Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bela koža

bela koža

Na presredku vulve je koža zelo tanka in pri odnosu večkrat poči.Tam nastane drobna ranica ,ki čez nekaj dni zaceli.To se pogosto ponavlja ,vedno,kadar se mora presredek malo rastegniti, včasih celo pri vstavljanju prsta pri predigri. Drugače imam tudi zunanje spolovilo zelo občutljivo in me karnaprej draži.Imam pogosta glivična vnetja nožnice( dokazano iz brisa kjer so izolirali Candidi albicans),ki sem jih zdravila s številnimi vaginaletami , zadni 2. leti pa tudi z Kapsulami Diflucana. Vendar vnetja se pogosto ponavljajo.
Sedaj pa me skrbi,ker se je koža na presredku,ki je večkrat počila belo obarvala.Kaj bi to lahko bilo?

Pozdrav!

Kaj pa ginekolog?
V poštev pride poleg infekcije z glivami tudi kronično vnetje- Lichen v različnih oblikah in še druga obolenja sluznic, zato je potreben pregled pri ginekologu, včasih odvzem materialom za določene preiskave, ali pa celo odvzem tkiva za preiskavo in nato terapija.

Lpe pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.

Bila sem že pri ginekologu in tudi na biopsiji.Izvida še nisem dobila.Diagnoza zaradi katere je bila biopsija delana je bila Lihen.Zanima me kako pri tej bolezni poteka zdravljenje in ali se da bolezen pozdraviti?
Skrbi me ker imam veliko belega toka in pogosta gilivična vnetja nožnice,ki kožo še dodatno dražijo. Kaj predlagate vi, saj kot dermatovenerolog menim,da imate več izkušen z težavami kože na vulvi?
Poleg tega me zanima,ali se da narediti kakšna preizkava ,ki bi pokazala vzroke ,da se glivice v nožnici stalno ponavljajo?
Drugače sem zdrava, test za sladkorno je bil negativen.

S spoštovanjem!

Še enkrat pozdrav

Kar se tiče glivic običajno zdravimo dlje časa npr. s Sporanox caps ali pa Difljucanom, ob tem ap tudi lokalno z vaginalnimi vložki.
Kar pa se tiče Lichna, pa je potrebno najprej počakati na dignozo, na izvid, nato pa se odloča o zdravljenju.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Res se vam zahvaljujem za odgovor, vendar sem že jemala daljšo kuro diflucana 150mg po shemi:
1 in nato 4. dan eno kapsulo, nato še 2 meseca vsak teden po eno.Nato pa še 4 mesece enkrat mesečno.
Kljub tej terapiji je bilo stanje po koncu terapije dobro samo 2 meseca.
Sedaj ko so se pojavile še težave okoli zunanjega spolovila, pa mi je ginekolog ,ki je delal biopsijo dejal,da mi odsvetuje vsako lokalno zdravljenje ,ki še dodatno draži kožo.
Svetujte mi ,kaj naj naredim, imam namreč kontrolo pri ginekologu po biopsiji konec novembra , meni pa se je spet pojavil močam beli tok, ki izteka iz nožnice?

Zanima me ali se lahko diflucan jemlje tudi bolj pogosto?
lep pozdrav

Še enkrat pozdrav!

Lahko pa , da sploh ne gre za glivice: trichomonas?, bakterije?, ……
Potrebne so pač preiskave, nato zdravljenje.

Posvetujte se z ginekologom!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close