Najdi forum

Živjo!

Imam kratko vprašanje. Čakam že na rezerviranega Beagla. Vendar pa sem pozabila, da imam doma še kunca in da je to lovski pes :S Kunec se prosto po prešernu sprehaja po stanovanju in nikoli ni imel stika z drugo žival. Zato me zanima, če ima gdo in kunca in beagla? kako to funkcionira. Ali je vse odvisno od vzgoje in kako se bosta živalici navadili ena na drugo. Hvala 🙂

Lepo se imejte!

Se bojim, da ne bo šlo. Razmislite, kako ju boste lahko imeli ločena.

Beagle je super

ŽIVJO!!!

Full si želim met enga Beagla. pa me zanima če ga gdo prodaja!!!

Beagle je zelo lep pes, to pa je tudi vse, kar je na njem superiornega. Smo ga imeli, ga uvozili iz tujine, pa se ni obneslo, tako, da smo ga na koncu dali v lovske roke. Ni bilo variante, da je spuščen, je dal takoj smrček na tla in črta. Priklicati ga nismo mogli, nekajkrat smo ga lovili po nekaj ur, bili z njim v pasji šoli in je z odliko naredil B-Bh izpit, tudi na nekaj treningih agilitija smo bili. A v našem vsakdanu se ni obnesel. Je precej samosvoj, ni ravno pes, vezan na človeka (prej smo bili vajeni ovčarjev interierjev), zavija kot zmešan. Doma je moral biti v kletki zaprt, ko ni bilo nobenega doma, ker nam je prej demoliral od omar, vrat, čevljev, kablov, vse kar je našel. Pa potem smo videli, da ni tako zdrava pasma, kot se govori, imel je nekaj alergij na hrano, namesto, da bi se igral s psi (pa smo hodili na igralne urice, v malo šolo, imel je nekaj pasjih prijateljev) se je pretepal z vsakim psom, ki ga ni poznal. Ni pa bil niti nek kuža, ki bi užival biti z nami na kavču in se cartati, s težavo smo ga odvajali dirkanja za vsem, kar se premika, večkrat nas je še ponoči budil s svojim zavijanjem, čeprav ni bilo nikjer nikogar. Mi smo se ga res naveličali, ker smo toliko časa in denarja zapravili za razna individualna šolanja njega, da je bilo dovolj. Sedaj imamo sicer vedno naspiriranega terierja in je res kot noč in dan… Tako, da premisli, če je lepota beagla res vse kar odtehta njegov nakup…

mi bomo mel beagla
sam še newemo kok bo stou pa kašn je
sam vemo kje bomo uprašal ….
če je kdo iz notranjih goric nej puve

sj pol use veste. pa tud če ne kkšn ps je sploh. glavn da kupte pa rečete da je bigl.

Hojla.
Zakaj pa imajo rodovniški beagli tako visoko ceno? Zanima me, ali je res tako drago papirje zrihtat ali pa gre tukaj samo za velike zaslužke? Dajte malo cene spustit, rejci, pa bomo tudi mi navadni smrtniki z veseljem kupili rodovnika in nam ne bo potrebno na slepo kupovati nerodovniških in upati, da smo kupili dobro. Mogoče je tudi vas rejce spraviti v kakšne tri predalčke, zakaj parite. Pa mi zdaj ni za predalčkanje.
Nerodovniki za povprečneže, rodovniki za premožne. Tako se ta svet vrti, upam da se bo kdaj odvrtel.
Lp

Pozanimaj se, kaj se za rodovnik rabi.

Nasprotno, vaš beagle se je izvrstno obnesel. Saj to je gonič, pasma, ki je bila vzrejana za to, da počne, kar je počel vaš pes. Žal se vi niste obnesli. Hoteli ste nekega ultra ubogljivega psa, ki bi vam v gozdu sledil brez povodca, odločili pa ste se za beagla? Pa kdo je tu nor?

Mi imamo beagla.
Na začetku je bilo z njim kar težko (beri: nismo bili pripravljeni na njegov značaj. Pred njim smo imeli kokeršpanjela). Sedaj je star 2 leti in pol, razvajen do onemoglosti, vendar ni niti hudoben, napadalen, kadar sreča psa gre vedno z migajočim repom do njega. Zelo dobrovolen pes. Laja takrat, ko mora iti ven na potrebo ali pa kdo pride na obisk. Spi od devetih zvečer in dokler se eden od naju ne vstane (ponavadi ga nazadnje peljemo ven ob pol devetih) Nikoli ne laja zjutraj, da mora iti ven. In prav tako ne zavija in laja sredi noči. Nam je pa na začetku uničeval vezalke na čevljih in uničil nekaj parov mojih balerink. Ostala mu je ljubezen do nogavic v katere naredi luknjo…hvala bogu…smo se naučili pospravljati. Nima nobenih alergij. Na splošno je zdrav, edini problem je dlaka, ki se zapikne vsepovsod….zato imamo super sesalec. Prav tako je izredno priden v avtu. Ko gremo na morje se uleže in zaspi od Zagreba do Zadra ponavadi o njem ni ne duha ne sluha.
Ko sva v službi ima svojo sobo v kleti, nič ne uničuje…in tudi na laja ali joka…vsaj tako pravijo sosedje….
EDINI problem pa je njegov nagon….tu pa nič ne pomaga…okoli hiše smo imeli približno 40×40 metrov žive meje…vedno je našel pot ven in pobegnil proti gozdu ali potoku…sedaj smo v to živo mejo postavili žičnato ograjo….in ne pobegne več…no včasih naredi luknjo….drugače pa…ne bi ga menjali za nič, ker ko pride zvečer ležat zraven naju na kavč in ko se stisne je vse slabo pozabljeno….lp

Pasma Beagle je res zelo ljubezniva pasma mi imamo bigelco starol leto in pol je zelo prijazna igriva in nič napadalni kakor je en umenil use je odvisno od lastnikove vzgoje in ničesar drugega je pa res da mora biti skos na povdcu drugo lahko samo odpade kakor da bi biu spuščen je res da naša na začetku ni marala vožnje zdaj jo zlo obožuje postalo ji je zanimivo ko gleda čez oken
je pa res da skos odpadajo dlake drugače imate v ljubljani v štepanskem naselju na postaji končne 9 in 5 pasje igrišče kjer se psi zbirajo ob 18.30 in se psi res socializirajo z drugimi psi in se tudi zmatrajo tako da je res lepo pa še fajn senčka je zvečer tako da vabljeni priti je pa res da včasih pridejo psi ki nemarjo psov ampak samo psičke.
Lp

Žal te moram razočarat. če je pes po naravi lovec, ga ne moreš spreobrnit. Ti očitno nimaš pravega beagla, ampak mešanca. Prav beagli so lovci in bodo lovili, tudi če ga celo življenje učiš da ne sme.

Je res da ne pridejo sem tudi navedev da je ta pasma lahko samo na povodcu drugo odpade ker je res lovski pes in ne pride nazaj ko zavoha kakšno sled

Tudi midva imava beagla. Super pasma, polen življenja in igriv. Za to pasmo sva se odločila, ker sva bolj športne narave. Pes potrebuje veliko gibanja, zato imamo vsak dan enouren aktiven sprehod ali igro. Ponavadi gremo za Pop Tv ali spominski park Navje, tam ga lahko spustimo in pes se resnično vživi v igro z drugimi psi, teče, skače…. v glavnem, po takšnem sprehodu se pes doma uleže, midva s fantom pa lahko v miru gledava tv (pogosto se nama tudi ona pridruži). Težava je edino, ko so deževni dnevi in so naši sprehodi občutno krajši. Takrat pa nama ne da miru, in ji morava metati žogice po stanovanju ali jo drugače animirati.
Sicer njen želodček nima dna, vendar je tudi tukaj zelo izbirčna in bi raje človeško hrano (ponavadi ji delamo mešanico briket, kuhanega riža in tune iz konzerve).
Živimo v stanovanju in smo jo že od samega začetka navajali na red in čistočo. Čevlji so zliženi v predsobi in gre lepo mimo njih, dekorativnih izdelkov se ne dodika in vse je v enakem stanju kot je bilo pred njenim prihodom. Ima pa ogromno igrač s katerimi se zamoti, zato verjetno niti nima potrebe, da bi vzemala in uničevala najine stvari.
Problem je le njen karakter, ko se v kaj zapiči. Sprehodi so nujno na povodcu (razen v parku, gozdu in drugje daleč od avtomobilov – teh se žal ne boji več). Na vrvici ponavadi zelo vleče, smrček večino časa prilepljen na tla. Z drugimi psi se super razume, na začetku se jim počasi pribiža nato pa plane v igro.

In na koncu bi dodala še: naša beaglčka NI RODOVNIŠKA! Je krasna, ima vse poteze in karakter beagla. Ko sva jo kupila, sva videla tudi njena starša (oče rodovniški iz Zagreba, mama čistokrvna iz Prekmurja). Oba psa sta na kmetiji kjer smo jo kupili in kjer lepo skrbijo tako za starša kot za mladiče. Leglo je bilo načrtovano in spremljano pri veterinarju. Zato so tudi vsi psi iz legla zdravi in lepi. Moje mnenje je, da je pred nakupom treba dodobra spoznati vzreditelja in se čim bolje pozanimati o leglu ne glede na to ali je rodovniški ali ne. Tudi psi z rodovnikom imajo lahko zdravstvee probleme in lahko prihajajo od vzrednika z močno željo po zaslužku.

Kaj to pomeni, da je bilo leglo “spremljano s strani veterinarja”? A da so starši že videli veterinarja – ki jih itak pregleda ob vsakem (obveznem po zakonu) cepljenju? Ali da so tudi mladiči enkrat videli veterinarja? Kaj pa misliš, da lahko veterinar odkrije ob 10 minutnem pregledu, a? Kaj pa zdravstveni testi staršev? Si se vprašala, zakaj nimajo vzrejnega pregleda? Mislim, eni ste pa res naivni. Ja, tudi vsi rodovniški vzreditelji niso ok ampak verjemite, da tisti, ki se jim gre za zaslužek, se bodo 100% raje odločili za nerodovniško štepanje kot pravo vzrejo, ker je pri šteparjih zaslužek najmanj 90%, vzreditelj pa tudi če se res trudi in pse vidi le kot vir zaslužek kaj hitro odneha ker vidi, da je toliko stroškov, da se to nikoli ne splača!! Bi se lahko že enkrat nehalo to promoviranje nerodovniških šteparjev?!

Glede na to, da si kot lastnik psa tako napadalna/napadalna, upam da pes ne kopira tvojih vedenjskih vzorcev. Pes ne potrebuje lastnika, ki po forumih dela promocijo pasme, ampak nekoga ki bo prosti čas namenil njegovi vzgoji in igri. Rodovniški ali nerodovniški pes, bmk, glavno da je socializiran in v dobrih rokah gospodarja 🙂

…pa čeprav njegovo poreklo za seboj potegne kupe težav in bolezni ter zavrženih in nezaželjenih.

Napadalna ja, ker mam vrh glade ljudi, kot si ti, ki spodbujajo šteparje. In ne gre se za nobeno promocijo pasme, lol, kako le, ko pa imam raje mešance. Če bi videla, koliko takih “čistokrvnih brez rodovnika” je zavrženih, ker imajo kopico zdravstvenih težav, ki se pokažejo kasneje, bi malo drugače razmišljala. Zato, ker hočete ljudje približen primerek pasme čim ceneje, najebemo ljudje, ki nam je mar za VSE pse in ne razmišljamo samo o lastni riti. Dokler jih boste naivneži kupovali, bodo šteparji služili, živali pa žal potegnejo ta kratko.

Posvajamo in skrbimo pa na koncu zanje itak tisti, ta grdi, ki takšnega štepanja ne podpiramo…

New Report

Close