Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bele lise na nohtih dojenčka

bele lise na nohtih dojenčka

pozdravljeni!

zanima me, kaj je lahko vzrok belim lisam na dojenčkovih nohtih. sin je star 6 mesecev, gosto hrano smo začeli uvajati pri njegovih 4,5 mjesecih, še vedno je dojen, dodajam pa mu tudi novalac ar zaradi refluksa. ima že 2 zobka in roke zmeraj v ustih.
ali bi lahko bile lise zaradi poškodb nohtov z zobki (ima jih samo na 2 nohtkih, na enem na vsaki roki) ali zaradi pomanjkanja kalcija oz. česa drugega?

hvala in lep dan,

tina

http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=bele+lise+na+nohtih,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala, sem našla že prej te objave preko iskalnika, ampak mi o vzrokih lis 6 mesečnega otroka ne povejo veliko.

lp,
tina

Saj tudi niso kaj dosti različni od odraslih. Možno sicer je, da si nekako viha nohtke pri grizenju, vendar tega še nisem videla. Običajno pa ne gre za nič posebnega, vsaj kolikor o tem vemo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala lepa in lep večer še naprej.

tina

Pri odraslih so bele lise na nohtih velikokrat znak pomanjkanja cinka. Pomanjkanje cinka se lahko pojavi tudi že pri dojenčkih (mi smo tak primer). Hujše pomanjkanje cinka se tako pri otrocih kot pri odraslih pogosto kažejo kot dermatitis, lahko tudi driske. V tem primeru na Dermatološki kliniki vzamejo kri, da se izmerijo vrednosti cinka, če ga primanjkuje, se prepišejo praški cinkovega sulfata.

lp

New Report

Close