Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Beli koščki v blatu

Beli koščki v blatu

Spoštovani!

Pred kratkim sem opazila bele koščke v blatu, zgledajo kot npr. sezamova semena (čeprav nisem jedla nič takega). Zanima me kaj bi lahko bili tej koščki?
Drugače sem od vedno zaprta, oz. grem redko na blato in ko grem je običajno trdo in v koščkih, večkrat imam bolečine (krče) v črevesju, ki pa niso prehude, samo zelo moteče. Bi lahko bili tej koščki kakšna neprebavljena hrana? Pred kratkim sem začela jesti polnozrnate kosmiče, bi bilo mogoče to zaradi tega?
Stara sem 23 let, trenutno imam stresno obdobje, drugih težav z zdravjem pa nimam. Zdravniški pregled imam šele drug teden.

Hvala za pomoč.

Lp,Tanja

Spoštovani!

V polnozrnatih kosmičih so semena, ki se ne prebavijo in jih v blatu vidite kot koščke. nič hudega.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

pozdravljeni,
se kar tukaj javljam, danes sem odvajala mehko, vendar zelo svetlo blato, skoraj že nekako avetlo rjavo do bež barve.. zgodilo se je prvič, sem pa prebrala, da ima to zvezo z žolčem. Bila sem lani julija na UZ trebuha in je bil bp, razen malenkostno zamaščenih jetr.. bi se lahko v tem času pojavili žolčni kamni ali kaj podobnega. Bolečin sicer ne čutim , mogoče občasno kot da bi me nekj špiknilo, vendar kmalu ponehajo, bruham tudi ne. Stara sem 26 let.

Hvala tudi za ta odgovor..

Spoštovani!

Rjavo barvp blatu dajejo žolčna barvila. Če žolča ni, je blato sivo in temu rečemo aholično blato. Čim so rjavi odtenki, ni zapore žolča. Žolčni kamni lahko nastanejo kadarkoli, če se žolč strdi. Posamezniki so k temu nagnjeni še prav posebej. Zapora žolčevoda je običajno povetana z napadi bolečin.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close