Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Bela plomba… Nujno, ker je sila! :)

Bela plomba… Nujno, ker je sila! :)

Lep pozdrav!

Naj vam opišem svoj problem. Danes zjutraj mi je iz zgornje desne šestice padla bela plomba, ki se je v zobu držala celih 9 let 🙂 Nastala je ogromna luknja, saj je plomba bila zelo velika. Problem je še toliko večji, ker sem zelo zelo navajen jesti na desno stran in v petek odhajam na potovanje. Zob ne boli, saj je popolnoma votel in mrtev.

Sedajšna bela plomba, ki sem jo imel v zobu, je okrogle ploščate oblike,premera približno 9mm in debeline približno 3 mm. Torej lahko vidite, da gre res za eno veliko luknjo v zobu 🙂

Zdaj pa me zanima par zadev in sicer;

-Koliko bi tako velika bela plomba približno stala, ker baje nekatere bele plombe stanejo čez 80 evrov?
-Kolikšna je čakalna doba za plombiranje, ker bi si rad to porihtal še pred izletom in če je možno, da se lahko z zobozdravnikom dogovorim, da me sprejme prej?
-Kakšna je razlika med osebnim zobozdravnikom ali zobozdravnikom privatnikom, ali je privatni dražji od zasebnega in kateri uporablja bolj kvalitetnejše materiale? Kakšne so vaše izkušnje z obojnimi, kateri so vam boljši?
-Vem, da v Mariboru dela dežurni zobozdravnik v nedeljo, pa me zanima, če dežurni zobozdravniki tudi plombirajo zob? Ker zadnje plombiranje tega zoba je trajalo kar dolgo časa.

Hvala za odgovore že vnaprej!

Čisto odkrito se mi ne da odgovarjati na vsa tvoja vprašanja, ker niso bistvena. 🙂 poguglaj.

Ti pa lahko dam nasvet iz prve roke: pokliči svojega zobarja v torek in mu razloži situacijo. V primeru, da ne bo imel prostega termina, ti bo naredil “začasno” plombo, ki bo zdržala vsaj mesec dni.

Se mi je zgodilo na spodnji šestici – enako-ogromna luknja, še zob se mi je odlomil malo zraven, isto mrtev. Sem šla k zobarju 1 teden od tega, mi je zapolnil z neko maso in sem šla na pravo plombiranje čez 6 tednov. 🙂

Hvala ti za nasvet 🙂

Taka varianta bi mi tudi dosti bolj ustrezala, si pač dam začasno plombirat in se naročim pa si potem dam zob kompletno porihtat 🙂 Vsaj za toliko časa, da lahko normalno jem 🙂

Aja, probaj jesti na drugi strani; tudi jaz jem izključno na desni (tam kjer mi je ven padla plomba), pa se mi je potem tudi plomba na sedmici zaradi večjega pritiska malo okrušila, dlesen okoli šestice pa rahlo vnela – je pač veliko bolj izpostavljena. Nič tragičnega, samo probaj pa vseeno.

New Report

Close