalnih ojačitev

Naj povem, da je babica imela raka na obeh dojkah (stara 48 let) in raka na maternici. Bezgavka je še vedno prisotna in ravno tako bolečina v roki (kot nož pod pazduho), občasno me zelo boli tudi prsnica.

Kaj lahko pričakujem glede na izvid MR? Malo sem potolažena, da je benigna sprememba, ampak vseeno..

 

Hvala

Lep pozdrav

Nikol

New Report

Close