BEAR GRYLLS
Dober večer vsem!
Evo me po dolgem času spet… Da vam ne-kaj napišem… Zadnjič sem šla čisto nenačrtovano v knjižnico (ker jo imam spotoma, ko grem ven, knjige sproti, ko jih preberem, nazaj nesem in obenem vedno pogledam, če je na voljo kaj novega zanimivega), ko zagledam zelooo zanimivo knjigo, ki jo je napisal Bear Grylls, meni do tedaj, sorry, čisto neznani človek: BLATO, ZNOJ IN SOLZE. Nihče mi do tistega dne še ni priporočil te knjige, tako da sploh nisem vedela zanjo.
Uau, uživala sem v vsaki strani posebej in v vsaki besedi posebej!!! Knjiga je super: najprej Bear opisuje, kako mu je uspelo priti v elitno SAS, potem nas preseneti, ko skoči s padalom, ki se mu ne odpre in misli, da ne bo več hodil, ker tako grdo pade, potem se kot 1 redkih povzpne na Mount Everest, v nadaljevanju pa začne snemati oddaje, v katerih presega samega sebe.
Voila, tukaj sem vam pripela 2 zadevi z interneta o Bearu: komentar o knjigi in 1 prispevek, kako poje surovo kačo. Če vas zanima več, ga samo poguglajte oz. pojdite na you tube, pa se lahko zabavate cel večer.
http://www.cosmopolitan.si/samo-zate/bear-grylls-zivljenjska-zgodba-o-blatu-znoju-in-solzah/
http://www.youtube.com/watch?v=F7ts55WyG9o
Kaj naj rečem?! Človek je fascinanten…!!! Česa vsega se je lotil in to ne nekih navadnih, vsakdanjih zadev, ampak je stopil na področja, ki so nam večini še, če jih po tiviju gledamo, buuu… Nekateri ljudje so občudovanja vredni, koliko energije imajo, koliko telesne in psihične zmogljivosti premorejo, kako jih nekaj iz notranjosti žene, da preskušajo svoje pragove ne samo do črke ž, ampak do “žnjlb”. Meni je včasih zjutraj že vstati težko in potrebujem neskončno zvonjenj mobija, da se sploh dvignem… Resda hodim spat poznooo, da je kaj, a kot vem oz. kot je pisal Bear za SAS, oni po cele noči sploh spali niso, ampak so jih vedno zbudili takrat, ko so ravno sladko zaspali… Ni zastonj 1 izmed metod mučenja, da te skos nekaj zbujajo… A oni so vse zdržali brez milosti. Ostali so sicer na koncu izbora za SAS, če se prav spomnim, samo 3, so bili pa zato toliko bolj “the chosen ones”. Čeprav je pa ne glede na to potrditev, da so res hudi, poseglo samo vesolje vmes, ko se Bearu padalo ni odprlo in je lahko SAS samo še sanjal. Zakaj je bilo to dobro, samo gospod bog ve…
Torej, še kar me fascinirajo ljudje, ki zmorejo nekaj več kot samo tisto osnovno oz. si morda sami niti tega ne želijo in tega ne iščejo, a jih življenje prisili, da dajo maksimum od sebe: Natascha, Nick, Bear idr.
Malo v razmislek…
Lahko noč!
Forum je zaprt za komentiranje.