Bele pikice na koži
Pozdravljeni,
Mene pa zanima kaj so te bele pikice na koži (priložene slike) ki se mi pojavijo ob znojenju, večinoma ko sem nekje zunaj na soncu in v bližini trave… pojavijo se pa izklučno na predelu trupa (predel ki ga pokriva kratka majica) in nikjer drugje. Je mogoča kakšna alergija? Pralni prašek ni ker se pikice pojavijo tudi ko nimam na sebi majice…
Hvala za odgovor!
Pozdrav!
KOlikor lahko presodim na daljavo gre za motnjo pigmentacije, ki je lahko v zvezi s soncem, lahko zaradi drugih razlogov, seveda težko presodim, niti ni namen, da postavljam diagnozo, menim pa , da bi bilo kakršno koli zdravljenje kar problematično, v osnovi pa je potrebna diagnoza.,
Lp
Pokazati bo treba osebnemu zdravniku!
Urtikarija- koprivnica , ki se imenuje holinergična, srbi, je nad nivojem kože, izgine brez sledov.
To bi bila možnost.LP
Spoštovani,
v uvodu lep pozdrav. Sem moški, star 22 let in že nekaj časa opažam po telesu pikice ki se začnejo kot majhni mozoljčki (samo rdeča pikica na koži), kasneje jih obda rdečina ki ni gobasta kot pri dermatitisu, prej izgleda vse skupaj kot da se vidijo kapilare (vse skupaj velikosti cca. 5mm). zadeve srbijo. če jih stisnem kot mozolj ne počijo ampak majhna bela pikica postane krvava (ni gnoja). vse skupaj se je pričelo na področju sramnih dlak. bil sem pri dermatovenerologu ki je rekel da bi lahko bile moluske. naredila sma hitre teste za hiv in sifilis ki so bili negativni, spolnih odnosov nisem imel že več kot 8 mesecev. ti mozoljčki nastanejo po enem dnevu nato jih obda rdečina, ko jih skrampam pa nastane krastica, se posušijo in v roku dveh dni izginejo. izgleda kot da se selijo od dimelj kjer jih več ni, ni trebuh in stegna, kjer so redke, kar 4 ali 5 jih imam pa sedaj na vsakem nartu. opazil sem jih tudi že na rokah. ampak vse skupaj ni agresivno, izgleda kot da poteka zelo počasi in je malo morda podobno garjam samo da jih ni veliko. (kar se tiče osebne higiene bi prej rekel da se umivam preveč kot premalo). to se vleče že 3 mesece. spremembe, ki bi lahko bile moluske je zdravnik zamrznil, ostalo je opisal v izvidu kot mozoljčke ki pa to očitno niso. morda mi Vi lahko ponudite kak nasvet ali napišete vaše razmišljanje. zelo vam bom hvaležen za kakšen nasvet.
Lep pozdrav
Pozdrav!
kaj naj napišem o problemu, ki ga je obraval dermatolog, pa ga ni razjasnil!? Res obstaja opcija molusk, ki pa same težko izginejo, lahko gre za dve obolenji? Moluska in vnetje ob dlakah ali kaj podobnega, garje se mi zdijo malo verjetne.
Svetujem obisk dermatologa še enkrat.
Lp