bela moka in sladkorji
Prosim vas za pomoč. Sama sem se odločila za zdravljenje z Bicom napravo, ker imam luskavico, migrene, extremno suho kožo,… Bila sem na testiranju, ugotovljena je le alergija na pralna sredstva in sladkorje, seveda ima tudi polno Candide.
Po posvetu sem dobila jedilnik, česa naj se izogibam in opombo, da ko se bo izvajala tri tedenska terapija proti Candidi ne bom smela uživati izdelkov iz bele moke, ampak iz pirine in pa ne belih sladkorjev. Z terapevtko sva se pogovorili in se strinjali, da ne bi bilo slabo, če bi že prej pustila te stvari, da bi bilo potem lažje.
In sem res, vendar se mi je zgodilo nekaj kar ne bi rada več izkusila, pa tudi mož mi je skoraj prepovedal takšne poskuse. Po 4 dnevih brez zgoraj naštetega, seveda z nadomestkom s pirino moko se mi je stanje zelo poslabšalo, kar jemljem za reakcijo. Moti pa me to, da sem bila ves čas neznansko zaspana, da me zvečer mož nikakor ni mogel zbuditi (od tod tudi njegova reakcija da naj neham), zaspala sem v sekundi, dejansko sem se usedla na kavč s telefonom v roki, da bom nekoga poklicala, pa sem takoj zaspala. Čez dan nisem nikakor mogla normalno funkcionirati, bila sem totalno neprespana. Dejansko sem hodila, pa skoraj stoje spala. Ker pač tako ob majhnem otoku ne morem živeti, me zanima kaj menite o vsem tem. Ali se da kako drugače odpraviti kandido, s kakšnimi manj ekstremnimi načini? Saj ne da tega načina ne zdržim, prehrambeno brez težav, razen kar sem morala količinsko precej več pojesti, da sem bila vsaj nekaj časa sita, ampak počutje je bilo pa neznosno. Da pa je res krivec izločitev belih izdelkov, je pa dokaz, ker sem potem ta 4 dan popoldan pojedla bele makarone in od takrat naprej se zopet počutim normalno.
Imate kak nasvet? Lepo prosim za pomoč.
P.S. Opravičujem se za dolžino, vendar sem že to zelo skrčila, ne znam namreč razložiti krajše.
Hvala, Noka.
Pozdravljeni!
Protiglivična dieta, ki naj bi jo izvajali 3 tedne, je prekratka! Pri vaših težavah se morate držati diete 3 do 6 mesecev. Jaz bi vam predlagam malo manj strogo dieto, pa za to daljšo.
Zakaj ste dobili težave? Ker so vaše poti za izločanje strupov čisto blokirane. Če kandidi prehitro odvzamemo hrano, tudi hitro umrejo, vendar se pri tem sprosti ogromna količina strupov (ki jih proizvaja kandida). In to se je zgodilo vam. Še enkrat začnite z dieto, to morate izpeljati, vendar se na začetku diete nekaj dni 2 krat dnevno klistirajte. Potem šele začnite z malo lažjo obliko diete in pojdite na primer vsak drugi teden na terapijo. Klistirajte se samo še 1 krat na dan. Po 3 mesecih boste lahko videli in občutili uspeh (nobenih migren več).
LP
Pozdravljeni!
Manj stroga protiglivična dieta pomeni, da lahko v manjših količinah jeste tudi belo, prečiščeno moko (vendar, najmanj 50% obroka mora biti zelenjava).
Z Dida nimam izkušenj, vendar mislim, da ni učinkovit (to ocenjujem glede na deklaracijo snovi). Dida je trenutno v Sloveniji zelo popularna, ker nekateri delajo reklamo za njo, čez 2 leti je verjetno ne bo nihče več omenjal.
LP