Bele plombe
Spoštovani!
Ker mi tele bele plombe kar ne dajo miru (na vsake 3 mesece), ko imam zobozdravnika plačam več.
Zanima me, ali je ta material, s katerim se naredi bela plomba res tako zelo drag, da za sanacijo enega zoba (skupaj pol 5-tke in 6-tke),
2x po 2 ploskvi, plačam 10.000 SIT?
Najlepša hvala za vaš cenjen odgovor in želim vam lep dan
Nana
Jaz doplačujem za iste storitve. Evo npr. iz računa ti lahko prepišem :
jedkanje zobne površine….2x….979 SIT…..1959,2 SIT
heliosit…..5x…..900 SIT…..4500 SIT
Skupaj 6459 SIT za dva zoba – štirko in petko
Vprašanje za zobozdravnico…Ali so bele plombe res tako slabe kvalitete kot berem tukaj na forumu? Nekaj ne razumem – zakaj nadstandarni material če je slabši? Na kaj je potrebno biti pozoren pri izdelavi teh plomb?
Lep pozdrav!
Spoštovani aboridjin,
glejte, bele plombe niso manj kvalitetne. Res pa je, da material zanje večinoma še ne presega vseh dobrih lastnosti amalgama – z izjemo estetike.
Ker je material bolj estetski (in dražji) ga zavarovanje za zadnje zobe ne priznava kot standard.
Zobozdravnik mora pri izdelavi bele plombe upoštevati nekaj posebnosti, predvsem pa bi moral odkloniti izdelavo bele plombe pri nekom, ki ne vzdržuje potrebnega nivoja ustne higiene.
Vi morate dobro skrbeti za ustno higieno in dnevno uporabljati nitko ter hoditi na redne preventivne preglede, kaj več pa sami že težko naredite.