Najdi forum

Zdravo, rada bi samo povedala, da beaglov sploh ni potrebno imeti skos na vrvici. Moja teta ga ima in ima tako lepo naučenega, da ga lahko spušča kjerkoli, pa četudi bo videl srno bo prišel nazaj. Odvisno kako ga naučiš.

Je res, da se ga da naučiti na odpoklic. AMPAK, za to je, vsaj pri tipičnih predstavnikih pasme, potrebno ogromno truda in marsikateremu začetniku lahko to spodleti. Zato ne računajte da boste lahko imeli tega psa brez vrvice, razen z veliko dela od mladiča dalje.

želim si psa pa ga mami noče ati je pa že imel enega,živim pa v stanovanju,zraven bloka je velik travnik in par dreves prosim povejte mi kako lahko preprečim mami da bi imeli psa,in povejte mi kje bi lahko kupila beagla

Mami je tista, ki bo nosila vso odgovornost za psa, ker si ti mladoletna – predvidevam. Predvsem podatek, da je zraven bloka travnik z nekaj drevesi tu ne igra prav nobene vloge. Torej – če vsa družina ni za, se psa nikakor ne vlači domov. Odrasti, uči se, potem bo pa čas za psa – takega, za katerega boš sposobna sama poskrbeti, ga financirati ipd.

Tudi mi imamo Beagelco, staro 6 let. Punca je nekaj najlepšega, kar se nam je zgodilo. Je pridna, ubogljiva, veliko razume, predvsem pa upošteva postavljena pravila. Ne greši, nič ne naredi narobe, skratka točno ve, kje so njene meje. Kljub temu, da je razvajena foteljašica, je obzirna do nas. Ve, kdaj je napoti, kdaj se mora umaknit in kdaj lahko pristopi. Posluša naše pogovore, tako da se ji veliko krat nasmejimo od srca. Redko je sama doma, ko pa je, pa nikoli ne naredi nič narobe. Običajno nas počaka na kavču ali na fotelju. Hrani se kulturno, ne hlasta po hrani. Vzame jo počasi in obzirno. Pri kosilu ne izsiljuje naše hrane. Navajena je počakat, sicer pa na koncu vedno dobi od vsakega malo. Razume čakanje.
Da ji kaj ni po volji, razberemo iz tipičnega Snoopyjevega pogleda, tistega izpod čela.
Na sprehodih je na povodcu, ko pa presodimo, da je zanjo varno, jo odpnemo. Vedno gleda, kje nas ima in nikoli ne gre predaleč. Ko jo pokličemo pride, sicer ne vedno takoj, ampak pride.
Uboga na besedo, veliko razume in veliko zna. Pleše, dela prevale, zapira vrata, da petko, poljubček, zna biti mrtva, kroži, prosi, laja na poziv…vendar nič od tega ne pokaže zastonj. Vse le za priboljške. Pusti ščetkati zobe, čistiti ušesa, le pri rezanju krempeljčkov so težave, vendar obvladljive. Beagli lajajo na svoj način in prav zanimivo je, koliko različnih vrst oglašanja imajo. Tudi to nas včasih nadmeji do solz. Naša Beaglica ne laja kar tja v tri dni. Na vrtu ve, da se ne sme dreti za brez veze, v stanovanju pa nima omejitve. Načeloma je bolj tiha punca. Ena redkih, ki malo govori. Skratka…je super kužika, naš ponos in naše veselje. Mož pravi, da še kakšno leto, pa nam bo že tudi kuhala in prala �
Edina nadloga je večno odpadanje dlake. To rešujemo z večnim sesanjem. Skoraj v vsaki sobi imamo že kakšen sesalec ali metlo. Sicer pa njen super značaj in njena ubogljivost odtehtata vse te kupe dlak, ki jih dnevno posesamo.
Res je super kuža, ki obožuje sprehode, hrano, otroke, obiske in seveda posteljo.
��

Fantastičen opis kužka. Vidi se, da jo imate radi, da je član vaše družine in, da se ukvarjate z njo.
Vsi bi morali tako vzgajati in gledati na pse z vašimi očmi.
Dober lastnik ste in prav je, da imate psa, ker očitno znate s kužki.
Nanjo gledate, kot na otroka in prepričana sem, da uživate v vzgoji in druženju.
Čestitam !
Z veseljem smo večkrat prebrali vaš prispevek.

Vi ki se tako kricite o psih z rodovnikih je sam zato kr jih vi prodajate in nikjer ne pise da so v bolsih pogojih

zanima me , če beagle res ne prenese mačkov pri hiši?

Poznam ene ,ki ga imajo ampak mačkov ne prenese.
hvala za odgovor

New Report

Close