Bela pikica na dlesni
Pozdrav
Vidim, da hitro odgovarjate, zato vam bom zastavil še eno vprašanje.
Na levi zgornji dlesni imam tik nad štirico belo pikico, veliko cca 1 mm. To pikico imam sicer že več kot dve leti. Ne boli, ne spreminja oblike ali velikosti, je pa precej dvignjena nad površino dlesni, tako da se jo z jezikom zlahka občuti. Sicer sem ob pojavu pike to takoj pokazal zobozdravnici. Ona me je poslala na RTG, če je slučajno kaj s štirico narobe (vsaj tako sem jo razumel). No, RTG je pokazal, da z njo ni nič narobe.
Vprašanje, ki me zanima je, ali morda veste, kaj bi lahko pomenila ta pika? Kako to, da ne izgine? Ali se iz nje lahko razvije rak?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
navadno so takšne tvorbe, ki jo opisujete t.i. fistule, ki se razvijejo ob kroničnih procesih ob korenini. Če iz nje občasno izteka kakšna tekočina, je verjetno to fistula. Vaša zobozdravnica je z rtg posnetkom preverila, če obstaja kak proces, vendar pravite, da je vse ok!? Če je vse skupaj res brez simptomov, ne bi temu polagala prevelike pozornosti oz. bi opazovala in počakala, da spontano izgine. No, rakava tvorba pa to zagotovo ni!
Srečno.