Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ustno zdravje in higiena bela ugriznina notranja stran lica na koncu

bela ugriznina notranja stran lica na koncu

pozdravljeni,

že 2 leti se občasno (recimo 1x na 2 meseca) z zadnjimi zobmi uščipnem. In zdaj sme opazila imam tak majhen mini bel flekec. Seveda sem vsa panična zaradi raka na ustih (tako je tisti slovenski pevec umrl) Imela sem 2 leti nazaj zaradi bulice na notranji strani lic (je bla res večja skoraj 2 cm) poseg ustni so mi ven zrezali ni bila rakava.

Zanima me,tale zadaj je res majhna,mam pa filing da si ščipam. Prosila bi zobarico naslednjič če mi zadaj ostre kote lahko pobrusi,me pa zanima a naj zganjam paniko takoj maksiofacialno za napotnico?

prilagam sliko. Hvala in lep pozdrav

[img]http://shrani.si/f/3v/h0/1Ck19OsN/babit.jpg[/img]

Lep pozdrav in hvala za vprašanje.
Na sliki, kolikor lahko razločim, je vidna majhna bela zadebelitev sluznice, ki je lahko posledica stalnega draženja in nenamernega grizenja v lice. Ker ste namenjeni k zobozdravniku ga opozorite tudi na to spremembo na sluznici. V primeru, da ugotovita, da gre za oster rob zoba, ki povzroča draženje ga zagladita in sprememba bi morala kmalu izginiti. V primeru, da kljub temu ostaja pa bo verjetno potrebna nadaljnja diagnostika in odstranitev. Eventuelno napotitev k specialistu. Za paniko, misli o raku ali celo smrti pa je še malce prezgodaj 🙂

Lp,

Miha Bobič

New Report

Close