Barvne kontaktne leče
Pozdravljeni, tudi mene zanimajo barvne leče in sicer temno modre. Slišala pa sem nekaj o tem, da je potrebno ločevati leče glede na prostor, kjer jih pretežno uporabljaš (podnevi, ponči..), ker se zenica različno širi in je odvisno, kako so leče pobarvane. Zanima me še, ali bi bile temno modre leče primerne zame (imam precej temno rjave oči). Dioptrijo imam na obeh očesih -2.5.
LP
jaz bi samo vprašala, kakšne barve leč obstaja in kje bi lahko dobila rjave ali pa svetlo modre leče. Sama imam in uporabljam leče že od februarja. Rada bi pa tudi zamenjala barvo oči. Vprašala bi tudi, če skozi barvne leče vidiš tako barvo kot so leče (temno..) ali vidiš normalno?
Lp, in hvala za odgovor.
Lep pozdrav!
Imam eno vprašanje v zvezi z kontaktnimi lečami v barvah.In sicer me zanima če je zdravo imeti leče brez dioptrije (če to kaj škoduje očem).Zanima me če bi se dalo izdelati leče z motivom.Kot sem zasledila na internetu obstajajo leče z motivom kot je neprimer Hello Kitty.Se to v Sloveniji da izdelati?Kolikšna bi bila predvidna cena?
Najlepša hvala za pdgovor!
In še primer slike!
Hej.
Stara sem 28 let in nosim leče že od mladosti. Zadnji dve leti nosim mehke mesečne leče Bausch & Lomb BC 8.7. SPH -9.00 CYL 0.75 (AX 160 na levem učku in 10 na desnem učku). Sedaj mi je prijateljica predlagala naj vzamem barvno lečo (za kdaj pa kdaj) “okrogle dioptrije” in ne bo težav. Malce je težko izbirati, saj imam visoko dioptrijo…No, in sedaj so tu modre leče, ampak mislim, da niso prava izbira : ACUVUE 2 COLOURS -9.00, BC 8.3, DIA 14.0, 14 dnevne. Ne vem, nekaj ni v redu. Kaj mislite vi??????
Hvala za odgovor.
N.
Pozdravljeni!
Ostrina je, vendar imam občutek, da se leva leča premalo “prilega” ali natančneje “hoče plavat vn”. Ni tako zelo moteče (itak imam te modre leče mal za afnat)….zanima me ali je v mojem konkretnem primeru uporaba le-teh leč škodljiva za oči (v mislih imam poškodbe na očesu…)?
Hvala za odgovor.
LP, N
Pozdravljeni!
Sem prvič na tem forumu in rada bi imela (svetlo rjave ali svetlo modre ali lešnikove barve) barvne leče.
Pa me zanima, kje bi lahko dobila te leče ?
In zanima me tudi, če obstajajo leče ki imajo malo vijolčnega odtenka ali pa črnega ali sinje modrega, svetlo zelenega, sivega ali pa skoraj belega?
hvala za v naprej .lp.