Najdi forum

Jz mam pa enega lepega, velikega psa Maxa, pasme bauceron. Star je 2 leti ( oz. bo cez 2 meseca ). Vsem v druzini je v veliko veselje in smo ga ze kot malega ful cartali (nas prvi pes) in je tudi danes ful razcrtan. Uboga samo oceta, mene pa niti pod razno. Z njim sem hodila tudi v solo, vendar precej neuspesno. Odkrito povedano tudi cas ni bil pravi, ker nisva cez teden nic trenirala (studiram v LJ).
Kaj zdej hocem?
Da bi mi kako sporocilo napisal kdo, ki ima tudi baucerona in kaksne ima izkusnje z njim, predvsem glede discipline. Saj nocem u nulo zdresiranega psa, ampak samo to, da bi nehal po obiskih skakat in se skoz motovilil okoli njih.
Se to : zivimo v hisi z velikim dvoriščem, ko smo doma je skoz spuscen, 1x dan gre na en dolg sprehod (brez povodca), pa tudi drugace sam dosti okol vandra.
Oglasite se lastniki bauceronov, da malo izmenjamo izkusnje!

Ja, to bi tudi mene zanimalo, kako ukrotiš tako velikega psa, ker so bližnja srečanja z njim lahko kar boleča.Čeprav on to vse dela iz veselja in ljubezni….

mi sicer nimamo baucerona ampak imamo velikega švicarskega planšarskega psa. tudi mi smo imeli probleme s skakanjem na ljudi (predvsem nas, ko smo prišli domov) in odvadili smo ga tako, da se je moral usesti preden smo ga pobožali. To smo dosledno upoštevali in trajalo je nekaj časa ampak uspeh je zagotovljen. Sedaj se še včasih kar sam vsede preden ga pobožaš. Ampak skače pa ne več.

Mislim, da si si kaj prebrala pred nabavo tega psa.
Veš, znano je , da je to bolj zahtevna pasma, kar se tiče poslušnosti. Potrebuje bolj “trdo” roko pri vzgoji (s tem mislim doslednost).
Je pa zelo zanesliv član človekove družine.
Pa še nekaj. Ne vem, kako se je pokazal pri spoznavanju z drugimi odraslimi psi. V teh primerih, ga je potreba imet kar nekaj časa pod nadzorom.

LP

Ja, sem si prebrala kaj o psih. Vedela sem, da je vzgoja tezka. Sej nocem met ful streniranga psa, hocem da je radoziv, vesel in zadovoljen, da ne napada ljudi.
Zelim ga samo odvadit skakanja!
Glede drugih psov – tam, kjer zivimo je ze bolj pr ta glavnih, ker je pac najvecji, le vcasih ga kam odnese in pol pride s kako rano nazaj, ampak nic drasticnega. Edino, ko je bil mali se je stepel s sosedovim psom in je dobil po usesu (se mu se zdej pozna) in s tisti se sploh ne prenasata!

Hvala za nasvet – bomo poskusili na ta nacin!

Kako lahko pelješ svojega psa smo enkrat na dan, pa čeprav je dolg????!!!! Jaz svojo labradorko peljem 3x na dan!!!!Baha je pisal/pisala:lola
>
> Jz mam pa enega lepega, velikega psa Maxa, pasme bauceron.
> Star je 2 leti ( oz. bo cez 2 meseca ). Vsem v druzini je v
> veliko veselje in smo ga ze kot malega ful cartali (nas prvi
> pes) in je tudi danes ful razcrtan. Uboga samo oceta, mene pa
> niti pod razno. Z njim sem hodila tudi v solo, vendar precej
> neuspesno. Odkrito povedano tudi cas ni bil pravi, ker nisva
> cez teden nic trenirala (studiram v LJ).
> Kaj zdej hocem?
> Da bi mi kako sporocilo napisal kdo, ki ima tudi baucerona in
> kaksne ima izkusnje z njim, predvsem glede discipline. Saj
> nocem u nulo zdresiranega psa, ampak samo to, da bi nehal po
> obiskih skakat in se skoz motovilil okoli njih.
> Se to : zivimo v hisi z velikim dvoriščem, ko smo doma je
> skoz spuscen, 1x dan gre na en dolg sprehod (brez povodca),
> pa tudi drugace sam dosti okol vandra.
> Oglasite se lastniki bauceronov, da malo izmenjamo izkusnje!

Ce bi ornk prebrala moj prvi mejl, ne bi napisala tega kar si napisala. S psom gremo enkrat na dan na sprehod ven, iz okvira nasega dvorisca. Drugace pes ni zaprt, razen ce ni nobenega doma, ampak se prosto sprehaja in je precej aktiven (predvsem se rad igra z zogo – ga je zagrabla nogometna mrzlica), pa tudi po sirsi okolici ga ze vsi dobro poznajo, ker jo tudi sam mahne na potep. Zato ne mi s takimi, kako lahko psa samo enkrat na dan pelem ven! Jz ga vsaj ne mucim v kakem stanovanju kot nekateri (pa ne to zdej vzet osebno).

tudi jaz peljem psa samo enkrat na dan na sprehod in sicer za eno uro. Drugače pa pes leži v hiši in uživa, saj bi naredil vse da bi bil z nami v hiši. Včasih je bil zunaj, letos pozimi pa je pristal zunaj in je zelo srecen. Mislim, da št. sprehodov ni bistveno za dobro počutje psa. Odvisno kako se pes navadi. Naši sosedje peljejo psa na sprehod 4x na dan ob točno določenih urah, ker so ga tako navadili. Važno je, da pes uživa na sprehodu in da se dovolj razmiga.

živjo, zanima me kaj se je zgodilo s maxom, kako mu kaj gre?

jaz imam samca starega okoli enega leta vendar se vedno lulabko baba ��

Mene samo zanima kdo je tako neodgovoren ( s tem tudi krši zakon) in svojega velikega, mimogrede nevzgojenega psa, ki je tudi že staknil rano pušča ven brez nadzora?!

Vstanite iz svoje lene riti in psu raje omogočite aktivno življenje z vami ! In naj bo varno.

Ko bo pa pes kohga napadel, ali bil poškodovan huje, kaj boste pa potem?

So ljudje, ki so bojijo psov, sploh velikih črnih psov opodobnim rottom in dobermanom.

Groza!
Ni čudno, da potem pasma in psi nastradajo.
Mnogi se bojijo za svoje manjše pse in otroke….

New Report

Close