Bazalna temperatura
Pozdravljeni,
ker si želim zanositve in pridno delava na tem že nekaj mesecev si hkrati merim tudi bazalno temperaturo. Zadnje tri dni pred menstruacijo mi začne padati. Ta mesec pa ostaja na 36.90. Če ne bo prišla menstruacija bom čez nekaj dni naredila test nosečnosti.
Zanima pa me kakšna je še primerna bazalna temperatura, ko se pojavi nosečnost? Ali mora obvezno iti nad 37 ali je dovolj dobro tudi manj – se pravi 36.85 in več?
Ob začetku menstruacije se mi običajno spusti na okoli 36.50.
Najlepša hvala in vse lepo vam želim,
Neja
Spoštovani,
vse, kar je pod 37,5 je normalna tempertura in ta je pač v drugem delu ciklusa nekoliko višja kot v prvem delu ciklusa. V nosečnosti se BT nič bolj ne dvigne kot je sicer po ovulaciji.
Najlepša hvala za odgovor. S partnerjem sva stara 36 in poskušava zanositi 6 mesecev. Z menstruaciji nisem imela nikoli nobenih težav, tudi vedno imam redne na 26, 27 dni. Kljub vsemu bi še malo počakali, a hkrati sem opravila pregled pri ginekologu, ki pravi, da imam izvide dobre. Lahko še vas vprašam za mnenje (veste, da smo punce malo neučakane :).
Kri so mi vzeli v času po končani menstruaciji in pred ovulacijo. Izvidi so naslednji: S-CA 125 8.05, FSH 7.1, LH 9.2, TSH 1.73, Prolaktin 384,3 in AMH Plus 3,46.
Hvala za vse in lep pozdrav
res je. Vse je normalno.
ni posebnega razloga, da bi ne bilo vse v redu.