Beli višavski terier
Jaz ti verjamem, da je tako. Je pa glupo. Mislim, tudi ljudje nimamo vsi enakih karakterjev, najboljše, da potem nekaterim prepovedo imeti otroke ali jim ne dajo rojstnih listov…[/quote]
Če bi bilo res tako zelo glupo, ne bi imeli različnih pasem. Namen pasem je tudi njihova namembnost. Če pričakuješ psa za lov, verjetno pričakuješ, da ima lovski nagon. Če želiš psa za čuvaja, verjetno pričakuješ, da ima razvite čuvajske karakteristike. Če bi rada s psom pasla ovce, rabi bit dober pastir. Kaj je tu tako glupega, pa jaz ne razumem. Razumem in vem pa, da ima ravno zaradi nerazumevanja tega veliko ljudi toliko težav v sobivanju s slabo izbranim psom ali pasmo.
Hja, meni je prav super, da je moja bolj pohlevne vrste, da se mi ne spušča v druge pse in ne išče problemov. Sicer je zelo dober čuvaj in ji ne uide nič, kar se dogaja v bajti, pred bajto, za bajto…, laja pa vseeno precej malo, kar je sploh odlično, ker živimo v bolj spalnem naselju, kjer vsi cenimo tišino in mir. Lahko, da moja pač ni tipična višavka, ker je le mešanka podobna višavcu, vendar nam je na kožo pisana in jo imamo najrajši tako kot je.
Si narobe razumela, meni je vseeno, če je le mešanka podobna višavcu.Če pa me kdo vpraša “kakšnega psa pa imate?” se mi ne da dlakocepiti in odgovorim “imamo mešanca, podobnega višavcu”, zato odgovorim, da imamo višavca. Tako so vpisali tudi v njen potni list.
Še enkrat: naše ne zamenjam za drugega psa, pa če ima 100 titul!
Si narobe razumela, meni je vseeno, če je le mešanka podobna višavcu.Če pa me kdo vpraša “kakšnega psa pa imate?” se mi ne da dlakocepiti in odgovorim “imamo mešanca, podobnega višavcu”, zato odgovorim, da imamo višavca. Tako so vpisali tudi v njen potni list.
Še enkrat: naše ne zamenjam za drugega psa, pa če ima 100 titul![/quote]
Pardon, NE odovorim “imamo mešanca, podobnega višavcu”
LP
No saj če se tega zavedate (da ni prava višavka) in jo ne parite naprej, potem ni nič narobe, ni pa prav da se zavaja in da potem tu na forumu ljudje pogosto zmotno mislijo da so tudi psi brez rodovnika pasemski psi. 🙂 Saj pravim, ko si enkrat že naredil napako in kupil ”čistokrvnega psa brez rodovnika” je seveda edino pravilno da ga obdrži in ga ima najraje na svetu, prav pa je, da se zaveda kaj se z nakupom takega psa podpira in čemu rodovnik pravzaprav služi.