Najdi forum

Pre kratkim smo prepleskali kuhinjo in totalno falili barvo (v trgovini na karti je izgledalo super, ko so nam jo pa zmešali in ko smo jo nanesli na stene je bila pa čisto mimo našim željam)
Glede na to, da so bile prej stene pobarvane z navadnim belim jupolom, sedaj pa z dvema plastema nove barve, me zanima, če lahko barvamo kar čez ali tega ne priporočate.
Verjetno bomo kupili novo barvo in pleskali še enkrat. Radi pa bi se izognili odstranjevanju stare barve, če je le mogoče…. smo imeli že sedaj kuhinjo v razsulu nekaj dni, pa bi radi z drugo barvo to rešili hitro brez kakšnega pretiranega packanja.

Torej, ima kdo kakšen pameten nasvet?

Barbara

Mislim, da so nanosi barv odvisni tudi od same podlage, ne le od plasti barvanja. Mi imamo pleskarja pravkar v hisi in nam bo v naših na novo adaptiranih sobih nanesel tri sloje barv, pravkar pa stene obdeluje z izravnalno maso. V pleskarskem žargonu pravijo tretjemu nanosu tretja roka. Ta naj bi izenačila vse nianse in odstopanja barv, ki se jih opazi ob različnih kotih svetlobe. Če ne boste šli v popolnoma nasproten odtenek od zdajšnjega, mislim, da ni zadržkov za tretje pleskanje.

S.

lahko uporabite kakšno gostejšo barvo (jupol gold), ki zelo dobro prekriva, jaz ne bi dal izravnalne mase. razen, če ste uporabili zelo močna odtenka in boste šli v popolnoma kontra smer.

Jaz bi počakal, da bi se navadil na novo barvo. Čez nekaj časa se ti bo zdela super.

New Report

Close