Beli tok
Pozdrav!
Že precej časa (več kot dva meseca imam težave z belim tokom – vsak dan se redno umivam, preoblačim, a ga imam vseeno), ne vem, kako naj se ga znebim.
Ima kdo kakšen nasvet, kako naj ga odpravim? Kaj je sploh vzrok za nastanek belega toka?
Letos, aprila bom imela reden ginekološki pregled, ali mi svetujete, da naj omenim to težavo ginekologinji, ali pa je bolje, da ne?
Hvala že vnaprej za pomoč,
lp
Spoštovani,
pogrešam podatek o vaši starosti, spolni aktivnosti in simptomih (srbež, pečenje, bolečine?). “Beli tok” je izraz, ki si ga pacientke sicer tolmačijo silno različno, zato prosim opišite, kaj vas je pri vašem izcedku zmotilo.
Izcedek iz nožnice je sicer običajen fiziološki pojav, ki se tekom življenja lahko spreminja, zelo se razlikuje med posameznimi ženskami. Nekatere imajo izločka veliko, tako da so lahko spodnjice povsem premočene, pa to ne pomeni bolezni.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Šele sedaj sem brala vaše sporočilo, pa vam bom kar odpisala, gospa Žunter.
Zdaj sem ugotovila, da gre v bistvu za glivično vnetje (kako naj se izrazim… izgleda belkasto sirkasto). Imam prav? Pozanima sem se malo, dobila sem ene tabletke in vložke, uporabljala sem 10 dni, a ni nič bolje. Ne vem, kaj naj še naredim, saj je res neprijeten občutek, verjemite mi. Umivam in preoblačim se redno, stara sem 31 let. Srbi me občasno, peče ali pa boli pa ne.
Mi lahko daste kakšen nasvet, kako bi se znebila tega? Kaj je sploh vzrok za nastanek tega vnetja?
Hvala za odgovor,
lp
Spoštovani,
najpogostejši vzrok belkastega, sirastega izcedka, ki ga spremlja srbež, je pri ženski v rodni dobi glivično vnetje spodnjih rodil. O tem je veliko napisanega v postu Glivično vnetje nožnice; informacije, zapisane tam, vam bodo v pomoč. Če bo po prebiranju tega niza še kaj nejasnega, se prosim oglasite.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
stara sem 25 let in že lep čas mam premočan beli tok….Ni takšen kot ga je napisala dani123 , ampak je na čase prozoren in mi premoči spodnje perilo…prej sem imela pač beli izcedek in so mi v bolnici (ginegološki pregled zaraji vnetja slepiča) rekli da mam premočan beli tok, pa nič druga… zdaj pa me že pošteno moti. Zamina me kaj naj si grem v lekarno kupit, da mi bo pomagalo…
Lp
Spoštovani,
če je izcedka moteče veliko, lahko bodisi uporabljate vložke vsak dan ali pa ga vsake toliko časa obrišete ali si za krajši čas vstavite tampon v nožnico. Drugega ukrepa (kreme, tablet ali česa podobnega), ki bi zanesljivo in neškodljivo zmanjšal količino izcedka, žal ni.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni.
Stara sem 21 let in imam redne spolne odnose nekaj mesecev. Pred enim tednom se mi je končala menstruacija, ki je prišla 10 dni prehitro in je bila krajša kot ponavadi. Takoj po koncu le te, pa se mi je iz nožnice začel izlivat močan bel tok, malo grudast in še vedno je rjav. Nožnica me tudi malo srbi in peče. Menite, da trpim za glivično okužbo ali kakšno drugo vaginalno okužbo?
Spremljata me tudi vrtoglavica in špikanje v levem spodnjem delu trebuha ter povečan apetit. Izzlivi belega toka so močni a ne smrdeči. Je možno tudi, da sem zanosila?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
če je menstruacije prehitela za 10 dni, je lahko le-to krvavitev ob ovulaciji in takrat lahko tudi boli v sp. delu trebuha. Glede na opis izcedka in srbenje gre lahko za glivično okužbo (zaradi le-te je lahko tudi malo krvavitve). Da bi preverili, če ste slučajno noseči naredite test nosečnosti.
Srečno!