Bazedovka- hipertiroza
Pozdravljeni
Pred tednom dni so mi postavili diagnozo – hipertiroza. Hujšanje, slabo spanje, huda utrujenost, pospešeno bitje srca…
Zdaj sem dobila tabele Athyrazol. Jemljem jih od srede in mogoče je malenkost bolje, kaj veliko pa ne. Sploh to bitje srca me čisto vrže iz tira. Ponoči se zbudim zaradi tega pospešenega bitja srca. Ko grem po stopnicah diham kot slon.
Vem da ne more biti čez noč boljše, ampak skrbi pa me če sploh bo kaj boljše.
Seveda bo boljše :-).
Morda bi pa bilo zanimivo malo prebrskati splet glede informacij o L-karnitinu. menda so tudi s tem prehranskim dodatkom dosegli dobre rezultate, priporočam poročilo: http://thyroid.about.com/b/2012/03/05/use-of-l-carnitine-as-a-treatment-for-hyperthyroidism.htm, v katerem je naveden članek:
Chee, R. Et. Al. “Severe Hyperthyroidism Never Treated With Antithyroid Drugs But With L-Carnitine and Propranolol…” Abstracts of the American Thyroid Association Annual Meeting, 2011
Začetno zdravljenje je bilo s 4g karnitina, potem so ga znižali na 1g. Človek se glede na preriferno delovanje vpraša, če bi to lahko pomagalo tudi tistim, ki imajo zaradi prebolelega raka visok odmerek hormonov. Ali pa bi morda zanje bila boljša zdravila s T3, ki običajno znižajo TSH, če se prav spomnim, so nekaj razglabljali, da kot posledica vpliva na receptorje hipofize in ne zato, ker bi bil odmerek previsok. No ja, sem se oddaljila od teme ;-).
Srečno,
Alenka
Hvala lepa za odgovor. Včasih kar malo prehitevam vso stvar in bi rada kar čez noč rezultate. Že danes ponoči sem spala kot dojenček in niti enkrat me ni zbudilo pospešeno bitje srca.
Tudi danes dopoldan je veliko boljše kot npr..pred dvema dnevoma. Že energije imam več.
Upam, da tako tudi ostane oziroma da bo vse OK.
.
Forum je zaprt za komentiranje.