BAUHAUS
Iščem delo v Bauhaus trgovini na Kajuhovi. Bil sem na razgovoru za službo prodajalca. Kadrovnik mi je povedal, da je dobra plača cca750€ v to je všteta malica in prevozni stroški, nedeljske nadure so posebej plačane.
Ko sem se pozanimal še drugje, so mi povedali, da se dela v soboto 12 ur in tudi v nedeljo. Nadure niso plačane.
Ali kdo dela v tej trgovini in kaj je resnica?
hlapec Jernej
Živjo,
Plača mislim da je bruto 750, ni tako bajna ampak če delaš cel mesec dobiš recimo okoli 700 € z malico in prevozom (če si iz LJ). Sobote se res delajo 12 ur, si pa zato naslednji vikend doma ali kjerkoli že (ne kot recimo v sparu, kjer pač delaš deljeno, ampak vsak vikend). No pa kot komu paše. obstajajo tud boljše službe…do njih pridt je pa druga zgodba.
pozdrav vsem na forumu
jaz sem delal par let v bauhausu pred leti je bilo še vredu ker je bilo staro poslovodstvo, ko
so se zamenjali šefi je pa katastrofa prvi je direktor pasji do ljudi in kakor on igra tako šefi plešejo
skratka je kot dan in noč in vodi nemški režim do zaposlenih zakaj iščejo stalno delavce ? zato ker ljudje vidijo da so nečloveški odnosi, hinavščina, kršenje zakonov, premalo ljudi na oddelkih, delaš za tri ne samo zase…
bolje iščite drugje službe kot tam
lp
Ca. 15 let mineva odkar sem delala za krajši čas v Bauhausu, ko je bil še na prejšnji lokaciji. Opravljala sem zahtevna strokovna dela v upravi. Takraten direktor je bil usposobljen, sicer strog, a korekten. Dogajale so se nepravilnosti s strani pomočnika direktorja, ki je po domače povedano s svojimi dejanji prodajalno skoraj zavozil. Žal.
Ne vem kaj se je sicer potem zgodilo, a verjamem, da je sedajšnje vodstvo tako tudi zaradi tega, da se vsak kljukec ne upa delati z robo kar se mu zahoče.
Je bil pa že takrat problem pomanjkanja prodajalcev / svetovalcev na oddelkih. To je pa tipična hiba vseh avstrijskih trgovin tega tipa.
Zato grem pa rajši v Merkur, kjer me usposobljeni delavec postreže, mi svetuje in v trenutku najde robo.
Če pa ne rabim kake specialne zadeve, ki jo bom v Bauhausu lahko sama našla, pa vseeno rada zaidem v Bauhaus, ker lahko marsikaj kvalitetnega dobim za sprejemljivo ceno.
Kot zaposleni pa kot rečeno vzemi v zakup:
– dolg delovni čas
– premalo svetovalcev na tvojem oddelku
– lastno usposabljanje (V Merkurju organizirajo usposabljanja za zaposlene, tega tu – po izkušnjah sodeč mislim da – ni. )