beli zobki
pozdravljeni,
skoraj 7 let sem imela probleme z granulomom na sprednjem zobu in od zdravljenja mi je zob malce pocrnel, nato sem imela apikotomijo in me vec ne boli, crnina pa je seveda ostala in me moti. zato me zanima, ce je mozno zob kako ‘pobeliti’ ali kaj podobnega.
pa se to – zobe si umivam 3krat na dan, negujem jih, kolikor je mozno, pa vseeno nimam belih zob, ampak bolj rumankaste barve, poznam pa ljudi, ki si jih sploh ne negujejo dosti, pa imajo snezno bele zobe. ali obstaja kako beljenje zob ali kaj podobnega? na stomatologijo se namrec ne spoznam, pa tudi na forumu sem prvic, tako da se opravicujem, ce ste to ze kdaj razlagali:)
Spoštovana Mojca,
mrtve zobe se dokaj uspešno beli z visokokoncentrirano raztopino vodikovega peroksida. Pogovorite se o tem s svojim zobozdravnikom.
Glede različne barve zob pri različnih ljudeh – tudi lase imamo različnih barv, taka je pač narava. Beli zobje so le izjemoma naravni, ponavadi so slabše kvalitete, ker vsebujejo manj mineralov, ki zobem dajejo trdnost. Veliko prispeva k barvi zob tudi barva polti – pri temnopoltih zobje le izgledajo beli. Beljenje zdravih zob vam odsvetujem, ker lahko pride do trajnih okvar sklenine.
Lepo pozdravljeni!