Beli višavski terier
Ja, višavci so nagnjeni k alergijam.. če imajo po trebuščku črnkasto kožo-je nekaj narobe. Jaz sem uporabljala dermovia sirup in šla na surovo meso.. in se je popravilo vse. Praskala se je ful po koži, menjat je treba hrano. Priporočam biomill brikete. En gospod, ki ima višavca, ga srečujem na sprehodih, ima že 9 let RC sensible hrano, ker ima pes tako občutljivo prebavo in vse. Groomanje na 2 meseca, vmes je nič ne kopam (1x mesečno dobi kopanje), če je kaj, samo z vlažno brisačo pobrišem, skrtačim, tačke edino stuširam pa rito.
So pa ful energični psi, nisem bila pripravljena. 😉
Pozdravljeni!
Zanimam se za belega višavskega teriera in sicer, če ga kdo podari, ker mi je zelo pri srcu. Ampak 800€ ne morem dati:
1. njimam toliko denarja
2. das 800€ pa ti cez par dni umre in si spet brez.
Zato Vas lepo prosim, če mi bi lahko kdo pomagal. Pokličite me na 040-801-843.
Lep pozdrav,
Tomaž
Če mogoče kdo ve za koga, ki bi rad oddal svojega višavskega terierja vajenega življenja v bloku, tudi starejšega, dobrim ljudem, ljubiteljem živali vas prosim da mi to javite na [email protected]
pozdravljeni.
imam eno vprasanje glede v.t. Moj teriercek bo letos star 15 let in so se v zadnjem letu pojavile tezave s kozo in sicer alergije ter crna koza na trebuscku. Pri veterinarju vedno dobimo tabletke proti srbenju in antibiotike, ki pomagajo mesec ali dva potem pa se vrnemo na staro pot. Zamenjali smo hrano in smo sedaj na Hillsu, ki naj bi bili najbolj naravni.
Vprasanje: kako zadeve z alergijami urejate ostali? kaksna zdravila dobite in koliko casa drzijo?
Hvala za odgovore.
Petra
Pozdravljeni !
Doma imam 3 leta starega belega višavskega teriera in se mu vsake tolko časa uhe vnamejo . Zelo se praska in včasih tudi zraven joka . Peljala sem ga že k veterinarju in mi je dal zdravila ,ko mi je zdravil zmanjkalo je bilo vse vredu in se ni nič praskala nekaj časa zdaj pa se je spet začel . Imate kakšno idejo kako bi mu lahko pomagaa razen da ga peljem k veterinarju ??
Hvala že v naprej za prijazen odgovor !
Pozdravljeni!
Doma imam skoraj 3 lete staro višavko (brez rodovnika). Je alergična in alergijo smo malo zmanjšali s tem, da je samo bikete. Vedno ko kupimo nove jih zapakiramo v vrečke in jih damo zmrznat. To nam je predlagal veterinar in res pomaga.
P.S. Psa kupite pri resnem vzreditelju in ne pri nekom, ki prodaja “čistokrvne brez rodovnika” tako kot smo mi (dobili smo psa za alergijo, na vsemogoče) !!!
živjo !
Sem fakerica to uporabniško ime je bla na klepetu zajebancija 🙂 stara sem 24 let mami in oče živita ločeno . pri očetu imam 1 kobilo in 1 žrebca pri mamici pa čisto nobene živali 🙁 zato smo se skupaj z družino odločili da bi bilo fino imeti psa.
ker pa moje izkušnje z velikim psom niso prav blesteče imeli smo že bernandinca nemškega ovčarja novoforlanca ….
zato smo razmišljali o psu ki ga ima naš prijatelj višavski terier ampak mora biti bel .
raziskovala sem o psu ampak nisem našla primernega imena in katere brikete je ??????
prosim za tedva odgovora
hvala !!!! :):):):):)
Kaj pa se je zgodilo z vsemi velikimi psi, ki ste jih imeli?
Visavci so vsi beli, tako da pojma nimam kako je lahko to pogoj.
Hrana mora biti kvalitetna, vecinoma se jih kupi v zivalskih trgovinah. Tiste iz supermarketov pa niso ok.
Sicer pa se iz tvojega posta vidi, da nimas ravno dosti pojma o psih, ce po resnici povemo. Najprej odpri kako knjigo o psih, preberi kak forum, clanek, pojdi na kako razstavo (konec Avgusta je ena lepa v Trbovljah:), kontaktiraj kakega dobrega vzreditelja rodovniskih visavcev. Ce se vedno mislis po vsem tem da si pripravljena na psa in da je visavec prava pasma zate, potem pa na “lov” za mladicem (upam da bos kupila pravega visavca, ne pa neko steparsko mesanico, za katero je cisto mozno da ne bo bela).
Imamo 2,5 leti staro višavko. Ni rodovniška, vendar sem pri vzrejni družini videla oba starša, ki sta na las in stas taka kot mora višavec biti. Tudi Luna je zrastla v pošteno višavko, zdravo in živahno. Hrano ji sami pripravljamo; različno meso skuhamo, pokapljamo z olivnim oljem, zraven dobi kakšno žitno kašo, riž ali makarone. Vsak drugi dan vmešamo v hrano neko pasto (Vimeo pasta), ki vsebuje vse mogoče esencialne maščobe, Omega 3,6 zadeve… vitamine…Rada ima tudi sveže sadje in za posladek kako skutko ali žlico kisle smetane. Psička je neomajno zdrava, ima krasno dlako. Za friziranje damo 20 eur na vsake dva meseca (+ kremplje uštima), umivamo jo po tacah in trebušku po kakih blatnih sprehodih, pa večkrat tudi gobček, ker je njeno top opravilo, da na vrtu koplje luknje (z gobcem 🙂 in je potem vsa od zemlje, šampon faše 1x mesečno. Umivanja ne mara, dež sovraži, morje tudi, le v kak bister potok gre največ do kolen.
Je zvesta pasja duša, zelo navezana name, caplja za mano ves čas, da tudi na wc ne morem v miru. Crkljiva in nežna, tudi kot mladič ni veliko uporabljala zob. Karakterno ni prav nič višavska, saj je precej plaha, drugih psov se v loku izogiba, redko se s katerim psom poigra, najrajši se tišči k nam. Na sprehodih je sicer vedno na povodcu, ampak tudi če ga ne bi imeli, ves čas je lepo poleg.
Sprehode ima sicer rada, vendar najrajši kje izven sprehajalnih poti, ne mara npr. PST in gneče. Zato gremo čez vikende na kak malo obiskan hrib, ali na ogromno parcelo mojih staršev, kjer cel dan teka in vohlja. Obožuje igranje s svojo plišasto putko in neko piskajočo gumijasto igračo. Po cele ure nas zaposli, da ji igračo mečemo, ona pa nazaj prinaša.
Ne mara biti sama, k sreči ni nikoli sama več kot ene 5 ur dnevno. Ponoči neobhodno zaspi pri nama z možem, proti jutru pa odtava še h hčeri v posteljo.
V moji višavki ni nobene trme, objestnosti, napadalnosti, ali katerega drugega neželjenega vedenja. Poslušna in pridna. Čeprav živa kot poper. Članica družine. Nikamor ne gremo brez nje. Če ona kam ne more, tudi mi ne gremo.
Meni se pa zdi to zelo v redu. Med drugim je namen pasem tudi to, da imajo nek določen karakter – seveda se predstavniki pasme med seboj razlikujejo in je vsak nekaj posebnega, ne bi bilo pa prav, da vzrejamo naprej pse ki nimajo tipičnega karakterja za pasmo in ga potem širijo dalje. Jaz vem da če kupujem tererja (in tudi ga) da hočem energijsko nabito trmico, ne pa psa s karakterjem ene od družnih pasem npr. Saj ravno zato, da lahko do neke mere predvidemo karakter, se pa tudi odločamo za nakup pasemskega (rodovniškega) psa. Jaz bi rekla da bi bilo potrebno na vzrejnih pregledih še bolj paziti na karakter in pse z netipičnim za pasmo še bolj množično izločati iz vzreje.
Za moje pojme mora biti pes za vzrejo zdrav, tipičnega karakterja, tipičnega videza in sposoben opravljati delo, za katerega je bil ustvarjen – in to vse naenkrat, v istem psu. In takšne starše legla in njihove prednike tudi iščem.
Višavka Luna: kot prvo, priznajte si, da vaša psička ni višavka, ampak je mešanka podobna višavcu, ker pojma nimate kaj je v resnici v njej. Poleg tega pa težko rečeš da je čisto taprava višavka, tipična predstavnica pasme, ko pa na koncu napišeš da nima čisto nič tipičnega karakterja za pasmo. Drugače pa si jo res lepo opisala in vse, ne tega razumet kot napad, samo zavedati se je potrebno tega. Pa ne bi zdaj še ene debate rodovniški/nerodovniški, komur to še vedno ni jasno naj si pogleda kam, npr. na mojpes.net je dosti člankov, kajti vse je bilo že prevečkrat napisano.