Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Bele lise v vidnem polju

Bele lise v vidnem polju

Spoštovani,

zadnje par mesecev se mi dogaja, da v spodnjem delu vidnega polja vidim nekakšen bel obroč, oz. bolje rečeno zelo sploščen bel krog / flek. Pojavi se iznenada in prav tako po nekaj sekundah izgine. Vedno ga vidim le v spodnjem delu vidnega polja, navadno nekako v sredini med očmi, nekako v višine sredine nosu. Ta sploščen beli flek tudi migeta – kot bi gledala meglico, le da ga nikoli ne vidim direktno pred seboj.

Sicer imam dokaj veliko dioptrijo (sem kratkovidna, desni cca 5, levi cca 3) imam tudi cilinder. Uporabljam tako očala kot leče. Čez dan večinoma leče, ko pridem domov pa jih vedno zamenjam z očali. Sicer drugih težav nimam, se mi pa v kurilni sezoni močno poslabša navlaženost oči in so zaradi tega in dela za računalnikom čez dan večinoma vsaj malo rdeče in razdražene (to se mi pojavi tudi ob nošenju očal). Uporabljam tudi kapljice za vlaženje oz. t.i. umetne solze.

Bi me zaradi omenjenih bliskajočih se belih flekov v vidnem polju (široki so recimo 2 cm in cca pol cm visoki) moralo skrbeti? Kadar se mi pojavljajo ni drugih bolečin – npr. glave. Naj povem še da imam sicer pogoste migrene, ob katerih mi izgine tudi do polovico vidnega polja, oz. vidim megleno.

Najlepša hvala za vašo pomoč in nasvet

Spoštovani,
omenjena lisa je verjetno motjava v steklovini, ki sama po sebi ni nevarna. Vsekakor pa le natančen pregled pri oftalmologu lahko izključi druge možne vzroke. Svetujem vam torej obisk v ambulanti.
Lp

New Report

Close