Bazični prašek in slabost
Spoštovani!
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da mi je po kozarcu vode z bazičnim praškom slabo? Slabo mi postane kako minuto po tem, ko spijem vodo in občutek traja kakih 20 minut ..
Sem v 4. mesecu nosečnosti in se prehranjujem precej bazično, vendar pa se mi zdi, da dodatni minerali (predvsem kalcij) ne bodo škodili in se trudim na dan spiti liter vode s polovico priporočene doze bazičnega praška. Nosečniške slabosti so že zdavnaj minile, dejansko se mi pojavijo le ob pitju praška … kaj menite, naj nadaljujem z jemanjem ali naj opustim to in se raje potrudim s svežimi sadno-zelenjavnimi sokovi in kozjo sirotko (za kalcij)
Poleg tega bi imela še eno vprašanje. Kaj menite o pitju sveže kozje sirotke, približno 2 dcl na dan? (nisem alergična na mleko). Ali sirotka deluje bazično ali zakisa?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Bazični minerali v nosečnosti so zelo dobri. Če vam prašek ne odgovarja, si nabavite tablete. Ne znam si namreč razložiti, kako lahko v minuti po zaužitju pride do takšne reakcije. Mogoče je tudi reakcija na razstrupljanje ali refleks zaradi okusa. Bazični prašek lahko zmešate s sokom ali drugimi pijačami (kine vsebujejo sladkorja, seveda).
Sveže stisnjeni sokovi so dobra ideja, tudi sirotka, če prenašate mlečne izdelke.
LP