bela tehnika-katere znamke?
Tea3, najprej moraš vedeti, kaj sploh hočeš. Štedilnik nrp. je lahko plinski, kombinirani, steklokeramični. Hladilnik je lahko z zamrzovalnikom ali brez, z nulto cono ali brez, antibakterijski, z ventilatorjem,samočistilni v predelu hlajenja in zamrzovanja, vgradni ali prostostoječi. Že če je prostostoječi in da ni bel, ti izbor zelo zoži. Vem samo to, da nikoli več hladilnika Gorenje, pa sem prvega imela 18 let, drugega pa sem po dveh letih zamenjala zaradi nenehnih okvar. Zdaj imam Elektrolux in je v redu. Pralni stroji Gorenje so pa vsaj zame OK. Poglej malo na http://www.gaa.si, tam imaš veliko izbiro in lahko tudi spoznaš, kakšne funkcije imajo aparati, da se potem lažje orientiraš.
Miele je že kvaliteten, pa tudi občutno dražji. Čeprav sem tudi že slišala pripombe od serviserja na kvaliteto, mislim da za pomivalne stroje. Gre tehnika zelo hitro naprej, tako da včasih raje kupiš novo, kot da bi popravljal. Če pa daš npr. za pomivalni stroj caa 4oo ali pa 150-200 tisoč je razlika očitna.
Tako mislim tudi sama, Nena..
In sicer, da kvaliteta “zvenecih” imen tudi pada, saj mora industrija preziveti s tem, da proda v dolocenem obdobju toliko in toliko strojev. Tako kvalitetnih GA kot so jih izdelovali pred 30 ali se 20 leti najbrz ni vec, zato je neumno placevati nenormalno visoko ceno za GA le na osnovi stare slave in imena…
Vodilo: nekje solidna kvaliteta GA, ki ima zagotovljen servis in je le-ta sposoben v kratkem casu odpraviti solidno vsakrsno napako…
Moje osebne izkusnje glede na predhodno trditev:
Gorenjevi pralni stroji in hladilniki OK!
Podobno tudi za Candy, kjer so tudi pomivalni stroji OK.
Zamrzovalne omare ali skrinje: Bosch, ker se nabira notranja plast ledu zelo, zelo pocasi… Jaz ga cistim enkrat letno, prijateljica, ki ima Gorenjevega pa vsaj dvakrat letno.
Pri stedilnikih in pecicah pa je tudi odvisno, kaksno kombinacij isces ( kombiniran elektrika+ plina ali le elektricen klasicen ali s steklokeramicno plosco, ali samostojec ali oba elementa vgradna? ). Jaz imam ze vec kakor 20 let star kombiniran RF stedilnik s pecico od Iskre, pa se vedno dela vse korektno in smo menjali v tem casu le elektricni grelec v pecici…
Taksne so moje izkusnje. LP!
Da poudarim še enkrat – raje dražjega, ki je varčnejši, kot cenejšega, ki rabi več el. in vode. Se ti v parih letih obrestuje.
Znamka je pa danes relativen pojem, ker Gorenje sestavlja aparate s svojimi deli za svašta zvenečih imen, in obratno, v svoje aparate vgrajuje iste dele, kot nemške, italijanske, … firme. Izogibaj se poceni robe.