Najdi forum

Beljakovinska dieta

Ej folk, kakšen mate kej mnenje o beljakovinskih dietah, kok vas je to že kej probal, a mate še kakšno dobro idejo, za izgubo maščobe, brez izgube mišične mase

Za moje pojme še vedno ena boljših izbir s tem da je priporočljivo vsakih nekaj dni polnjenje z OH. Seveda pa tudi veliko vode in gibanja.

Lp Oliver

kak procent OH je fajn zauzit vsak dan,,,, ampak res samo kak %. Drugac je to dobra in uncikovita dieta.

Po mojem, iz svojih izkušenj pač govorim, je vseeno bolje postopoma črtat OH ven, pa preit na vedno manj beljakovin, drugače rezultati nsio tako dolgotrajni, vsaj pri sebi sem to opazila. Še vedno pa bolje od vseh ostalih diet, ki si tako popularne, pa čisto nič učinkovite.

ALI LAHKO KDO POVE KAKŠEN NAJ BI BIL JEDILNIK ENEGA DNE PRI TAKI DIETI?

HVALA, SANJA

najefektivnejša dieta

Jaz sem vsak dan zaužil ca. 2.5-3 grame B, z malo OH, ker čist brez tud ni ok, ker rabš neki OH, že za prebavo B.Od B sem imel sirotko, posneto skuto,jačne beljeke,čim manj mastno meso, ful zelenjeve,obroki 5-6dnevno,samo kompleksni OH, rastlinske maščobe,6 litrov vode dnevno, še bi se dal naštevat…zelo učinkovita

Hm… pa je kdo ze pomislil kaksen sok je to za telo???

Lep pozdrav Marjana

Ni tak šok, če dost treniraš, pa dost vode skos piješ, je pa res da more bit taka dieta bl kratkotrajna

Kako ni sok??

OK, no mogoce je ‘sok’ slaba izbira besede… ampak kako lahko nekdo zivi nekaj casa, da mu v crevesju gnije truplo??

Lep pozdrav Marjana

> ampak kako lahko nekdo zivi nekaj casa,
> da mu v crevesju gnije truplo??

praclovek je prezivel dolga stoletja.

__ http://www.cenim.se

Kaj zelite s tem povedati?

Lep pozdrav Marjana

Da je človek mesojedec.

Lp Oliver

Zakaj pa ima potem drugacen prebavni trak kot ga imajo mesojedci oz vse jedci?

Lep pozdrav Marjana

Ma dejte že nehat s temi trupli, no, pa malo preberite strokovno literaturo.

Poleg tega, živite in jejte kakor vam paše, svojega mnenja in prepričanj pa ne vsiljujte drugim.

prvo kot prvo človek je skozi svojo evolucijo bil predvsem rastlino jed, nabiralec sadja, ter le občasno mesojedec. obdobje, ko je njegova prehrana temeljila na beljakov. prehrani je bilo zelo kratkotrajno( ni bilo hladilnikov). od tot izvira da ja naš prebavni trak bolj podoben prašičjemu kot tigru. tudi naše zobovje je bolj namenjeno zvečenju , kot pa trganju.
ko se danes vprašamo zakaj, punce dozorevajo ze pri 13 ali celo prej in zakaj niso tudi nekoč je odgovor le v prehrani. naša prehrana temelji predvsem na visoko kaloričnih vnosih, začinjenih z veliko beljakovinami. nekoč sem na podobno temo napisal, da zdrava prehrana ne temelji na beljakovinski hrani ampak na OH. pa se je našlo par (pametnakovičev), ki so mi hoteli vriniti prepričanje, da se motim… da naj prečitam literaturo itd.
to , kar počnemo bilderi ali teško atleti, seveda tudi drugi športniki katerim je priroteta mišična masa, je skregano z vso logiko zdrave prehrane. a to je cena na naše mišice in nas napredek. brez tega ne gre…..proteini so , kot opeka pri gradnji naše hice iz OH le malta :))
če bi se odločal za dijeto se sigurno nebi za proteinsko. saj je moje telo ze skozi celo leto obremenjeno z velikim vnosom belj. hrane. rajši bi se odločil za OH. z veliko količino zelenjave in sadja. tudi dejstvo da so beljak. zivila veliko dražja , kot oh. govori sebi v prid. poleg tega korenček ki je zrastel na mojem vrtu je natur, kaj je v raznih preperatih ne ve nobeden….
vsak je svojega zdravja kovač, in kompromis med ideali in lepoto ni zmeraj lahka pot. vedeti pa je potrebno , da ko lepota mine je lepo, če ti ostane vsaj ZDRAVJE!!!

iztok zelo lepo povedano… predvsem zadnji stavek 🙂

> Zakaj pa ima potem drugacen prebavni trak
> kot ga imajo mesojedci oz vse jedci?

V resnici ima marsikaj drugacnega kot katerakoli druga vrsta. Ima mozgane, s katerimi ustvarja zgodovino vojn, pokoncno drzo, ki samicam povzroca strahovite bolecine pri porodu, telesno konstitucijo, katere edina prednost je, da ima obe roki prosti, ni pa zaradi nje niti najhitrejsi, niti najokretnejsi, niti najspretnejsi.

A nazaj k temi.

Tudi zadnjih 10.000 let, odkar se clovek ukvarja s poljedelstvom, ni bil rastlinojed. Prej je seveda zrl meso, ce je kje nabral kak sadez ali bilko, je bilo to tudi vse. Pa TUDI ce bi bil rastlinojed, mocno dvomim, da bi se v tako kratkem casu pokazale adaptivne spremembe.

In a propos trupel: (skoraj) vse, kar pojes, je bilo nekoc zivo. In v zelodcu se ti v vsakem primeru zgodi GNITJE. Nekaj taksnega, kar postanes, ko umres. Gnilo truplo. Samo clovek si lahko s svojimi mega-mozgani domislja, da med tem in onim zivim obstaja eticna razlika.

__ http://www.cenim.se

Iztok je dober povedal tuki naj si folk še mal bl strokovno literaturo prebere, k eni kr neki sanjajo; kr ena trupla, pa kr neki. Človek je vesejedec in to je vedno bil.V prazgodovini je bil nabiralec, lovec pa tudi poljedelec kasneje, in nikoli samo mesojedec ali vegetarjanec.Še npr. neandertalec, k je živu v ledeni dobi, ko ni glih mogu uživati velik rastlinske hrane, je ob otoplitvah, pa tudi dragč iskal plodove.Prvotno pa je bil zihr nabiralec, sam to ne pomen da je živu sam od vegetarjanstva.
Beljakovinska dieta, je normalno da skregana z zdravo prehrano, ampak sej to more bit ponavad bl kratkotrajna in ni panike.Npr. schwarzenegger in druge legende, a se vam sploh sanja kok so taki konzumiral B, tudi do 700g na dan.To normalno da ni zdravo, sam če zraven kombiniraš dosti zelenjave, tekočine, C vit., pa morš met dneve, ko zmanšaš B, in takrat vnašaš dost OH, ni problema.Ob večji količini B, je najvažnejše da spiješ dost vode, pol ledvice dobr presnavljajo, ne pride do dehidracije, pa tudi transaminacija aminokislin je bolša.

Gnitje ni dober izraz, bolš degradacija. Pri gnitju sodelujejo gnilobne bakterije in ne encimi. Mate dmišlijo.

New Report

Close