Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bela omela-je smiselno?

bela omela-je smiselno?

Pozdravljeni!

Moj dedek ima raka na želodcu,operirat ga ne morejo,ker ima preslabo srce,prav tako ne pridejo v poštev kemoterapije.Tako da ne bodo naredili nič…
Zasledila sem nekaj o zdravljenju z belo omelo.Od firme Weleda se kupijo injekcije in se potem dajejo tako kot predpiše zdravnik.Je pa stvar precej draga.
Zanima me,če bi v njegovem primeru imelo kak smisel uporabljat belo omelo?

Če se to vprašanje ne gleda kot skrito oglaševanje za podjetje Weledo, bom dodala pravtako odprto svoje izkušnje (sicer pa se morata zbrisati oba prispevka). Omelo sem uporabljala več kot 20 let, sprva sem začela z različnimi podjetji, ker nisem imela dovolj izkušenj. Po tem, ko sem videla, da se omela razlikuje ne samo po uporabi, ampak tudi po predelavi in ko sem smisel tega tudi razumela, sem se odločila za podjetje Helixor. Predvsem zato, ker so zdravila povsem naravna, t.j. brez katerihkoli dodatkov in ker se ne pridelujejo s pomočjo temperature, ki bi uničila snovi, za katere vemo, da so pomembne pri zdravljenju raka. Tega za druga podjetja ne morem trditi.

Kar se cen tiče, morate najprej vedeti, koliko stanejo druga zdravila, za katere prevzamejo stroške zavarovalnice. Interferon stane 10x toliko in ima še stranske učinke.

Na vprašanje, če bi bilo omelino zdravljenje primerno za Vašega dedka, ne morem tako odgovoriti, ker imam premalo podatkov.
V Švici je bolnišnica, ki sem jo omenila v moji knjigi; vendar imam pomisleke, da bi pri njemu prevzela stroške naša zavarovalnica. Tudi starost, splošno stanje in sodelovanje igrata veliko vlogo.
Vse dobro!

se res opravičujem,nisem vedela da še druga podjetja proizvajajo učinkovine iz bele omele…

na splošno,bi imelo kak učinek pri njem?Da ga ne bomo brezveze pikali z injekcijami…
Tumor je že globoko v sluznici želodca,metastaz še ni,njegovo splošnos tanje je zaenkrat pe dobro,tudi normalno še lahko je.Vendar je že nekoliko shujšal zaradi manjšega apetita.

Najlepša Vam hvala in se še enkrat opravičujem

Draga ga. lunica,
Sami nesporazumi. „Proizvajanje učinkovin“ bi pomenilo umetno proizvajanje. Na tem mestu bi rada na splošno napisala tudi to, da vse, kar se enkrat vzame iz rastline ven, ne deluje več tako kot v rastlini sami. Neverjetno, kaj vse ljudje POSKUŠAJO, da bi ozdravili raka, pa sploh ne vedo, da si s tem še bolj škodujejo. Mnogi umrejo zato, ker verjamejo „dobronamernim“ nasvetom . Toliko k učinkovinam v prehrambnih dodatkih, vitaminih in drugih snoveh. To sem morala napisati, ker rakav bolnik ne dobi mnogo možnosti popraviti kakšne napake, zato nima časa poskušati to in ono. Ja, Weleda ima tudi eno takšno sredstvo z rekombinantnimi lektini (to pomeni, da so najprej izolirali lektine iz omele, potem so jih po tem vzorcu umetno proizvedli); vendar se to ni obneslo (tudi ni bilo predvideno za daljšo uporabo). Samo naravno zdravilo omele je primerno tudi za dolgotrajno zdravljenje, zato sem opisovala samo omelo od podjetja Helixor.

Kot sem rekla, je vseeno premalo podatkov, da bi vedela, če bi se dalo Vašemu dedku še pomagati. S podkožnim injiciranjem v tej fazi obolenja lahko verjetno zdravite samo paliativno, ne pa kurativno (s ciljem ozdravljenja). Tudi ni rečeno, da pride omela za njega v poštev. .. ker obstojajo bolezenska stanja, ko je omela kontraindicirana. Vseeno; jaz Vašega dedka ne poznam, ne poznam njegovih sočasnih bolezni, starosti, krvnih in drugih izvidov, zdravil ki jih uživa… na konkretna vprašanja ne morete v internetu pričakovati odgovorov; to bi bilo šarlatanstvo. Žal.

Najlepša hvala Driva za iskrenost in nasvet…Bomo povprašali njegovega zdravnika kaj meni o tem…

Sem brala članke da naj bi materino mleko bilo uspešno pri zdravljenju raka…Kaj vse ljudje nismo pripravljeni naredit..zdaj vidim to pri sebi…

Jaz pa opazujem, da so bolniki pripravljeni vse narediti, ko je prepozno, prej pa, ko nimajo bolečin in je tumorski označevalec v normali, pa čakajo, da pride spet do ponovitve in vsakokrat je potem slabše. Če bi šli takoj po agresivnem zdravljenju samo z omelo, bi imeli mnogo boljšo prognozo, da se rak ne bo ponovil. V drugem primeru z omelo poleg kemoterapije, to je z boljšim imunskim sistemom, ne bi bilo treba prestavljati kemoterapij, od česar profitira samo rak.

Mamino mleko v prodaji že ni več tisto, kot direktno ;o)
Vse dobro!

Kje se pa dobi to belo omelo, in koliko pa stane? Za katere vrste raka je primerna?

Omelini ekstrakti so zdravila. Zdravila tule ne smemo imenovati, niti delati reklame. Poskusite priti preko linka v mojem profilu na KAM (kamline) forum in se informirajte tam. Ga tudi ne smem napisati sem, da ne bi v tej povezavi izpadlo kot reklama. Lahko pa vprašate google. Za aktualne cene ne vem, se tudi različne glede na odmerke. Vem pa, da je 10 x ceneje od interferona in pri pravilni uporabi nima stranskih učinkov.

Omelino zdravljenje se v nekaterih boleznenskih stanjih ne uporablja (glej kontraindikacije v knjigi str.92). Običajno ta bolezenska stanja niso dolgotrajna, razen alergija na omelo, ki je zelo redka (v več kot 20 letih nisem imela enega primera). Dodatno h kemoterapiji se s podkožnim injiciranjem podpira imunski sistem, tako da je določena vrsta ob kemoterapiji vedno indicirana. Tudi tam, kjer kemoterapija ni indicirana, se zdravi z omelinimi ekstrakti, da se rak ne bi ponovil (recidivna preventiva po kurativni primarni terapiji/ npr. operaciji). Lahko odgovorim, da pri vsakem raku, ker se imunski sistem naravnava individualno po imunskem odzivu. Prav to je dobrodošla posebnost v imunskem zdravljenju. Indicirana je tudi pri primarnih boleznih kostnega mozga in pri terapevtsko pogojeni mielosupresiji…ter nekaterih drugih boleznih.
lp

a mamino mleko je v prodaji?????

se strinjam,pa ne da bi delala reklamo za belo omelo.V lekarni so mi rekli da so jo predpisovali že 20 let nazaj in v Nemčiji je to najpogostejše sredstvo ki ga predpišejo bolnikom polg operacije in med kemoterapijo.Mi čakamo na posvet pri zdravniku da nam pove kako in kaj.

meni so rekli da je cena 150 ampul 180 eur.V primeru mojega dedka bi nam to zadostovalo za točno 2 meseca

lunica,
nekateri ne razumete naše zakonodaje in temu primernega obnašanja. Potem pa se marsikaj očita našim zdravnikom, ker jih posamezniki ne razumejo. Zdravnik v Sloveniji ne sme predlagati zdravila, ki v Sloveniji ni registrirano. Vsako zdravilo, ki ga NE pozna, bo zavrnil, ker nima kontrole nad tem, niti se nima časa zadostno informirati; čas bi bil izguba, ker tega zdravila itak ne sme uporabljati (za razliko od tega, da ga bolnik lahko uporablja sam, v svoji odgovornosti oz. odgovornosti tistega zdravnika, ki ga v omelinem zdravljenju spremlja).
Ker pa je omela registrirana v Nemčiji, kjer imajo mnogo bolj strogo urejeno zdravstvo, pa nihče nima nič proti omeli, če se zdravniku pove, da se poleg tega zdravi tudi z omelo (ja, tudi poleg kemoterapije). Le slovenski zdravnik je ne sme priporočati.
Jaz ne prodajam omele! Stojim pa za tem, kar napišem tudi z mojim imenom.

Sedaj bo kup napačnih informacij, ker ljudje radi posplošujejo. Cene pa so različne. V serijskih škatlicah je 7 ampul, v OP škatlicah pa 8 ampul. Vi ne morete naročiti 150 ampul skupaj, ker ne veste, kako se obnaša vaš imunski odziv*, katere odmerke boste rabili. Meni niti ni poznano, da bi jih prodajali tudi po 150 ampul v škatlici. Je treba paziti katera omela je to. Že po ceni vidim, da ni pravilna, saj že 3 škatlice po 7 ampul stanejo ca 180 evrov, injicira pa se 3x na teden, tako da tudi pridete skoraj na 2 meseca. To ni točna računica, ker nekatere stanejo manj, nekatere več.
tudi zdravniki nimajo vecjih paketov zdravil na zalogi, ker se ne smemo baviti s prekupcevanjem; predpisemo le recept, zdravila se nabavljajo v apoteki. Ce ima zdravnik omelo v svoji ambulanti, potem je sarlatan. On ne more imeti toliko razlinih skatlic, kot ima razlicnih bolnikov. In da ne pretece rok trajanja, bo dajal vsim enake, ali kako. Zelo neodgovorno.
To bi bila bolj slovenska strategija gospodarstva, ko najdemo v eni osebi podjetje, zdravilstvo in sekto. Tako se ne zdravi.
Jaz ne bi pisala knjigo, če bi bilo z omelo tako enostavno. In verjemite mi, jaz bi zelo rada za Slovenijo pisala o avstrijski omeli, ker se hitreje nabavi, vendar sem imela vzroke, zakaj nisem. Na drugem mestu sem pisala o tem, vendar samo tam, kjer nisem omenila, da gre za avstrijsko omelo. Vedno pa povdarjam, da se omela razlikuje glede na to, kako jo pridelujejo. Tudi če boste ampule pustili na toplem, bodo vsak dan manj učinkovite, ker so prav tiste snovi, ki pomagajo pri raku, zelo občutljive na toploto.

Omelo, kjer stane 150 ampul 180 evrov, Vam ne priporočam**, ker verjetno ni originalna. Omela mora odgovarjati vsim zahtevam, ki veljajo za zdravila. tudi naj nima nobenih drugih primesi, katerih delovanje je prav danes v času nanotehnologije, zelo vprašljivo. Ne sme biti pridelana s toploto. Tudi ne oprana z vročo vodo ali posušena z vročim zrakom.

Drugo je to, da je zdravljenje z omelo dolgotrajno. Ker je to tudi imunoterapija (ima več načinov delovanja), bi se naj medtem našli in preprečili vzroki kronične obremenitve. Šele ko boste preprečili vzroke, boste lahko opustili omelo. Če bi se npr. zdravili z omelo samo nekaj mesecev, brez da bi karkoli spremenili, se lahko zgodi, da se bo rak ponovil, ko boste opustili omelino zdravljenje.

*samo pri pravilni uporabi in odmerjanju bo omela pomagala. Sicer lahko tudi obremenjuje.
** če je taksna cena, potem morda omela ni originalna. Vem, da so v Avstriji prevzeli ime nekih encimov in barvo skatlice, ki so jih imeli istočasno v Nemčiji za zdravljenje raka. Avstrijski so bili mnogo cenejši . Če pa pogledamo vsebino, potem vidimo, da je ena nemška tableta vsebovala 100 mg Papaina, 40 mg Chymotripsina in 40 mg Trypsina; medtem ko avstrijska samo 4 mg Papaina in neke živalske in rastlinske izvlečke. Seveda niso bile primerne za zdravljenje raka in so bile mnogo ceneje. Tudi italijanom ne morem zaupati, ker uvažajo rastlinske ekstrakte in jih zaradi carine deklarirajo kot homeopatske. Pravtako opozarjam tudi pred amerisko omelo, je zelo strupena in ni primerna za zdravljenje. Zato razumem tudi posamezne “Bogove v belem”, da nekaj trdijo kar ni res, ker vedo, da se bolniki ne bodo zadostno informirali in se lahko se bolj obremenjujejo, ja.
lp

Takšno ceno so mi povedali v lekarni v Avstriji za Isorel-A,firma Weleda,tam sem ji morala natančno povedat kakšno je zdravstveno stanje in je poiskala v tabeli,vsak teden bi naj dobival 6 ampul.
Potem ni tako učinkovita kot od Nemške firme Helixor?

se oproščam,50 ampul jakost 60.sem se zmotila in sem šla zdaj poiskat listek

draga lunica,
kadar berete, berite dosledno. Sem rekla, da ne smemo pisati imena zdravil tule v javnosti.
Rekla sem tudi, da če se omela ne uporablja pravilno, lahko tudi obremenjuje. Ljudje pa potem nekaj kupujejo, si injicirajo kakorkoli in se potem še sklicujejo na mene. Sploh pa tisti, ki še knjige niso prebrali in poslušajo samo avstrijske farmacevte.
Jaz stojim samo za tistim, kar napišem jaz. V knjigi opisujem zdravljenje po individualem imunskem odzivu. Saj nimajo vsi enak imunski sistem in tudi pri enem samem bolniku se menja od razpoloženja, prehrane, načina življenja… “Vsak teden 6 ampul”, to ni to. Saj ne smejo prej injicirati naslednjo, da izgine prejsnja lokalna reakcija (t.i. imunski odziv). Oni sosedje tam imajo drugačno omelo, jo drugače pridelujejo.
Pomislite malo, zakaj jaz nekaj napišem. Sem napisala, da sem imela vzroke zakaj nisem opisovala katero drugo omelo. in če bi smela, bi jih navedla. Če ste mislili, da bom jaz šla komu uničevati eksistenco, ste se zmotili. Bi mi Vi potem plačali odvetnika?

Pred kratkim mi je eno podjetje iz Nemcije sporočilo, da je bil zvečer en slovenec pred njihovimi vrati, da je prišel samo po zdravila in da je šel takoj spet nazaj v Slovenijo; zelo diplomatsko, so napisali, da upajo, da je pomagalo. Pa saj to niso zdravila za prvo pomoč. Potem pa se še sklicujejo na mene. Podjetja z omelo nimajo nobene trgovine in običajno ne prodajajo posameznikom, temveč samo preko lekarn. Ljudje vse predolgo čakajo, potem pa mora biti vse takoj. In morda je celo prevzel predviden načrt zdravljenja od koga drugega in kupil napačno zdravilo. To je še treba, da se bom morala sramovati za druge. Omela ni aspirin, ki ga lahko dobim tudi od sosede.

Tudi kar se tiče odgovornosti, ni primerno, da se piše tule tahilis, ker nekdo, ki v stiski išče, zagrabi karkoli, pa četudi se opeče. Zakoni naj bi bili v zaščito bolnikom in to tudi spoštujmo.
Toliko v upanju, da se bo prejšnji post zbrisal, ker vsebuje imena.
Vse dobro!

Pozdravljeni!

Vas popolnoma razumem.Ampak
na koga pa se potem sploh lahko obrnemo,da bi nam individualno svetoval glede načina zdravljenja z omelo če ne na farmacevta oziroma zdravnika? Mi lahko daste kak kontakt osebe po ZS na katero se lahko obrnemo?

Lepe praznike vam želim

kaj je to po ZS? Sem rekla, da se zanimajte v KAM forumu.
Sicer pa se je treba obrniti na MZ, to je na Ministrstvo za zdravje, na g. Remškarja, ki je vabil profitneže za mizo, ko se je delal zakon, ki bi lahko bil drugačen. Ne vem, kaj so delali tam za okroglo mizo psihologi, če nihče od zdravilcev ni psiholog. Toliko bolj me je iznenadilo, da so v Sloveniji tudi psihologi prodali svojo dušo profitništvu in ne samo zdravilci.
Napraviti je treba primerno zakonodajo, šele potem bom lahko dala imena zdravnikov, ki se medtem že učijo, vendar še ne smejo poklicno zdraviti z omelo.

Tudi Vam in ostalim forumašem želim lepe praznike in vse dobro!
driva

lunica, kliknite na ime uporabnice (driva) in pošljite mail, ki se vam pokaže.
Lp

Lunica, o vseh morebitnih dodatnih terapijah se posvetuj z zdravnikom.

Vse dobro ti zelim.

Kristina

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Lepo diplomatsko.
Zdravnika v Sloveniji ali zdravnika v Nemčiji?
Kateri zdravnik v Sloveniji pa sme priporočati zdravila, ki niso registrirana v Sloveniji?
(oz. so registrirana v Nemčiji)
lp

V vsakem primeru mora biti zdravnik seznanjem z vsemi zdravili oz. pripravki, ki jih bolnik jemlje – konvencionalnimi in nekonvencionalnimi, ker lahko pride tudi do neželenih medsebojnih interakcij.

Drugače je pa tako, da če bi neodvisni, kontrolirani klinični preizkusi dokazali učinkovitost bele omele pri zdravljenju raka, bi jo rade volje uporabljali tudi naši zdravniki in še kje drugje kot v Nemčiji. Očitno pa je problem, da dosedanje študije niso pokazale učinka bele omele na preživetje bolnikov z rakom, ali pa niso bile metodološko ustrezne in dovolj objektivne, da bi njihove rezultate lahko sprejeli kot relevantne. Žal.

Seveda, to je res, jaz moram biti seznanjena z vsemi zdravili (konvencionalnimi in nekonvencionalnimi), še več: tudi z vitamini in prehrambnimi dodatki, ki jih dobi bolnik, preden mu evtl. predpišem omelino zdravilo. Poleg tega s sočasnimi boleznimi in celotno anamnezo in krvnimi in drugimi izvidi. To lahko potrdijo vsi, ki so me obiskali.

Kar se tiče drugih trditev, vidim, da niste informirani. Prav znanstveni medicini se imamo zahvaliti za te študije, saj so 10 let delali na tem, da bi omelino zdravljenje poenostavili. Če znanstvena medicina ni dovolj objektivna, kaj je potem Vaš vzrok in namen, da kaj takega trdite brez da bi vedeli. Omejite se na tisto, kar veste in ne na tisto, kar mislite, da veste.
Žal.

Da nekateri zdravniki nočejo uporabljati omelinih ekstraktov, je vzrok v temu, ker ne paše v storitveni katalog nobene bolnišnice in nobene ambulante. Povdarek tega zdravljenja je uporaba omelinih ekstraktov po *individualnem imunskem odzivu*. Toliko časa za enega pacienta in dodatnega učenja se ne vsklaja z današnjim gospodarskim/profitniškim sistemom (da ne govorimo o vplivu farmacije).
In kot sem rekla, ker nikjer nimajo urejene primerne zakonodaje, razen v Nemčiji.
Za moje pojme je nemška medicina še kar najbolj kvalitetna in najbolj stroga.

Seveda, kdor ne upošteva navodil uporabe, ki jih opisujem v knjigi, in posluša profitneže (farmacijo, apotekarje), lahko telo še bolj obremenjuje. To izkušnjo je že tudi naredil kak zdravnik v Sloveniji, ki prej še ni razvijal razumevanja za ta način uporabe. Je pa že precej slovenskih bolnikov, ki so od tega načina zdravljenja lahko lepo profitirali.
lp

New Report

Close