Najdi forum

Bele plombe

Spoštovani!

Ker mi tele bele plombe kar ne dajo miru (na vsake 3 mesece), ko imam zobozdravnika plačam več.
Zanima me, ali je ta material, s katerim se naredi bela plomba res tako zelo drag, da za sanacijo enega zoba (skupaj pol 5-tke in 6-tke),
2x po 2 ploskvi, plačam 10.000 SIT?

Najlepša hvala za vaš cenjen odgovor in želim vam lep dan
Nana

Spoštovana Nana,

saj ne plačate samo tistih nekaj mm materiala, ki vam ga dajo v zob. Plačate tudi zobozdravnikovo delo – tudi, če gre zgolj za doplačilo – pač plačate ali doplačate celotno izvedbo (z materialom in storitvijo vred).

Spoštovana ga. Alenka!

Ta zobozdravnica je zasebna, a ima koncesijo?!?!
A to potem pomeni, da se plačuje tudi storitev tam ,kjer so doplačila, kjer je na koncesijo, pa je vse brezplačno??

Hvala na odgovoru in lep dan
Nana

Spoštovana Nana,

če ima koncesijo, potem bele plombe zgolj doplačujete – razen, če se nista dogovorili za samoplačništvo.
Bele plombe ni potrebno doplačati le na sprednjih zobeh, doplačljive so pri vseh zobozdravnikih s koncesijo, ne glede na to, ali delajo kot zasebniki ali v janvem zavodu.

Pozdravljena!

Nisem samoplačnik, a zgleda, da so res doplačila za nekaj malih ploskev “belega” materiala tako zelo draga.

Kljub vsemu, zobje so le zobje.

Hvala vam za vaše cenjene odgovore in lep dan
Nana

Jaz doplačujem za iste storitve. Evo npr. iz računa ti lahko prepišem :

jedkanje zobne površine….2x….979 SIT…..1959,2 SIT
heliosit…..5x…..900 SIT…..4500 SIT

Skupaj 6459 SIT za dva zoba – štirko in petko

Vprašanje za zobozdravnico…Ali so bele plombe res tako slabe kvalitete kot berem tukaj na forumu? Nekaj ne razumem – zakaj nadstandarni material če je slabši? Na kaj je potrebno biti pozoren pri izdelavi teh plomb?

Lep pozdrav!

Spoštovani aboridjin,

glejte, bele plombe niso manj kvalitetne. Res pa je, da material zanje večinoma še ne presega vseh dobrih lastnosti amalgama – z izjemo estetike.
Ker je material bolj estetski (in dražji) ga zavarovanje za zadnje zobe ne priznava kot standard.
Zobozdravnik mora pri izdelavi bele plombe upoštevati nekaj posebnosti, predvsem pa bi moral odkloniti izdelavo bele plombe pri nekom, ki ne vzdržuje potrebnega nivoja ustne higiene.
Vi morate dobro skrbeti za ustno higieno in dnevno uporabljati nitko ter hoditi na redne preventivne preglede, kaj več pa sami že težko naredite.

Pri zasebni zobozdravnici brez koncesije sem za delo in večjo belo plombo na osmici ravno prejšnji teden skupaj plačala 25.000 SIT. Torej vaša zobozdravnica sploh ni draga 🙂

Hirkani

New Report

Close