bazični prašek
pozdravljeni,
prosila bi Vas, če mi lahko pomagate pri naslednjem vprašanju oz. težavi, ki se mi dogaja. 5 teden pijem bazični prašek ( dr.Jacob’s) in nekako vzporedno imam povečane težave z mehurjem: peče, ko grem na vodo, konstantna bolečina včasih bolj včasih manj boleča. Sem pa imela v preteklih mesecih kar nekajkrat vnetje mehurja oz. “nezdrav urin “
Sprašujem vas ali je mogoče, da se mi te težave stopnjujejo oz. pojavljajo zaradi razstrupljanja telesa, se pravi pitja bazičnega praška? Če je to mogoče potem mi,prosim, svetujte kako naprej.
Hvala za vaš čas in veliko uspehov še naprej,
P.
Ja, lahko je povezano s pitjem bazicnih mineralov. Ker telo pospeseno izloca kisline (minerali v bazicnem prasku to omogocajo) in ostale strupe, lahko to drazi mehur.
Na vsak nacin vztrajajte vec mesecev z razkisanjem, lahko pa za dva tedna zmanjsate dozo (na primer 3/4 merice) in veliko, veliko pijte vodo. Kako pa je z bazicnimi kopelmi? Tudi te bi vam zelo pomagale pri razkisanju.
LP
Hvala za Vaš odgovor,
vsekakor bom nadaljevala saj mi tovrstna “terapija” kljub občasnim težavam
( v tem času niti nimam več težav z mehurjem) zelo paše.Na dan popijem liter in pol napitka, vode pa posledično manj.Bazično kopel imam vendar je ne uporabljam redno.
Pojavile pa so se mi glivice na enem nohtu na roki – verjetno lahko tudi ta
pojav povezujem z bazičnim praškom?
V enem izmed postov sem prebrala, da se lahko s pomočjo bazičnega praška tudi klistriram. KOliko časa priporočate klistir?
Še enkrat hvala za Vaše odgovore in Vaš čas,
P.
Če imate glivice na koži in nohtih, se morate začeti bolj intenzivno kopati. Če ni možno drugače, samo roko. Klistiramo se lahko z bazičnim praškom, ki ga pijete, ali s sodo bikarbono. Glede na težave se klistiramo vsak dan (idealno zjutraj, po opravljeni veliki potrebi), to naj traja 7 do 14 dni. Na liter vode damo eno čajno žličko bazičnega praška. Bazično vodo poskušamo čim dalj časa zadržati v črevesju. Navodila za klistiranje, ki smo objavili na forumu, pa ste verjetno že prebrali.
LP
Bazični prašek je registrirano prehransko dopolnilo. Torej mora biti tako varno, kot je hrana, zato bi ga lahko jemali celo življenje. Če ste močno zakisani, ga boste jemali tudi več kot eno leto.
Ste si vmes že kontrolirali pH urina in preverili trenutno stanje? Najprej morate najmanj 3 dni biti brez b. praška, potem si merite urin in sicer polne tri dni.
Bazični praški s citrati pa ne obremenjujejo ledvic in jeter, razen, če vmes pijemo premalo vode.
LP
Spoštovani!
Bazični prašek ali bazične tablete lahko uživate tudi med nosečnostjo.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Ob pitju bazičnega praška lahko telo pospeseno izloca kisline (minerali v bazicnem prasku to omogocajo) in ostale strupe.
Ob takih težavah, ki ji opisujete, vztrajajte vec mesecev z razkisanjem, lahko pa na začetku začnete z manjšo dozo – mogoče tretjino merice.Pijte veliko vode.Kako pa je z bazicnimi kopelmi? Tudi te bi vam zelo pomagale pri razkisanju, pa seveda bazična hrana.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
Jaz imam pa konstantne težave s srbečico na intimnem predelu – zunaj. Pomaga skoraj nič (le homeopatija), tudi kandide sem se že znebila, pa je srbečica vseeno prisotna. Zanima me ali bi bazični prašek pomagal pri moji težavi. Morda poznate še kakšno drugo rešitev. Ginekološko je vse Ok.Hvala.
Spoštovani!
Bazični prašek bi vam pomagal do kislo bazičnega ravnovesja, sočasno pa vam svetujem tudi lokalne bazične kopeli.
Lep pozdrav!