Barvne kombinacije-oprema dnevne
Gradnja dolgo željene hiše prihaja v končno fazo – notranja oprema. Razmišljam o usnjeni sedežni rahlo krem barve (mogoče šampanjec barvi). Že od vedno pa si želim, da bi bila ena stena (ali dve ali del stene) v dnevni pobeljena z drugo barvo, ne belo. Ampak nimam ideje, katero barvo in na kakšen način kombinirati k tej barvi sedežne – sprašujem tako za barvo stene kot tudi barvo pohištva. Nekatere imate zelo dobre ideje, jaz pa očitno nimam nekega posebnega smisla za barvno kombiniranje, zato prosim za vaše predloge.
Jaz bi kombinirala s rjavo-ornažno-rdečimi barvami za stene. Bela stena za tako sedežno itak ne bi pasala.
Glede pohištva pa ne vem. Pojdi malo okoli pogledat kaj ti je sploh všeč, pa kaj sploh imajo. Vendar mislim, da tu ne bi smel biti problem, saj je to dost nevtralna barva in paše vse. Edino mogoče se svetel les, ali bele omare.
K taki sedežni bi jaz kombinirala rjavo steno, barva kave, čokolade, zemlje, vendar je to smiselno, če je prostora veliko, sicer zna biti obremenjujoče. Pohištvo leseno, kakšen les, je skoraj vseeno, dodatki pa vsi v pistacija barvi ali v barvi pomladne trave. Lahko tudi v oranžni.
Ali pa stena intenzivno oranžna ali pistacija(lahko tudi olivno) zelena, potem pa omare zelo temen masivni les.
K rjavi omari lahko kombiniraš tudi umirjeno rdečo steno, topla kombinacija.
Lahko pa naročiš predračun pri enem izvajalcu in naj ti pusti barvno lestvico, narediš ožji izbor barv in se potem odločiš. Medtem si narediš tudi ožji izbor pohištva. Tako dobiš nekaj variant in ko boš nekajkrat prespala, ti bo lažje izbrati.
Aja, pa še to, jaz belih omar ne bi nikoli izbrala, me je groza bele barve.
Pa veliko veselja ob opremljanju, to je vendar najlepši del pri gradnji hiše.
Jaz bi šla najprej v trgovine pregledat kaj imajo v ponudbi in kaj mi je všeč,šele potem bi se odločala za barve sten!Jaz bi si opremila tako-sedežno v taki barvi kot ti potem pa opremo in stene po okusu!Lahko je v rdeči,svetlo oker ali barva naravnega lesa,oranžna,rumena!Pomisli pa predvsem na to da temnejše barve zatemnijo prostor,svetle pa ne!Jaz bi dala sedežno in stene v en odtenek(ali vsaj približno)pohištvo pa drugo!
Npr. sedežna v barvi šampanjca-stene rumene-pohištvo belo!