Zanima me ali se splača kupit beljake v prahu (v Jati) koliko g beljakovin je v 100 g teh beljakov? Po daljšem zbiranju informacij sem zasledil da naj bi se jedlo 5 x na dan. Ker pa je to približno vsake tri ure in jaz postanem lačen že prej ali lahko jem vsake dve uri ampak malo manj? Rad pa bi seveda dobil mišične maso? Hvala za odgovore
S,
Beljaki so odličen vir beljakovin z referenčno biološko vrednostjo = 100. Imajo zelo dobro aminokislinsko sestavo. Težko bi povedal koliko gramov beljakovin je pri Jati-nih beljakih v prahu, ker jih osebno nisem poizkusil.
Me pa zanima, koliko stanejo boljaki v prahu, ki jih nameravaš kupiti. Sicer pa bi moralo pisati na embalaži koliko gramov beljakovin je v suhi snovi. Predvidevam pa dam med 60-80%.
Če želiš pridobivati na mišični masi lahko ješ vsake dve uri, to je še boljše kot vsake 3 ure. Sam jem 7-8x dnevno, približno vsake 2 uri. Paziti pa moraš na to, da čez dan ne zaužiješ pretirano količino kalorij, če prehitro pridobivaš na teži… bo to večinoma maščoba. Če ješ hrane dovolj za pridobivanje mišične mase, treniraš pa premalo… potem lahko pozabiš na mišice, dobil boš predvsem maščobo, ki se je boš kasnejee težko znebil.
Lp,
Goran
Jaz mam doma te beljake…samo baje, da se v postopku, ko dobijo prah unici kar nekaj beljakovin. Jem jih obcasno, sam ne vem koliko so res ucinkoviti. Kupil sem
jih ogromno kolicino za 3.000 SIT, zdelo se mi je kar nekajkrat ceneje kot ce bi kupoval jajca v trgovini in predvsem bolj prakticno.
Sam bi bilo fajn, da bi poleg soje, sirotke, kazeina dodal se jajcne beljakovine.