Pozdravljene.
Od jutri naprej nameravam hujšati z beljakovino dieto. Sem se o tej dieti pozanimala in brala na drugem forumu, tudi na vašem a povsod je bilo napisano: Dieta deluje, izgubila sem 10kg.
Nikjer ni bilo napisano ali so na videz tudi shujšale, ali so izgubile maščobo, ali so tudi cm obseg zmanjšale. Zato sem se odločila, da naredim temo in tiste ki ste s to dieto izgubile kilogrami bi prosila, da poveste, ali ste izgubile tudi maščobo, špeh, koliko cm ste izgubile v delu telesa in kg so tudi zaželjeni.
Sama sem s to dieto probala 2dni in izgubila 2kg. Dokaj hitro ja a to je bilo probat če je res kar pravijo in potem sem šla na staro navado… Ker bi rada do maja shujšala, ni važno koliko kg izgubim, važno je, da izgubim maščobo in da špeh ven ne visi ko oblečem tesna kavbojke.
Hvala (=
Sama te diete ne poznam, zato o tej konkretni dieti ne bom pametovala. Rada bi samo omenila, da ti dvodnevni preizkus diete ne da čisto nobenega dokaza o tem, ali je zate primerna, to pomeni, ali boš z njo res izgubljala kilograme, pa tudi, ali boš dieto sploh zdržala. Moje mnenje na splošno o dietah je, da dieta načeloma deluje, dokler traja. Ko pa se odločiš spet normalno jesti, obstaja precejšnja verjetnost jo-jo efekta. Za katero koli dieto (bodisi striktno dieto ali le v smislu uživanja primernejše hrane) se boš že odločila, pa ti toplo priporočam veliko gibanja. Takšnega, ki te bo veselilo, v katerem boš uživala, kajti vsaka dieta ima ob ustreznem gibanju boljši izkoristek, pa še manj verjetnosti za kasnejši jo-jo učinek je, če migaš še naprej.
Pa veliko sreče in usephov!
Lp
Beljakovinskih diet je kar nekaj. Katere se držiš?
Tudi jaz sem na eni od vrst….tekom diete sem začela malo eksperimentirati in sem malo po svoje hujšala, ampak še vedno je ene vrste beljakovinska z večjim deležem zelenjave. Meni je uspelo najbrž zato, ker imam rada tako hrano in niti nisem imela občutka da sem na dieti. Res je, da na začetku izgubiš najprej vodo, ampak to se zgodi v prvih 3-4ih dneh, potem se začne hujšanje. Statistično daje taka dieta najboljše rezultate.
Sem že šesti teden na bljeakovinski dieti in se odlično počutim. Sicer sem jedla premalo maščob, zato sem začela stagnirati. Vsekakor pa je uspeh zelo opazen.
Nujno pri tej dieti:
1. veliko, ampak res veliko tekočine (voda, zeliščni čaji)
2. dodatni vitamini in minerali
3. omega3 in zdrave maščobe (laneno olje oz. seme, olivno olje, …)
priporočam vsem, da si kupite lističe, da preverite ali ste v ketonazi. Kajti, če ketonaze ni, tudi hujšanja ni. Prav tako priporočam, da si kupite kak čaj za čiščenje jeter. Dejstvo je, da ta dieta ni najbolj zdrava. Je pa izjemno učinkovita.
In za razliko od splošnega mnenja ni niti najmanj dolgočasna.
Punce, držite se. Uspelo nam bo 🙂
v principu zelo enostavno.
zajtrk:
1. jagodičevje (zdaj pač zamrznjeno, ker še ni svežega). zvečer vzamem iz zmrzovalnika in do zjutraj je ok
ali
2. 2 žlici ovsenih kosmičev skuham v vodi (ja, kuham :)), da postane kremasto. dodam nasekljane orehe (lahko mandlje, lešnike) in z žlici jogurta – to varianto zelo redko jem – max 2x tedensko
3. lahko pa kaj močnejšega. npr. jajca s šunko, itd… toda za zjutraj je to zame neprebavljivo
kosilo:
1. zrezek in listnata solata
2. ribe in seveda solata
3. včasih se pregrešim in pojem ocvrt sir ali dunajca
večerja:
1. listnata solata, trdo kuhana jajca, olivno ali laneno olje, limonin sok, omega 3
2. rakci, solata, omega 3
3. včasih kak ostanek od kosila, če ostane kaj dušenega mesa, pečenke, …
malica:
dopoldan: ponavadi pojem nekaj kuhane zelenjave (brokoli, brstični ohrovt, špinača …) in tuno ali kaj podobnega
popoldan: oreščki (makadamija in indijski so najboljši, lahko pa orehi, mandlji, lešniki, nikakor pa ne arašidi – res ne vem zakaj.)
pijem ogromno vode.
če se mi zalušta sladko si naredim orehove omletke. in sicer ločim rumenjake in beljake. rumenjake rahlo sladkam z natrenom in stepem. beljake stepem v trdi sneg. zmešam skupaj – zelo nežno. dodam mlete orehe, da je masa gosta. bolj gosta kot za palačinke. pečem v ponvi. so manjše od palačink in cca. pol cm debele. potem jih namažem s kislo smetano. mnjam.
omega 3 obvezno.
aja, pa zjutraj žlico lanenega semena v vodi. gnusno, toda gre. to je edina stvar, ki je ne maram, je pa nujna za prebavo. sicer pa jemljem mulitvitamiske tablete, vitamin c dodatno, omega 3.
na dan spije skodelico čaja za jetra.
občasno donat, če imam težave s prebavo.
lahko veliko zanimivih stvari narediš. to je le primer. solate so fantastična stvar, ker lahko ješ listnate solate, dodaš jajca, riban sir, koščke najljubše salame, klobase ali rakcev in zaliješ s kislo smetano ali majonezo (jaz majoneze ne maram)
upam, da ti bo kaj pomagalo. če rabiš še kak recept ali kaj podobnega pa kar povej
V bistvu ni preveč OH. Jagodičevje načeloma nima veliko OH, ker ga jem takega kot je ni problema. Prav tako ovseni kosmiči. Jogurt je malce problematičen, ker pa gre za 2 žlici še kar gre. Ne smemo namreč pozabiti, da na tej dieti možgani trpijo. In koncentracija pade.
Poleg tega je jagodičevje (borovnice, gozdni sadeži, maline, ribez) odlično za jetra. Sladkorjev pa ima minimalno. Kar opažam tudi sama. Sem nagnjena k zatekanju nog. Takoj, ko pojem kaj neprimernega (beri: kruh, testenine, celo jabolka…) mi zatečejo. Po tem zajtrku pa ne. Je pa res, da govorim o majhnih količinah. V zamrznjenem stanju max 2 dcl (ko ima sadje večji volumen).
Zdaj sem malce obtičala, toda predvsem zaradi premalo maščob. Tako, da stagniram.
Se pa precej pozna. Hlače, ki jih že dolgo nisem mogla obleči imam ravno danes na sebi :D, novih hlač, ki sem jih pred kratkim kupila, pa ne morem nositi, ker mi dol lezejo. Tudi pas ne pomaga. Moram pa zdaj vztrajati in dodajati maščobe. Kriza za take, ki tega ne maramo.
Na dieti, težave s prebavo so samo na zaćetku diete, tako da bi po 6tih tednih morale že izzveneti.
Kakor si napisala, da tu in tam poješ dunajaca pa je tako….definitivno te vrže iz ketoze in potem rabiš spet vsaj 2 dni da prideš nazaj v ketozo, posledica je zastoj v hujšanju. Če imaš veliko za shujšat, raje ne delaj tega.
Za zajtrk si jaz velikokrat naredim zmiksane gozdne sadeže, tako na pol zmrznjene z dvema polnima žlicama mrzle skute. Sadeže prelijem preko skute…imaš občutek da ješ sladoled.
Glede maščob pa ne skrbi, če ješ sir, uporabljaš normalne količine olja pri kuhi in uporabljaš smetano za izboljšavo okusa poješ dnevno dovolj maščob.
Zastoji pa se dogajajo pri vsaki dieti, jaz sem jih imela kar nekaj, kljub temu da sem bila v ketozi.Takrat potrebuješ res veliko volje.
Veliko uspeha ti želim!
O, hvala, Fočka. Dejansko si imela zastoj, kljub ketozi? uau… dobro, da vem 🙂
No, da ne bo pomote, v 6 tednih sem si privoščila 1x dunajca in 2x ocvrt sir. Nimam neke blazne potrebe po prepovedani hrani. Bolj je šlo za praktičnost v tistem trenutku. Uživala pa sem res :).
Potrebe po sladkarijah nimam. Nisem nek ljubitelj, si bom pa zapomnila recept, ko pride PMS. Takrat je pač malce drugače.
Stanje si merim z listični zjutraj in zvečer, in čeprav se že več kot teden nisem pregrešila, nisem v ketozi. Predvidevam, da so krive maščobe, ker popolnoma nič ne goljufam. Počutim se namreč odlično, imam ogromno energije, veliko manj sem utrujena,…
Zdaj mi je pa nerodno – prve 3 tedne se nisem tehtala, ker sem se bala stopiti na tehtnico – brez komentarjev prosim, prosim, prosim. Odkar se pa tehtam je okoli 5kg. Malce niha. Zdaj sem 2 dni na isti teži, pred tem sem šla malce gor, pa dol…
Vem pa, da novih hlač več ne morem nositi, ker mi lezejo čez boke. Bi rekla, da za skoraj 2 konfekcijski številki. 🙂