Najdi forum

beljenje in parket

Mene pa zanima, ali naj pred parketarjem (brušenje in lakiranje) prebelim stanovanje ali potem.

Če bi pred, ne rabiš tako pazit, ko beliš. Vendar lahko parketar kaj pošprica.

Hvala za vaša mnenja.

Jaz se bom tega lotila spomladi in sem se že pozanimala okrog tega. Najprej vse stene in strop 1x pobeliš. Potem ti pridejo pobrusit in polakirat parket, nato pa nardiš zaključno beljenje. Sem se posvetovala s tistim, ki mi bo to delal in je tako zato, ker če že takoj pobeliš vse do konca, se potem od brušenja parketa stene lahko umažejo, ker je toliko prahu…

Torej, jaz vama lahko dam info iz prve roke glede tega: najprej parket potem beljenje, potem podboji in vrata.

Pri nas smo pa najprej belili, potem vrata in potem parket. Rezultat je bil takšen, da je parketar poškodoval en podboj z brusilno mašino in polakiral cca 1 cm stene. Na polakiranem delu stene se zadj barva napihuje in odstopa, posledično pa seveda kruši.

jaz bi rekel najprej parket, nato podboji in čisto za finale zadnje beljenje.

Vse sem naredila fertik, tudi pobelila, že z barvami (rdeče, rumene stene), potem so položili parket, potem so ga zbrusili in 1x polakirali, potem vgradili vrata, potem položili kotne letve, potem še 2x lakirali parket. Nič niso namazali. Z malim čopičkom sem še 1x pobelila na mestih, kjer je kaj bilo, pa ni bilo dosti. Če pa pol beliš in belež kapne na tla, pa lahko škoduje laku. Je treba bolj pazit. Vsekakor apno škoduje, pri tem zna bit res kriza.

Sporočam, da sem najprej vse prebelil in zdaj je prišel parketar, vse poštimal. Umazal je zelo minimalno, kakšnih 15 minut mi bo vzelo, da bom popravil.

Prahu je bilo zelo malo, saj je imel tako mašino, ki je sproti sesala. Tudi opozoril sem ga, da naj pri robovih malo bolj pazi.

Bi se še enkrat tako odločil, ker pri beljenju ne rabiš tako paziti.

New Report

Close