Beko pralni stroj 61443
Spoštovani,
pred tremi meseci sem kupila nov Beko pralni stroj (61443). Odkar perem perilo v njem, oblačila smrdijo. Najprej sem mislila, da je težava z bobnom, zato sem poskusila s čiščenjem bobna s sredstvi za čiščenje bobna, sodo, alkoholnim kisom. Sedaj pa ugotavljam, da je problem v tem, da stroj dejansko ne opere oblačil. Včasih moram po koncu opranega dati oblačila nazaj v stroj in jih oprati še enkrat. Tudi madeži (kri, zobna pasta) po 3,4 pranjih ne izginejo. Ne glede na izbiro programa pranja, količino praška in količino mehčalca – rezultat je vedno isti. Ugotavljam le, da so čisto nova oblačila (prvič oprana npr.) v malo boljšem stanju po pranju (imajo malo vonja po prašku oz. mehčalcu), medtem ko so ostale stvari grozno smrdeče. Ker vem, da ostali pralni stroji (Bosch, Gorenje) ta enaka oblačila dejansko operejo (in tudi dišijo po opranem), me zelo jezi, ker moj Beko le-tega očitno ne zmore.
Ima kdo predlog, kaj bi lahko bil vzrok in kako ga odpraviti? Stroj ima namreč 5 let garancije, vendar ne vem, če me bo serviser jemal resno, ko ga bom poklicala in povedala, da me motijo smrdeča oblačila, on pa bo po pregledu (vrjetno) ugotovil, da vse v stroju deluje, kot bi naj.
Lp, XM
Veš kaj, da bi ravno bekotov stroj zasmrdel cujnje to je pa malo za lase privlečeno. Kaj pa misliš, da naredi ta stroj drugače kot kateri drugi, da bi potem lahko cunje smrdele?
Po moje, zamenjaj prašek pa bo oprano kot naj bi bilo.
Pozdravljeni,
da vam najprej odgovorim na vsa vprašanja oz. priporočila:
* stroj greje, tako da grelec zagotovo ni
* zamenjala sem že 5 praškov in 3 mehčalce, tudi prala perilo brez mehčalca
* glede dovolj vode – izgleda kot da je je dovolj, saj se ob čisto praznem bobnu napolni nekje do 1/3 vratc
V tem času sem poskusila tudi s pranjem oblačil na vsaj 10 stopinj več kot perem po navadi, vendar izboljšanja ni. Kupila sem tudi tekočino v Mullerju, ki v 99,9% ubije vse bakterije in plesni.
Tudi med samim pranjem, se pa ta isti vonj kot ga potem vonjam pri oblačilih pojavi, ko stopiš v kopalnico nekje pri 2/3 pranja.
Še mogoče kakšen predlog?
Hvala za pomoč. Lp:)
Ponavadi je ob izpiranju višji nivo vode, kot pri prvem točenju vode. Saj takrat, ko prvič natoči vodo, vzame še detergent in vodo segreva. In da bi bili stroji čimbolj varčni, delajo na tem, da je tiste vode za segrevanje čimmanj.
Daj še preverit, koliko vode je ob izpiranju. Daš obleke v stroj in direkt na izpiranje. Do kam seže nivo vode ?
Hej kaj pa še imaš kaj takega namazanega na nosu? 😉 :))))
Pride pacient k zdravniku z modrico pod očesom in pravi, da ga najbolj boli takrat ko pije čaj.
Zdravnik ga pogleda in reče naj da pred pitjem žličko ven iz skodelice…..
Oprosti ampak meni se to zdi precej nenavadno, da bi ob toliko različnih praških in mehčalcih ostajal ta neprijeten vonj v perilu.
Mogoče je celo kriva voda, če imate morda šterno ali pa kak tujek v cevi/stroju, ki se počasi izpira z vsakim pranjem.