Najdi forum

Beli višavski terier

Edi,

primer, ki ga navajaš, ko nekdo nenačrtovano leglo proda kot “rodovniške mladiče brez rodovnika” je ravno tisto, pred čemer te skušamo opozoriti. Primer, ki ga navajaš, nikakor ni ugovor proti vestnim vzrediteljem, ki vzrejajo rodovniške pse in nimajo nobenih vmesnih “ups” legel, ki jih prodajajo kot “rodovniške brez papirjev”, ampak ugovor proti “štepanju”/dvoriščni reji.

Psa, za katerega lahko predvidevaš, da bo imel karakteristike določene pasme, lahko kupiš samo na en način – od vzreditelja. Vzreditelja seveda pred nakupom preveriš, pozanimaš se o mladičih, ki jih je do sedaj že imel, pogledati greš mamo in mladiče, ko so še v leglu itd.

Se popolnom strinjam s tabo, vendar sem misli, da se je v teh 20 letih kaj spremenilo na boljše, pa se bojim, da se je še na slabše.
Meni je glavno karakter živali, ali pa človeka, saj končno ni pomembno.
Draga je pa nekaj zapela za te višavce in sem po sili razmer ponovno v teh mutnih vodah..
Ona naj kar še malo počaka, na koncu bo morda res še s kakšnim čistokrvnim mešančkom delila srečo.
Cene in goljufija pa bodo tako dolgo, dokler bodo kupci in povpraševanje. Čista ekonomija, povprševanje ustvarja ponudbo in ne obratno.

Ljubezen je večna

Upam, da verjamete v ta pregovor?

Če si nekaj res iz srca želiš,
vesolje poskrbi, da to dobiš.
Kuža je doma, vsem v veselje…

Lepe praznike še naprej

Ljubezen je večna

jaz imam tud višavko…zadnje čase opažam, da se ji po telesu delajo nekakšne kraste in ne vem od čega je to…sedaj sem prešla na hills brikete za sensitiv skine….krasto jih tud maže z kremo , navadno.
imate kakšne predloge oz. imate tud vi podobne izkušnje?

A da bi stopila do veterinarja ti ni prišlo na misel?

kaj pa se ti razburjaš na mene….ti kaj ni jasno? shut up če nimaš ka za povedat

Mogoče se je kje popraskala. Moja yorkica je tudi imela zelo drobne, kot majhna pikica velike hrastice. Mogoče 5-6 na sprednji tački. Ko sem jo crkljala in to zatipala sem mislila da je klop, potem pa sem razmaknila dlako in našla čisto drobno hrastico. Zaradi tega verjetno ni treba k vet. Pri nas je bilo opraskano. Ker je bila v tistem obdobju veliko v travi, med vejami…

New Report

Close