Najdi forum

bela polenta

Pozdravljeni!

Zanima me, kako se pripravi bela polenta. Nekateri so mnenja, da se bela polenta pripravi s pšeničnim zdrobom, nekateri pa da se pripravi z belo moko. To pa me zanima zato, ker moj triletnik v vrtcu včasih dobi belo polento za kosilo in je noče jesti, saj je ne pozna. Jaz mu doma pripravljam rumeno polento (iz koruznega zdroba) ali pa grez, skuhan na mleku. Oboje rad poje.

S katerim živilom pa je najbolje, da otroku ponudim belo polento?

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani,

Bela polenta se pripravi iz pšeničnega zdroba. Po izkušnjah vam lahko svetujem, da je najboljše jed pripraviti iz bolj grobo mletega zdroba iz durum pšenice.
Če je zdrob zelo droben in da je še malo preveč kuhan, potem takšna jed izgleda “spacana” in morda to odbija vašega otroka.
Zdrob skuhajte v slanem kropu in pustite, da na koncu nekaj minut stoji (ne da bi mešali) saj bo tako lepša struktura jedi.

Ponudite jo lahko tako kot rumeno polento, z zelenjavno in/ali mesno omako ali pa z mlekom, Če ima vaš otrok rad, lahko dodate na drobne koščke zrezano suho sadje ali pa čežano pripravljeno iz jabolk ali drugega sadja.
Pa dober tek.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni,
v Italiji prodajajo koruzno moko iz bele koruze in je polenta bela in ni iz pšeničnega zdroba. Moram priznati, da je zelo okusna.
LP Dori

Pozdravljeni,
Verjetno imate prav, čeprav se v pri nas pripravlja predvsem bela polenta iz zdroba in takšno tudi poznam.
Res pa je, da je zelo veliko različnih vrst koruze (saj je to poleg soje rastlina, kjer se izvaja največ genskega inženiringa) in so tako razlike med njimi zelo velike, pa tudi v barvi.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

V kulinariki je izraz polenta rezerviran za jedi iz koruze. Tako je tudi bela polenta pripravljena iz bele koruze. Pripravi se jo enako kot rumeno.
Je pa bela polenta tipična jed furlanske kuhinje (in to še daleč izpred časov genskega inžiniringa). V bolje založenih trgovinah se jo dobi tudi pri nas.

New Report

Close