Najdi forum

Beli višavski terier

Za mojo drago,
(je mamica v najlepših letih) iščem belega višavskega terierja (spol ni pomemben, niti ni pomembno, da ima šampionski potencial saj ga bo imela izključno sebi in kužku v veselje). Obvezno mora biti od rejca, ki ga bolj zanima kako se bo živalca imela, kot pa zaslužek, ki ga bo pri prodaji ustvaril.
Če kdo ve za kužka, ki išče novega gospodarja naj mi prosim javi, lahko tudi na 051 622 381
edi

Ljubezen je večna

PAR DNI NAZAJ JE BILO NAPISANO TOLE:

Višavski terier – mladički na prodaj

Dne 5.11.2009 se nam je v psarni McKruster skotilo 5 čudovitih mladičev, pasme višavski terier, in sicer 2 psa in 3 psičke.
Oče: Ch.J SLO in CH.J HR Leonhard’s Jack Brigoree
Mama: Lady Arwen Brigoree, odlično ocenjena.
Oba starša sta doma, mladiči iz prejšnjega legla te kombinacij so izredno lepo in razstavno uspešni (zelo perspektivno, odlična ocena v razredu mladih).
Za več informacij in ogled se lahko obrnete na nas na elektronskem naslovu [email protected] ali na telefonski številki 041/589-197 (Tina Sterguljc Krušič).

Razvoj mladičev in fotografije lahko spremljate na naši strani na facebook-u: [www.facebook.com][/i]

Edi, če te zanima zdrav in dobro vzgojen mladiček, potem se javi. Kljub temu, da imajo razstavni potencial, se večina naših mladičev proda kot hišni ljubljenčki. Legla imamo poredko, so pa zato kvalitetna, za več info pa nas lahko kontaktiraš.

Z veseljem , žal si ne morem privoščiti vaše cene.. 🙁 razen, če …
lep pozdrav Edi

Ljubezen je večna

Hja, tu vam pa težko pomagam, cena je kakršna je. Tudi jaz sem kot študentka za svojo psičko kar nekaj let varčevala. Imejte samo v mislih, da vas bo v času svojega življenja pes stal najmanj 5000 eurov in to je znesek brez da bi morali kdaj z njim k veterinarju. Polagam vam samo na srce, da ne kupujete tako imenovanih čistokrvnih brez rodovnika, ker je vsak drug tako bolan, da v prvem letu porabijo več denarja za veterinarja, kot če bi na začetku kupili rodovniškega. Ravno zadnjič je spet bila ena izmed takšnih pri meni na striženju.

Ma daj, ne napeljuj vode na svoj mlin. Tudi jaz imam tako imenovanega čistokrvnega brez rodovnika, star bo kmalu 9 let, nikoli bolan. Torej? Aja, vedno pozabim, da sem ena redkih, ki je imela srečo he he.
Ne vem za kakšno ceno jih sicer ti prodajaš, ampak predvidevam, da za pretirano.

No, jaz pa ne razumem, zakaj kupovati pse “podobne neki pasmi”, ki bodo mogoče v to zrasli, mogoče tudi ne, morda bodo karakterno po pričakovanjih, morda ne, če ob tem popolnoma spregledamo, kaj vse stoji zadaj za preprodajo čistokrvnih psov in njihovo dvoriščno rejo – izkoriščanje psic za preveč paritev in kotitev, neprimerna oskrba mladič, prehitro jemanje mladičev iz legel, parjenje psic in psov z vzrejno prepovedjo, parjenje psov z dednimi boleznimi, z neprimernim karakterjem, nesledljivost mladičev, ki končajo kdovekje itd.

Če želiš zahodnovišavskega belega teriarja, ga kupiš pri preverjenem vzreditelju.

Če pa izgled in prav takšen karakter zate nista tako pomembna, potem se je pametno obrniti na zavetišča in društva, kjer čaka na svoje stalne domove ogromno karakterno krasnih, lepih mešancev in definitivno se bo med njimi našel pes, ki nam karakterno kot vizualno ustreza in paše v naš življenjski slog.

kaj pa je pretirana cena za žival, glede na to, da eni porabijo SAMO za cigarete letno 500 in več €, psa se pa kupi enkrat na 10 ali 15 let ??? in ponavadi kadijo TUDI “reveži” …

Za Edija – tukaj najdeš informacije o nekaterih trenutnih leglih, za napovedana pa se obrni na Kinološko zvezo Slovenije:

Hvala bogu, sem vesela zate. Jaz pa jih strižem, pa vidim in slišim takšne in drugačne zgodbice, večinoma žalostne in primeri kot je tvoj so silno redki. Moja cena je takšna kot je cena rodovniških višavcev v Sloveniji že zadnjih 6-7 let, se nekako ni spremenila, kljub temu, da so se cene ostalih pasem dvignile kar precej.

Na mojpes.net je pa tudi moje leglo gor. Cene pa imamo vsi resni vzreditelji iste.

Pravemu vzreditelju ni treba napeljevat vode na svoj mlin in tudi v tem primeru ni tako. Vsak se naj pa sam odloči, kaj in kje bo kupil, amo naj se sooči odgovorno tudi s posledicami.

No, jaz pa ne razumem, zakaj kupovati pse “podobne neki pasmi”, ki bodo mogoče v to zrasli, mogoče tudi ne, morda bodo karakterno po pričakovanjih, morda ne, če ob tem popolnoma spregledamo, kaj vse stoji zadaj za preprodajo čistokrvnih psov in njihovo dvoriščno rejo – izkoriščanje psic za preveč paritev in kotitev, neprimerna oskrba mladič, prehitro jemanje mladičev iz legel, parjenje psic in psov z vzrejno prepovedjo, parjenje psov z dednimi boleznimi, z neprimernim karakterjem, nesledljivost mladičev, ki končajo kdovekje itd.

Če želiš zahodnovišavskega belega teriarja, ga kupiš pri preverjenem vzreditelju.

Če pa izgled in prav takšen karakter zate nista tako pomembna, potem se je pametno obrniti na zavetišča in društva, kjer čaka na svoje stalne domove ogromno karakterno krasnih, lepih mešancev in definitivno se bo med njimi našel pes, ki nam karakterno kot vizualno ustreza in paše v naš življenjski slog.[/quote]

Pa daj, ne začenjaj spet izzivat s to tvojo podobnostjo neki pasmi.

Sicer se moram ponavljat a naj bo.
Cena je kakršna je: KER je očitno dovolj kupcev za to ceno in KER preprodajalci nerodovniških kužkov le tako lahko odrežejo svoj košček pogače. Pripravljen sem plačati pošteno ceno za mladiča, ne morem pa dati enomesečne plače zanj. Nemški ovčar je kar nekajkrat večji, poje primerno več, mladiči so pa po 150€, mar jih prodajajo z zgubo?
Kadim in po gostilnah pa ne hodim, tako nimam škodljive navade s katero bi lahko sebi za zadravje in ženi v veselje v desetih letih privarčeval 800€
Psi brez rodovnika so le zato živalski invalidi, ker si zaslužkarji veselo manejo roke, parijo dvakrat letno ob vsaki gonitvi, večkrat tudi v sorodu in težave so tu. Poznam človeka, ki ima pet samičk skupaj z enim samčkom, parijo se kadar hočejo mladičke ima skoraj vedno na zalogi.. NE NE od njega ga ne maram zastonj.
Kot sem na začetku napisal našel se bo kuža ob pravem času in prišel bo več kot v prave roke, imel bo vse kar si njegovo pasje srce lahko poželi. Kmečko hišo sz velikim sadovnjakom, ki prehaja v travnike in na drugi strani doline v gozd. Toplo ležišče v hiši in Lepo Nemško ovčarko za družbo…

http://picasaweb.google.com/edi.drobez/Kala?authkey=Gv1sRgCJ-p8qjpp_yYQQ&feat=directlink

Ljubezen je večna

Rodovniškega NO pač nikjer ne dobiš za 150 EUR, to je prvo, drugo pa: psa se ne kupuje na kile kot kruh pri najboljšem sosedu.

p.s. In ja, kako se mi smilijo REJCI (NE VZREDITELJI) nerodovniških psov, ki vzrejajo iz same ljubezni, ampak glej ga, zlodja, morajo odrezati kos svoje pogače. Katere in zakaj? Aja, ker jih je sama dobrota in se trudijo ter žrtvujejo za tiste, ki so se danes spomnili, da bi psa v bistvu rabili že včeraj, še bolje pa predvčerajšnjim.

p.p.s. Edi, zate pa še eno vprašanje. Kaj pa, če bi pes – katerikoli, ni važno poreklo – rabil operacijo ali zdravljenje, ki hitro stane omenjenih 800 EUR ali več? In to takoj. Ne v 10-ih letih. Kaj v tem primeru?

NE drži, mi smo jo dobili celo free.

Tega ravno ne razumem, si morda eden teh rejcev?

Star sem 50 let in mi še NIKOLI ni bilo porebno dati za nobenega psa več kot 100-200 dem za veterinarja.

Ljubezen je večna

ja, tole Kalo sem pa že videla na forumu fotografije, ko je pozirala na testiranju novega objektiva gospodarici … lepa žival …

tudi objektivi so dragi a ne ;-))), vse ima svojo vrednost … kakor za koga … zame ima pes skoraj največjo …

tukajle sem jo našla –

http://galerija.foto-narava.com/displayimage.php?pos=-27302

ti ni bilo potrebno dat denarja za veterinarja … mogoče imaš srečo … ali pa … imaš mejo, do kje boš reskiral za psa … do kje za objektiv …
si mi stopil na rep, lajam po potrebi ;-))))))

Lp Irena

Jaz bom samo toliko še komentirala, jaz porabim 150 eur samo za plenične podloge za eno leglo, kje je še vse ostalo…da o vloženem času v socializirane mladiče sploh ne govorimo.

Drugače pa če greš k veterinarju samo 1x letno, cepiš psa kužne in steklino je to 80 eur, pa vsak mesec eno ampulo strongholda je letno je letno 180 eur, za 1 navadnega psa (mešančka ali čistokrvnega, kakor kdo želi), kilaže pod 10 kg. Se pravi minimalni letni strošek pri veterinarju je 260 eur. Toliko za predstavo. Lastnik, ki pa tega psu ni pripravljen ali zmožen nudit, pa bolje da nima psa. Pa ni važno ali je mešanček ali ne, vsak si zasluži takšno minimalno oskrbo. Zraven tega, kvalietetna hrana, za takšnega majhnega psa, okrog 20 eur na mesec, je še 240 zraven. Skupaj smo torej na 500 eur letno. Govorimo o golem minimalnem standardu, brez vsakega luksuza. In takšno oskrbo je treba nudit minimalno 10, če ne 15 let. Zato sem govorila o stroških vsaj 5000 eur za psa. Nabavna cena je torej samo malenkost več kot je enoletna oskrba, psa imaš pa 10 ali 15 let.

Saj se mogoče ponavljam, pa vseeno. Če pač nabavne cene bodisi ne zmorete ali je nočete plačat (v končni fazi je vseeno), hkrati pa se zavedate zgornjih stroškov, ki so pri ustrezni oskrbi enaki, ne glede na čistokrvnost, potem pojdite in si izberite psa v zavetišču.

Tako je. To so stroški veterinarja. Kje so še stroški za hrano, igrače, šolo, opremo, kot so ležišče, boks ipd.., da ne naštevam. Zelo hitro pridemo v višave s ceno in denarjem. Toliko o 200 dem na leto za psa. V današnjih časih, niti pod razno.
Lp

New Report

Close