Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Bazični prašek in slabost

Bazični prašek in slabost

Spoštovani!

Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da mi je po kozarcu vode z bazičnim praškom slabo? Slabo mi postane kako minuto po tem, ko spijem vodo in občutek traja kakih 20 minut ..
Sem v 4. mesecu nosečnosti in se prehranjujem precej bazično, vendar pa se mi zdi, da dodatni minerali (predvsem kalcij) ne bodo škodili in se trudim na dan spiti liter vode s polovico priporočene doze bazičnega praška. Nosečniške slabosti so že zdavnaj minile, dejansko se mi pojavijo le ob pitju praška … kaj menite, naj nadaljujem z jemanjem ali naj opustim to in se raje potrudim s svežimi sadno-zelenjavnimi sokovi in kozjo sirotko (za kalcij)

Poleg tega bi imela še eno vprašanje. Kaj menite o pitju sveže kozje sirotke, približno 2 dcl na dan? (nisem alergična na mleko). Ali sirotka deluje bazično ali zakisa?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Bazični minerali v nosečnosti so zelo dobri. Če vam prašek ne odgovarja, si nabavite tablete. Ne znam si namreč razložiti, kako lahko v minuti po zaužitju pride do takšne reakcije. Mogoče je tudi reakcija na razstrupljanje ali refleks zaradi okusa. Bazični prašek lahko zmešate s sokom ali drugimi pijačami (kine vsebujejo sladkorja, seveda).

Sveže stisnjeni sokovi so dobra ideja, tudi sirotka, če prenašate mlečne izdelke.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close