Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bcc

bcc

Pozdravljeni.

Pišem v imenu moje mame. Pred enim tednom so ji v ambulanti plastične kirurgije odstranili bazalnocelični karcinom na obrazu pred desnim ušesom. Pred tem ni bila na pregledu pri dermatologu. Plastični kirurg je sam ocenil, da je tvorbo potrebno odstraniti. Seznanjeni sva bili s tem, da je ta vrsta raka nenevarna in da ne zaseva v druge organe. Ker pa ima mama tudi težave s kratkoročnim spominom me skrbi, da niso te težave povezane s to vrsto raka. Nazadnje je bila pri dermatologu v letih 2009 in 2011. Takrat je bila prisotna le krasta, ki se je pojavila in potem odpadla (to se je ponavljalo do danes). V novembru so se začele pojavljati spremembe, tvorba je začela rasti, zato sva šli na pregled k plastičnem kirurgu. Mislite, da bi bil lahko ta karcinom kaj povezan s spominom ali ne? Lahko tako hitro zaseva v možgane?Je potreben pregled pri nevrologu, bi bilo potrebno to povedati kar sem vam? Hvala.

Pozdravljeni
Ta vrsta karcinoma je invazivna lokalno, torej razjeda okolico, ni pa povzročila tistih motenj spomina in menim, da med njimi in posegom oz bcc ni nobene povezave. Plastični kirurg je povsem usposobljen za obravnavo takih bolezni in ni potrebe, da bi bolnico pregledoval še nevrolog, motnje spomina pa so lahko posledica tudi recimo demence…
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani.

Mama je prejela histopatološki izvid. Mi lahko obrazložite slednje povedi prosim.

Klinični podatki: basalioma faciei sin
Preiskovalna metoda: HE barvanje
Opis:
1. Koža. Keratoakantom. Videz izreza v zdravem.

Strokovni zapis:
1. Cutis. Keratoacanthoma. Excisio completa.

Mnenje: Keratoakantom, izrezan v zdravem.
Na drugem listu piše, da je zdravljenje zaključeno. Hvala.

Pozdravljena. V prostem besedilu bi bil prevod, da je bila bolnica poslana h kirurgu zaradi suma na bazaliom (ime tumorja), po izrezu pa ob mikroskopskem pregledu ugotavljajo, da gre za keratoakantom (tudi ime) in da je bil izrezan v spceloti.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close